• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Verina šokantna ispovijest nakon 35 godina: Silovao me je ugledni fudbalski zvaničnik!

Autor Dragan Šutvić

Legendarna fudbalera koja nakon igračke karijere radi kao trener ženskih timova otkrila je kroz šta je prolazila, kao i da su je trojica ljudi zaposlenih u fudbalskom savezu Holandije seksualno napastvovala.

 vera pauv seksualno zlostavljana Izvor: Youtube/TEDx Talks/printscreen

Veliki fudbalski skandal protrešće Evropu nakon što je legendarna fudbalerka Vera Pauv (59) ispričala tajnu koju čuva tri i po decenije. Holanđanka koja posljednjih nekoliko godina radi kao selektorka Republike Irske otkrila je da su je silovala trojica muškaraca - tada zaposlenih u Fudbalskom savezu Holandije!

O ovim šokantnim informacijama koje godinama nije mogla da prenese javnosti već je upućen Savez, ali i lokalna policija koja bi trebalo da se pozabavi slučajem.

Možda će vas zanimati

Nakon što je Vera uspjela da skupi hrabrosti, svetu je preko svojih profila na društvenim mrežama poslala veoma jaku poruku.

"Čuvala sam tajnu od svijeta 35 godina. Od moje porodice, saigrača, igrača, kolega, a sada mogu da priznam i od sebe. Držala sam zlostavljanje u tajnosti. Dozvolila sam da sjećanje utiče na moj život, da kontroliše i dominira mojim osjećanjima, da me svakodnevno ispunjava bolom i mukom. Mnogi me vide kao čvrstog menadžera, ženu koja se u muškom svijetu penje do vrha. To ne može biti dalje od istine. Ovo sam ja, nadam se da ću moći da nastavim da živim bezbjedno", rekla je Vera.

Po njenim riječima, silovana je od strane "uglednog fudbalskog zvaničnika", a kasnije su napad ponovila još dvojica zaposlenih u Savezu. Sve se dešavalo prije oko 35 godina, kada je Vera Pauv bila fudbalerka i reprezentativka svoje zemlje!

"Fudbalski savez Holandije veoma je šokiran iskustvima iz prošlosti o kojima nam je pričala Vera. Priznajemo greške koje su identifikovane, to nije smjelo da se dogodi. Vera nije mogla da ima bezbjednost na radnom mjestu", navodi se u saopštenju.

Ipak, djeluje da je to blaga osuda za ono što je prošla. Kao igračica i selektorka Holandije Vera je u nacionalnim timu provela 20 godina, a u tom periodu se susretala sa konstantnim seksualnim zlostavljanjem, zloupotrebom moći, maltretiranjem i zastrašivanjem.

Za reprezentaciju Holandije igrala je od 1984. do 1998. godine, a odmah nakon odlaska u penziju započela je trenersku karijeru. Do sada je radila kao selektorka Škotske, Holandije, Rusije i Južne Afrike, trenirala je Hjuston u SAD, a trenutno je na čelu reprezentacije Sjeverne Irske.

Ovako izgleda njena ispovijest:

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC