• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin defanzivac mašta o Ligi šampiona i Piksijevom pozivu za SP! Eraković se oglasio: Volio bih da idem na Mundijal

Autor Nemanja Stanojčić

Strahinja Eraković pričao je o svojim planovima i ciljevima za narednu sezonu.

 eraković mašta o ligi šampiona i svjetskom prvenstvu  Izvor: MN PRESS

Pokazao je Strahinja Eraković ove sezone da Crvena zvezda ozbiljno može da računa na njega. Uz to je momak rođen 2001. godine debitovao i za seniorsku reprezentaciju Srbije i dokazao da je pred njim blistava karijera.

Trenutno je mladi defanzivac u Sloveniji na preipremama sa saigračima i ima nekoliko ciljeva za narednu sezonu. Pored Lige šampiona mašta i o pozivu selektora Dragana Stojkovića za Svjetsko prvenstvo.

Možda će vas zanimati

"Imao sam malo dužu pauzu zbog reprezentativnih obaveza pa sam se priključio saigračima u Sloveniji. Kada je u pitanju današnji trening, jeste mi teže pao, ali to je normalno. Mislim da ću se brzo vratiti formu i steći fizičku snagu, kao što sam imao prethodne sezone. Devet dana sam pauzirao, mislim da to nije mnogo. Smatram da sam dosta spreman i da ću se brzo navići na jak trenažni proces. Imaćemo tri utakmice u Sloveniji i jednu u Rusiji protiv Zenita. Svaki prijateljski meč je dobar da se uigramo, da pojačanja osjete kako je igrati u Zvezdi i naravno na ovim utakmicama je dobro pobjeđivati", rekao je Eraković za zvanični sajt kluba.

Oduševljen je zbog debija za "orlove".

"Utisci su fenomenalni, sa samo 21 godinom sam debitovao za A reprezentaciju Srbije. O tome sam maštao. Prvo da zaigram u prvom timu Crvene zvezde, a potom i reprezentacije. Na meni je da sada radim još jače, da se dokazujem iz dana u dan. Značilo mi je da treniram sa fudbalerima koji igraju u vrhu evropskog fudbala. Za 15 dana provedenih sa njima dosta sam stvari naučio. Nadam se da mi ovo neće biti posljednje okupljanje."

Volio bi da se nađe na spisku putnika za Katar.

"Rano je pričati o nekim stvarima. Na meni je da vrijedno radim i treniram, naravno da bih bio srećan da dobijem poziv na Svjetsko prvenstvo, ali ima još dosta do toga. Prvo da se okrenemo obavezama u klubu i nastavimo tamo gdje smo stali. Cilj je plasman u Ligu šampiona i ponavljanje prošlogodišnjeg uspjeha."

Eraković je već odigrao 60 mečeva u crveno-bijelom dresu i sada je on taj koji pomaže mlađim saigračima poput Stefana Lekovića i Vuka Bogdanovića.

"Stvarno sam dugo u Crvenoj zvezdi i ne smatram se više mladim igračem. Iako po godinama jesam mlad, prošao sam dosta priprema sa prvim timom i sakupio mnogo utakmica. Osjećam se ipak malo iskusnije od mlađih saigrača. Ako im bude trebala bilo kakva pomoć ili sa druge strane smatraju da mogu nešto da nauče od mene tu sam da im dam savjet i pomognem bilo kada."

Prisjetio se i meča sa Ludogorecom u Ligi Evrope kada je bio kapiten tima.

"Ko bi rekao da ću u periodu od šest godina, od skupljača lopti da postanem kapiten protiv istog tog tima. Osjećaj je bio fenomenalan."

Na kraju je defanzivac, kog je Stanković uporedio sa Nestom, pričao o planovima za sljedeću sezonu.

"Probaćemo da uradimo sve što je do nas. Plasman u Ligu šampiona i odbrana 'duple krune', ako je moguće u najelitnijem takmičenju u Evropi stignemo što je dalje moguće", zaključio je Eraković.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC