• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je najveći luzer - na 9 igrača je izgubio 190.000.000€: Englezima obećavao Ligu šampiona, pa se borili za opstanak!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Farhad Moširi je potrošio pravo bogatstvo od dolaska u Everton, a klub je bilježio sve gore rezultate.

 Everton na 9 igrača izgubio 190 miliona evra Izvor: Profimedia

Kada je u februaru 2016. godine rešio da kupi polovinu akcija kluba, navijači Evertona očekivali su mnogo - velika pojačanja, trošenje novca i borbu za plasman u Ligu šampiona.

Od Farhada Moširija, vlasnika "karamela", dobili su samo drugo od te tri stvari. Everton je potrošio i previše novca, a Moširi se pokazao kao gazda koji je proćerdao stotine miliona!

Sada su navijači Evertona veoma nezadovoljni čovjekom koji je u januaru 2022. dokupio akcije kluba i sada je vlasnik 94% akcija. Moširijeva era je Evertonu donijela borbu za opstanak, pošto su predvođeni Frenkom Lampardom jedva uspjeli da obezbijede ostanak u Premijer ligi.

To je daleko od onoga što su svi očekivali od dolaska Moširija, a Britanci su sada izračunali koliko bogatstvo je Everton protraćio - čak 620.000.000 evra!

Toliko je Everton za vrijeme Moširija uložio u 31 transfer. U klub je za ovih šest godina stiglo ukupno 43 fudbalera, a rijetki su oni koji su na "procvjetali" na "Gudisonu". Štaviše, jedan podatak posebno boli navijače Evertona.

Moširi je na devet igrača potrošio oko 206.000.000 evra, bilo je tu dosta poznatih imena, ali je na odlascima svih tih igrača povratio tek oko 17.000.000 evra!

Izvor: Profimedia

Dakle gubitak od skoro ravno 190.000.000 evra zabilježen je na dolascima Janika Bolasija, Morgana Šnajderlina, Gilfija Sigurdsona, Dejvija Klasena, Čenka Tosuna, Tea Volkota, Sandra, Ešlija Vilijamsa i Martena Stekelenburga.

Od svih njih, samo su Šnajderlin i Klasen donijeli zaradu klubu. Šestorica su već napustila klub kao slobodni igrači, dok će ovog ljeta to učiniti i Sigurdson i Tosun.

Izgleda da je Farhad Moširi primjer kako ne treba trošiti novac, pošto je Everton ovih godina gotovo uvijek dovodio igrače koji više nisu na vrhuncu i koji su skloni povredama...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC