• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Ovako igra Piksijeva Srbija! Vratila je stare dugove na Marakani - četiri komada, za prvu pobjedu protiv Slovenije!
 Ovako igra Piksijeva Srbija! Vratila je stare dugove na Marakani - četiri komada, za prvu pobjedu protiv Slovenije!

Ovako igra Piksijeva Srbija! Vratila je stare dugove na Marakani - četiri komada, za prvu pobjedu protiv Slovenije!

Sigurna pobjeda "orlova" u Ligi nacija!

 Ovako igra Piksijeva Srbija! Vratila je stare dugove na Marakani - četiri komada, za prvu pobjedu protiv Slovenije!
 Izvor: MN PRESS

Konačno je i to došlo na red - prvi put od raspada SFR Jugoslavije, srpska reprezentacija uspjela je da savlada Sloveniju. I to na kakav način. Sigurno, pouzdano, lepršavo i efikasno. Da se vidi kako igra Srbija pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija.

SRBIJA - SLOVENIJA 4:1 (1:1)
/Mitrović 24, S. Milinković-Savić 56, Jović 85, Radonjić 90+2 - Stojanović 30/

Ako je protiv Danske i Norveške bilo nedovoljno dobro i bez postignutih golova, protiv Slovenije je sve ponovo zaličilo na onaj zlatni kvalifikacioni ciklus iz prošle godine.

Srbija je bila ubjedljiva, napadački nastrojena od prvog minuta, sa inicijativom i manjim padovima koncentracije, ali na kraju dovoljno smirena i kvalitetna da osvoji prve bodove u novoj sezoni Lige nacija.

Slovenci su mogli da vide šta im se sprema kada je Aleksandar Mitrović zatresao mrežu. Ivan Ilić je kao dio izmijenjenog sastava doprinio dobrim centaršutem iz kornera, Milinković-Savić na prvoj stativi testirao Jana Oblaka, a Mitrović 45. golom za Srbiju doveo "orlove" u vođstvo pravovremenom reakcijom.

Istina, ponovo je Srbija primila gol kao protiv Norveške, samo je ovog puta poslije prodora po istom boku Petar Stojanović iz šesnaesterca lobovao Predraga Rajkovića. Bilo je to neočekivano, ponovo i povod za brigu, ali u nastavku iznenađenje nije bilo dozvoljeno.

Srbija je radila ono što je tako majstorski koristila prošle godine - u drugih 45 minuta je samo pojačavala ritam. Kao što su prije 15 minuta Portugalci bili dezorijentisani u drugom poluvremenu, slično su i sada Slovenci ostajali bez snage da pariraju.

Sergej Milinković-Savić je na istu "foru", poslije kornera sa lijeve strane, zahvatio loptu na prvoj stativi, ali je ovog puta matirao Oblaka bez ičije dodatne pomoći. Već tada je postajalo jasno da Srbija grabi ka pobjedi, jer Slovenci nisu mogli ni da zaprijete.

Ali kada su Luka Jović u 85. minutu i Nemanja Radonjić u nadoknadi vremena takođe uspjeli da se upišu u strijelce, to je već bila nagrada za neke ranije propuštene šanse, kako večeras, tako i prije tri dana protiv Norveške.

Da sve ponovo zaliči na onu Srbiju iz kvalifikacija. Da prva pobjeda nad Slovenijom u istoriji bude povod za brigu Šveđanima narednog četvrtka...

22:45

TABELA GRUPE

Norvežani su pobijedili i Šveđane, pa su prvi na tabeli!

Standings provided by SofaScore LiveScore

22:39

KRAJ! SRBIJA - SLOVENIJA 4:1

Reprezentacija Srbije jeste zabrinula navijače u jednom dijelu meča, poslije lako primljenog gola i loba Petra Stojanovića. Ipak, celokupan meč je pokazao da su "orlovi" za klasu bolji od Slovenaca.

Srbija je prvi put u istoriji savladala Sloveniju i to golovima Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinković-Savića i Luke Jovića, a zanimljivo je da su sva trojica golove postizali glavom, da bi na kraju Nemanja Radonjić postavio konačan rezultat.

Opširniji izveštaj čitajte klikom na *UVODNA VIJEST*

22:35

I NOVI GOL - 4:1 ZA SRBIJU!

Kakva sada goleada na "Marakani", strijelac je Nemanja Radonjić!

22:28

GOOOOL, 3:1 ZA SRBIJU!

Evo novog pogotka za Orlove, sada je sigurna pobjeda! Luka Jović je strijelac poslije dobrog udarca glavom na drugoj stativi. Dobro se kretao i stigao je do svog osmog gola za "orlove". Ovo će biti važno za njegovo samopouzdanje!

22:24

POSLJEDNJA IZMJENA SRBIJE

Aleksandar Mitrović napušta igru, nakon što je postigao 45. gol za Srbiju, poboljšavši sopstveni rekord u nacionalnom dresu.

Mijenja ga vezista Uroš Račić, pa ćemo sada igrati sa jednim napadačem.

22:15

NOVA IZMJENA U TIMU SRBIJE

Sergej Milinković-Savić napušta teren nakon postignutog gola i velikog udjela kod onog pogotka Mitrovića.

Saša Lukić ulazi na njegovo mjesto.

Izvor: MN PRESS

22:10

66' - LIJEPA PRILIKA ZA SRBIJU!

Dobar napad po desnoj strani, Živković je uposlio Tadića, ovaj je povratnim pasom uposlio Jovića, ali je napadač Reala bio blokiran iz nezgodne pozicije.

22:01

GOOOOOL 2:1 ZA SRBIJU!

Gooooool, ponovo vodimo! Sergej Milinković-Savić je strijelac poslije kornera! Ponovo ista akcija, centaršut sa lijeve strane iz kornera, Sergej na prvoj stativi pravi probleme i sada trese mrežu!

22:00

55' - MITROVIĆ SJAJNO, OBLAK JOŠ BOLJE!

Lijepa akcija Srbije. Radonjić je promijenio stranu, tamo je Živković centrirao, a Mitrović je bio fantastičan u skoku. Dobro je šutirao glavom, sve je uradio kako treba, ali fenomenalni Jan Oblak uspeva rukom da zaustavi udarac i nekako sačuva mrežu Slovenije!

21:55

49' - MITROVIĆ NE USPIJEVA DA ŠUTNE

Tadić je izveo slobodan udarac tako što je samo prebacio živi zid, tamo je Mitrović glavom primio loptu, ali ne uspijeva da šutira jer je bilo dosta igrača Slovenije oko njega.

21:50

POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME, TRI IZMJENE PIKSIJA

Nemanja Radonjić, Luka Jović i Dušan Tadić su na terenu, a izlaze Đorđe Jovanović, Mihajlo Ristić i Ivan Ilić.

21:31

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:1!

Srbija je bila daleko bolja, imala više prilika, šuteva na gol i dominacije u igri. Ali nije bilo dovoljno dobro. Opet smo primili gol na sličan način kao protiv Norveške, po istoj strani, pa će u nastavku selekcija Dragana Stojkovića morati da bolje realizuje svoje šanse ne bi li stigli do sva tri boda.

21:24

39' - MAKSIMOVIĆ ŠUTIRA POSLIJE DUPLOG PASA!

Mitrović mu je lijepo ostavio loptu, a vezista Srbije je sa oko 20 metara riješio da šutira, ali vrlo neprecizno.

21:22

37' - ZAJC ŠUTIRA!

Nije bio jak udarac "desetke" Slovenije, ali šut sa ivice šesnaesterca jeste išao u okvir gola. Rajković siguran ovog puta.

21:21

36' - OPASNO, BOKSUJE RAJKOVIĆ

Centaršut Slovenaca iz slobodnog udarca sa lijeve strane je bilo opasno, velika gužva je tamo bila, ali je Predrag Rajković pravovremeno istrčao da boksuje loptu.

21:15

KAKAV ŠOK - 1:1, SLOVENCI SU DALI GOL!

U 30. minutu stižu gosti do izjednačenja koje niko nije očekivao! Petar Stojanović je strijelac nakon što je po desnom boku pobjegao srpskim defanzivcima i potom lobovao Rajkovića!

Izvor: MN PRESS

21:13

28' - OPET ISTA AKCIJA, OPET OPASNO!

Novi korner za Srbiju sa lijeve strane je doveo do centaršuta Ilića, ponovo je Sergej glavom zahvatio loptu na prvoj stativi, ali ovog puta defanzivci Slovenije odbijenu loptu uspjevaju da izbiju.

21:09

GOOOOOL, 1:0 ZA SRBIJU!

Aleksandar Mitrović je strijelac, 45. put za Srbiju! Bila je to lijepa akcija Srbije iz kornera, Sergej Milinković-Savić je centaršut Ivana Ilića zahvatio glavom na prvoj stativi, odbio ju je malo Oblak, a na drugoj stativi se našao golgeter Fulama da zatrese mrežu!

Izvor: MN PRESS

21:08

23' - ŽUTI KARTON ZA ALEKSANDRA MITROVIĆA

Centrirao je Živković, lopta se odbila od nekoga van terena, a Aleksandar Mitrović je verovao da je to trebalo da bude korner, ne gol-aut.

Uslijedio je prigovor kapitena Srbije na ovom meču i sudija Mansano Hil mu zbog toga upućuje javnu opomenu.

21:05

20' - MITROVIĆ "HVATA" VOLEJ

Jedan centaršut Srbije u šesnaesterac, ka Jovanoviću, izbijaju defanzivci Slovenije, a Mitrović pokušava sa oko 20 metara da izvede volej udarac.

Nije to bilo baš dobro, pa loptu lako hvata Jan Oblak.

20:58

12' - PRVI ŽUTI KARTON

Zajc je dobio javnu opomenu u timu Slovenije zbog neopreznog starta nad Andrijom Živkovićem.

20:53

7' - NEVJEROVATNA ŠANSA ZA SRBIJU!

Kakva propuštena prilika! Slovenci su ostali bez lopte poslije klizanja jednog defanzivca, dobio je Đorđe Jovanović loptu u prostor, Srbija je imala praktično "dva na jedan", ali je mladi debitant riješio da proba i uposli Mitrovića umjesto da šutira.

To dodavanje je bilo prejako i lopta odlazi u gol-aut, a Mitrović bodri Jovanovića nakon svega. Šteta, ovo je izgledalo kao stopostotna šansa!

Izvor: MN PRESS

20:48

2' - DEBITANT U GOL ŠANSI ZA SRBIJU!

Dodavanje Andrija Živkovića u šesnaesterac stiže do Đorđa Jovanovića, debitanta u špicu Srbije, koji brzo reaguje i šutira, ali preko gola. Lijep početak meča za napadača Makabi Tel Aviva.

20:46

POČELA JE UTAKMICA!

Kapiten Srbije na ovom meču je Aleksandar Mitrović, pošto je selektor napravio čak osam promjena u odnosu na prošli meč.

20:40

SLABA POSJETA U BEOGRADU

Još manje navijača nego protiv Norveške:

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

20:15

JOŠ POLA SATA - DA VAS ČUJEMO?

19:38

TRENUTNA TABELA

Standings provided by SofaScore LiveScore

19:36

KO ČEKA ŠANSU S KLUPE?

SRBIJA /rezerve/: Dmitrović, V. Milinković-Savić, Pavlović, Mladenović, Eraković, Radonjić, Tadić, Jović, Lukić, Terzić, Račić, Đuričić.

SLOVENIJA /rezerve/: Belec, Vekič, Sikošek, Milec, Šporar, Črnigoj, Vrhovec, Celar, Zahović, Horvat, Gnezda Čerin, Brekalo.

19:32

OVAKO SLOVENCI NAPADAJU SRBIJU

Selektor Matjaž Kek je izabrao tim koji će se suprotstaviti "orlovima".

SLOVENIJA: Oblak - Blažič, Bijol, Mevlja - Stojanović, Zajc, Stanković, Kurtic, Kamičnik - Lovrić - Šeško.

19:24

PIKSI PROMIJENIO SKORO CIJELI TIM!

Ovo je sastav Srbije za Sloveniju!

SRBIJA: Rajković - Milenković, Mašović, S. Mitrović - Živković, Maksimović, Ilić, Ristić - S. Milinković-Savić - Jovanović, A. Mitrović.

Dakle veliki broj promjena u odnosu na meč sa Norveškom, tu su i debitanti Erhan Mašović i Đorđe Jovanović. Mladi napadač Makabi Tel Aviva će biti u tandemu sa Aleksandrom Mitrovićem od prvog minuta!

Izvor: UEFA.com/printscreen

18:00

PIKSIJEV SUKOB PRED SLOVENIJU I EURO 2000

Danas je Dragan Stojković Piksi selektor Srbije, a pred početak Evropskog prvenstva 2000. i premijerni meč protiv Slovenije - želio je da napusti tim Jugoslavije zbog sukoba sa tadašnjim selektorom Vujadinom Boškovom.

Ova malo poznata priča će vas dobro pripremiti za večerašnji susret Srbije i Slovenije.

Čitajte na MONDU.

Izvor: MN PRESS

16:40

SLOVENCE NIKAD SRBI NISU POBIJEDILI!

Od raspada SFR Jugoslavije,srpska reprezentacija je protiv Slovenije igrala pet puta uz skor od četiri remija i jednog poraza!

Kao SR Jugoslavija smo igrali 3:3 na Evropskom prvenstvu 2000. godine. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2002. smo još dva puta igrali neriješeno, a bolji rezultati nisu stigli ni pod imenom Srbija.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, igrali smo 1:1 u Beogradu, dok smo u Sloveniji izgubili 1:0 i tako ostali bez šansi za plasman na završni turnir.

16:30

Dobro došli u MONDO Live

Budite i večeras uz MONDO i pratite uživo tekstualni prenos meča 2. kola B divizije Lige nacija između Srbije i Slovenije.

Meč na stadionu "Rajko Mitić" počinje u 20.45 časova.

UKRATKO

  • SRBIJA - SLOVENIJA 4:1
  • Srbija je u prvom kolu izgubila od Norveške (0:1)
  • Slovenija je na startu izgubila od Švedske (0:2)
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije