• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izgubili 82.000.000 evra u jednom danu: Htjeli Ligu šampiona i slavu, pa jedva ostali u ligi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nakon što su im istekli ugovori iz Evertona idu tri igrača koja su papreno plaćena.

 Everton izgubio 82 miliona evra Izvor: Profimedia

Everton je u sezoni iza nas uspio da opstane samo zato što su drugi bili lošiji. Očajne sezone Barnlija, Noriča i Votforda spasile su slavni klub od ispadanja. 

U sezoni kada se ciljao napad na Ligu šampiona, klub je jedva ostao u prvom rangu takmičenja i nešto mora da se mijenja. Sada je na Mersisajdu krenulo čišćenje tima, a u prvoj turi odrekli su se igrača koje su inicijalno platili 82.000.000 evra!

Klub je napustio Gilfi Sigurdson, islandski vezista koji je stigao iz Svonsija 2017. godine za čak 50.000.000 evra. Tada je bio zaista dominantan, u Evertonu je imao neke sjajne partije, ali sada nije kročio na teren od maja 2021. godine kada je izbio skandal oko toga što je navodno kod njega pronađen dječiji pornografski sadržaj!

Drugi otpušteni igrač je nekadašnji fudbaler Aston Vile i Mančester sitija i bivši reprezentativac Engleske Fabijan Delf. On je 2019. godine stigao u Everton kako bi zadržao mjesto u reprezentaciji, a zapravo je uglavnom bio povrijeđen i do sada je odigrao jedva 41 meč za klub. Plaćen je 9.500.000 evra,

Na kraju odlazi i turski napadač Čenk Tosun, koji nikako nije uspio da golove koje je postizao u Turskoj postiže i na velikoj sceni. Probao je Everton sa pozajmicama, ali nije se razigrao ni u Kristal Palasu ni u Bešiktašu. Igrač koji je plaćen 22.500.000 evra sada je takođe otišao kao slobodan igrač nakon samo 11 minuta odigranih u svih takmičenjima. 

Sada je pred Frenkom Lampardom i Evertonom veliko spremanje, a uz to će morati da smanje i svoja očekivanja, jer ovaj tim definitivno nije ono što se od njega očekuje. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC