• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amar Osim porazom debitovao na klupi Veleža: Čelik pokazao kvalitet, a mi bukvalno shvatili da je prijateljska utakmica

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čelik je savladao Velež u prijateljskoj utakmici povodom 77. rođendana zeničkog kluba i to na debiju novog trenera "rođenih" Amara Osima.

 Amar Osim izjava nakon poraza Čelik - Velež 2:1 Izvor: Anadolija/Željko Miličević

Zeničani su posije preokreta savladali Mostarce na susretu na kojem se od igračke karijere oprostio as Čelika Aidin Mahmutović (36) u slavljeničkoj atmosferi.

Osim je nakon utakmice istakao da mu je drago što je Velež bio pozvan da uveliča rođendan zeničkog kluba, ali nije bio zadovoljan izdanjem svojih izabranika, koji je nastupio u šarolikom sastavu.

"Utakmica nije bila baš onako kako smo mi planirali. Mi smo malo bukvalno shvatili ida je prijateljska utakmica, pa smo malo podilazili Čeliku, ali Čelik je pokazao da ima kvalitet i energiju s mladim igračima i da ima znanje koje kad se poklopi sa situacijama protiv nas bude teško igrati. Oni su potpuno zasluženo slavili. Mi nislim da smo igrali sa dva različta tima u punom trenažnom procesu, ali bez obzira na umor vidjelo se da su i takve 'miksane' ekipe pokazale. Bilo je tu i nekih igrača koji su na probi. To je opet veliko priznanje Čeliku koji je iskoristio maksimalno naše propuste i zasluženo slavio", rekao je Osim.

Prema njegovim riječima, uprkos ovom porazu, navijači Veleža mogu da očekuju lijepe stvari od "rođenih" u predstojećoj sezoni.

"Logično je da navijači očekuju nastavak lijepih stvari. Treba gledati naprijed, ostvariti sve mogućnosti. Klub je sada stabilan, igrači su zajedno već par godina što je dobra stvar i sigurno će biti i nekih pojačanja koja treba na ovu ekipu nadodati. Ozbiljno se radi i u klubu i oko kluba, tako da nema razloga da oni očekuju nešto drugačije", dodao je trener Mostaraca, a prenosi "Oslobođenje".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC