• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dok čeka Evropu i Tobol, Zrinjski "razbio" Leotar! Nemanja Bilbija "ovjerio" prvu pobjedu i izjednačio rekord Vagnera!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mostarski tim zabilježio je rutinsku pobjedu protiv trebinjske ekipe u trećem kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Zrinjski - Leotar, Premijer liga BiH, 3. kolo Izvor: Facebook/HŠK Zrinjski Mostar

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine zabilježio je prvu prvenstvenu pobjedu u novoj sezoni! 

Nakon što su eliminisali albanskog prvaka Tiranu i plasirali se u treće kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu, gdje ih očekuje sudar sa kazahstanskim Tobolom sljedećeg četvrtka, "plemići" su u nedjelju uveče ugostili Leotar i bez većih problema upisali prvu "trojku".

ZRINJSKI - LEOTAR 4:1 (2:0)

Mostarci i Trebinjci su na teren izišli noseći transparent i majice sa porukom: "United against antisemitism" (Ujedinjeni protiv antisemitizma), ali su "zajedništvo" na terenu pokazali samo fudbaleri Zrinjskog, koji su apsolutno dominirali u svim segmentima igre i po svemu viđenom, trijumf je mogao biti mnogo ubjedljiviji.

Već u četvrtom minutu, stativa je spasila Trebinjce i to nakon direktnog pokušaja iz kornera Nike Jankovića, da bi tri minuta kasnije Franko Sabljić promašio "zicer" - našao se ispred golmana gostiju Dušana Puletića, ali je šutirao iznad prečke.

Puletić je potom dobro intervenisao i spriječio vođstvo domaćina, ali čuvar mreže Leotara nije mogao ništa u 10. minutu kada je Igor Savić glavom pogodio suprotan ugao nakon centaršuta Jankovića - 1:0.

Samo četiri minuta kasnije, Zrinjski je povećao prednost nakon lijepog i preciznog udarca mladog Silvija Ilinkovića, kojem je ovo bio prvenac u dresu Mostaraca - 2:0.

Kapiten "plemića" Nemanja Bilbija je u 19. minutu poslije solo akcije takođe dobro šutirao, međutim, lopta je prohujala pored stative Leotarovog gola. Deset minuta poslije uslijedila je nova stopostotna šansa za domaće - Sabljić je sa pet metara neometan katastrofalno šutirao glavom, nakon briljantnog driblinga i centaršuta Marija Tičinovića. 

Dva puta je još u finišu poluvremena Tičinović kreirao šanse Bilbiji, ali večeras Banjalučanin još nije uspio da se upiše u listu strijelaca, 

S druge strane, izabranici Marka Vidojevića došli su na stadion "Pod Bijelim brijegom" da pokušaju da se odbrane i iz eventualnog kontranapada ugroze golmana Josipa Čondrića, ali im je to uspjelo samo jednom i to prije samog odlaska na odmor.

Poslije greške Hrvoja Barišića, napadač Leotara Amar Đuderija je pogodio mrežu Čondrića s tri metra i smanjio rezultat - 2:1.

Mostarci su i u drugom dijelu bili dominantni, ali nisu uspjeli da kreiraju stopostototnu priliku do 70. minuta kada je Ilinković iz okreta pogodio stativu.

Okvir gola je osam minuta kasnije bio saveznik Zrinjskog nakon što je Nemanja Bilbija majstorski povisio vođstvo i definitivno potvrdio pobjedu mostarskog tima - 3:1.

Bio je to 125. pogodak kapitena Zrinjskog u m:tel Premijer ligi BiH, kojim se na vječnoj listi strijelaca izjednačio sa legendom Širokog Brijega, Brazilcem Vagnerom.

Igrala se sudijska nadoknada kada je rezervista Nikola Mandić postavio konačan rezultat utakmice - 4:1.

ZRINJSKI: Čondrić, Bilbija, Savić, Barišić, Sabljić, Ilinković, Tilinović, Magdić, Malekinušić, Maglica, Janković.

LEOTAR: Puletić, Milović, Todorović, Perišić, Karić, Matković, Đuderija, Đajić, Čubrilo, Cvetković, Kordić.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 3. KOLO:

Željezničar - Široki Brijeg 1:1 (1:0)
/Santos 40 - Vukoja 90+5/

Zrinjski - Leotar 4:1 (2:0)
/Savić 10, Ilinković 14, Bilbija 78, Mandić 90+3/

Subota

Posušje - Borac 0:2 (0:1)
/Pavlović 38 ag, Meleg 90+2/

Sarajevo - Sloga Meridian 4:2 (0:1)
/Mulahusejnović 49, Ikić 59, Džafić 64, Ahmetović 90 - Stevanović 3, Dadić 85/

Odgođeno:

Sloboda - Velež
Igman - Tuzla siti

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC