• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizan nema ama baš ništa! Novi šamar u sezoni kupanja: Kiprani kaznili naivne greške, ovako se ne ide u Ligu Evrope!
 Partizan nema ama baš ništa! Novi šamar u sezoni kupanja: Kiprani kaznili naivne greške, ovako se ne ide u Ligu Evrope!

Partizan nema ama baš ništa! Novi šamar u sezoni kupanja: Kiprani kaznili naivne greške, ovako se ne ide u Ligu Evrope!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Nova slaba partija tima Ilije Stolice, Partizan će narednog četvrtka morati da pobijedi u Beogradu ako želi da nastavi put ka grupnoj fazi Lige Evrope.

 Partizan nema ama baš ništa! Novi šamar u sezoni kupanja: Kiprani kaznili naivne greške, ovako se ne ide u Ligu Evrope!
 Izvor: MN PRESS

Počeo je Partizan dobro sezonu u Superligi, ubedljivo pobedio, a onda je usledio veliki pad i tri uzastopna loša rezultata. Prva evropska utakmica, protiv AEK-a iz Larnake, bila je sve to "u malom" - Partizan je dobro počeo i poveo, ali je na kraju ostao bez igre, snage i, na kraju, bez rezultata.

AEK LARNAKA - PARTIZAN 2:1 (1:1)
/Garsija 34, Miličević 70 - Menig 16/

Prvih 20 i kusur minuta, ekipa Partizana igrala je sasvim dobro i pokazivala više od svog protivnika. Bila je solidnih akcija, a posle jedne takve je i Kvinsi Menig uspeo da uradi ono što i pre godinu dana - da postigne gol na Kipru.

Ipak, ako je Partizan protiv Anortozisa prošle sezone u Konferencijskoj ligi manje-više rutinski stigao do trijumfa 2:0, ovoga puta je sve to izostalo. Jer kako je tim Ilije Stolice stigao do vođstva, tako je inicijativa gostiju isparila.

Menig gol, AEK - Partizan 0:1
Izvor: YouTube/TV Arena sport

AEK je sve bolje počinjao da kontroliše dešavanja na terenu. Istina, nisu pretili bogzna kako u prvih 45 minuta, ali jednu grešku rivala odmah su uspeli da iskoriste. Loša reakcija odbrane Partizana posle defanzivnog kornera rezultirala je u primljenom pogotku.

Bivši defanzivac Crvene zvezde i reprezentacije Srbije Nenad Tomović uspeo je da na drugoj stativi vrati loptu ka levom beku Garsiji, a ovaj da usamljen matira neodlučnog Nemanju Stevanovića.

Garsija gol, AEK - Partizan 1:1
Izvor: YouTube/Arenasport

Bio je taj momenat ono što će na kraju Partizan koštati i poraza, pošto je u nastavku tim iz Larnake na isti način postigao i drugi pogodak. Ali od 34. minuta i gola Garsije, primetno je bilo i da crno-beli postaju sve nesigurniji.

Bilo je još nekoliko nesigurnosti u igri, individualnih grešaka, a kako je počelo drugo poluvreme, tako je i energija Partizana bivala sve bleđa. Do pogotka Hrvoja Miličevića u 70. minutu, koji je postavio konačan rezultat, bilo je još dosta vremena da se nešto uradi - ali Partizan nije uspeo ništa.

Nije bilo ritma niti timski iskreiranih napada. Istina, jeste Rikardo Gomeš pogodio prečku u 54. minutu, iz teške pozicije kada je njegov udarac padao "preko" golmana AEK-a, ali sreća je tada nedostajala.

To je praktično i poslednja stvar koju su crno-beli dobro uradili na protivničkoj polovini u preostalih 35 minuta. A da se Stolicina ekipa vrati poražena postarala se još jedna slaba reakcija posle kornera.

Ponovo odbijena lopta stiže do štopera AEK-a i Miličević matira Stevanovića. Izmene koje je Stolica uvodio nisu donele ama baš ništa, pa ni pokušaji sa Lutovcem, Terzićem i Baždarom nisu stvorili ono što je u drugom poluvremenu nedostajalo kada su na terenu bile uzdanice poput Meniga, Dijabatea i Natha.

Ako Partizan želi u Ligu Evrope, za sedam dana u Beogradu će morati da odigraju daleko bolje. AEK je kaznio sve greške crno-belih, a na ovom nivou upravo to pravi razliku...

19:51

KRAJ! AEK - PARTIZAN 2:1!

Poraz Partizana na debiju na evropskoj sceni ove sezone! AEK iz Larnake je posle preokreta uspeo da savlada crno-bele i iskoristi njihove greške posle prekida. Partizan jeste poveo, odigrao korektno prvo poluvreme, ali u nastavku skoro da nisu ni postojali.

Još jedna bleda partija tima Ilije Stolice, čija ekipa je ostala bez snage i ostala na samo jednoj pobedi u prvih pet mečeva u novoj sezoni nakon onog jako lošeg početka takmičenja u Superligi. Moraće da se traži pobeda u revanšu.

Opširniji izveštaj potražite na kartici *UVODNA VEST*

Izvor: FK PARTIZAN / MIROSLAV TODOROVIĆ

19:45

JOŠ 6 MINUTA NADOKNADE!

Toliko nade ostaje Partizanu za neko kasno izjednačenje...

19:44

89' - PARTIZAN NE POSTOJI...

Katastrofalno drugo poluvreme Partizana... Jeste Rikardo imao onu prečku pravo niotkuda, ali vrlo je upadljivo koliko su crno-beli ostali bez snage i nemaju energije da bilo šta novo učine.

19:36

TRI IZMENE U PARTIZANU

Aleksandar Lutovac menja Fusenija Dijabatea. Nikola Terzić menja Kvinsija Meniga, dok će Kristijan Belić umesto Patrika Andradea.

19:30

BAŽDAR MENJA NATHA

Nova promena u redovima Partizana - Ilija Stolica rešava da ubaci golobradog Sameda Baždara umesto iskusnog Bibarsa Natha.

19:24

GOL, 2:1 ZA AEK!

Hrvoje Milićević je strelac, opet posle kornera! Reprezentativac Bosne i Hercegovine hrvatskog porekla je zatresao mrežu i to ponovo posle kornera, još jednom je Partizan slabo odreagovao. Sve je bilo gotovo identično - povratna lopta i defanzivac AEK-a postiže pogodak.

19:21

66' - STEVANOVIĆ ODLIČAN NA GOLU

Najbolji napad AEK-a u drugom delu, Altman je pretio, ali je Stevanović odlično odbranio udarac Izraelca. Bilo je ovo jako opasno.

19:18

OVAKO JE PARTIZAN PRIMIO GOL

Detalj iz prvog poluvremena... 

Garsija gol, AEK - Partizan 1:1
Izvor: YouTube/Arenasport

19:17

63' - PRVA IZMENA U PARTIZANU

Filipović više ne može, Živković će morati da uđe u igru na poziciju desnog beka.

19:13

NAVIJAČI PARTIZANA ISTERANI SA UTAKMICE!

Ovo niste imali prilike da vidite u prenosu utakmice. Navijači Partizana su bili oterani sa tribina stadiona u Larnako.

Čitajte na MONDU.

Izvor: FK PARTIZAN / MIROSLAV TODOROVIĆ

19:10

54' - PREČKA RIKARDA!

Kakva šansa za Partizan u ranoj fazi drugog poluvremena! Filipović je centrirao, Pirić je bio nemoćan, ali udarac Rikarda "nije hteo" u gol AEK-a! Bio je to udarac glavom, lopta je padala, ali ništa...

19:00

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

Nije bilo izmena u redovima dva tima.

18:46

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:1!

Solidnih 45 minuta Partizana na Kipru. Bilo je dobrih momenata, lepih akcija i važan pogodak Kvinsija Meniga. Ipak, sve to je donekle bilo obrisano posle neopreznosti crno-belih kod kornera AEK-a, kada je Garsija izjednačio na 1:1.

Posle se malo uvukla i nervoza u redove Partizana, ali do tada su gosti bili bolji rival.

18:42

43' - VUJAČIĆ U DOBROJ ŠANSI!

Bibars Natho je izveo slobodan udarac sa leve strane iskosa, odlično je to uradio, na prvoj stativi je Igor Vujačić skočio, ostao je i usamljen, ali njegov udarac odlazi preko gola.

18:38

A OVAKO JE PARTIZAN POVEO...

Menig gol, AEK - Partizan 0:1
Izvor: YouTube/TV Arena sport

18:32

GOL, AEK IZJEDNAČIO NA 1:1!

Levi bek Garsija je strelac posle kornera AEK-a! Loše je bila postavljena odbrana crno-belih ovom prilikom, Stevanović prvo krenuo napred, pa se vratio, i Garsija sve to kažnjava.

Veliki deo posla je odradio i bivši igrač Crvene zvezde Nenad Tomović, koji je sa druge stative prebacio loptu ka Garsiji.

Izvor: TV Arenasport screenshot

18:29

31' - AEK BEZ IDEJE

Imali su samo nekoliko kornera iz kojih nisu uspeli da budu opasni. Sada je usledio period mirnije igre, ali Partizan se u svemu čini konkretnijim.

18:21

22' - NATHO, IZBLOKIRAN

Pretio je ovaj napad Partizana da bude još opasniji, u novoj tranziciji, ali na kraju samo šut Natha posle usporene igre i blokiran udarac donosi korner gostima.

18:16

18' - GOOOOOL, 1:0 ZA PARTIZAN!

Kvinsi Menig je strelac, crno-beli vode! Odlično je prošao Rikardo Gomeš po desnoj strani, prešao i golmana, ali je bio previše iskosa. Uspeo je da ubaci loptu pred gol, a tamo Kvinsi Menig trese mrežu!

Izvor: MN PRESS

18:08

9' - NATHO PREKO GOLA!

Dobra akcija Meniga i Dijabatea po desnoj strani, nekoliko lepih lopti u prostor, na kraju loptu ne uspeva da smiri Rikardo, a Natho iz odbitka sa oko 18 metara šutira preko gola.

18:04

6' - DOBAR PRVI NAPAD DIJABATEA!

Fuseni Dijabate je bio u solidnom prodoru posle kog je šutirao sa 16 metara, lepo, ali siguran je golman AEK-a. Prethodila je zanimljiva akcija crno-belih.

17:58

POČELA JE UTAKMICA!

Krećemo! Utakmica u Larnaki je počela!

Izvor: Arenasport

17:09

OVO SU IZMENE

AEK Larnaka /rezerve/: Tumpas, Gonzalez, Kasas Kasado, Bruno Gama, Romo Perez, Lopes, Englezu, Kiprs, Naum, Bates, Altman, Mamas

Partizan /rezerve/: Lukač, Popović, Marković, Šehović, Baždar, Živković, Terzić, Belić, Jović, Petković, Lutovac.

16:32

OVO JE ISTORIJSKI TIM PARTIZANA!

PARTIZAN: Stevanović - Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević - Natho, Fejsa, Andrade - Menig, Rikardo, Dijabate.

Prvi put u istoriji će Partizan u nekoj evropskoj utakmici u startnoj postavi imati čak petoricu stranaca (naravno, ako u strance ne računamo i igrače iz regiona poput Saničanina ili Vujačića). Dakle, i Dijabate i Rikardo i Natho i Menig i Andrade su u prvoj postavi, kao što je MONDO i najavio.

AEK LARNAKA: Pirić - Rosales, Miličević, Tomović, Garsija - Oler, Luis Gustavo - Faraj, Tričkovski, Đurčo - Olatunji.

Izvor: MNPRESS

15:30

Ko je rival?

AEK iz Larnake je tim koji se izborio za vrh kiparskog fudbala u poslednjih desetak godina, pa su tako prvu titulu šampiona osvojili 2014. godine, a od tada su pet puta bili šampioni. 

Prošle godine su završili kao drugi na tabeli iza Apolona, a u timu je nekoliko poznatih imena. Pre svega nekadašnji napadač Crvene zvezde Ivan Tričkovski, kapiten i najbolji strelac kiparske lige prošle sezone, kao i bivši štoper crveno-belih Nenad Tomović.

Izvor: MN PRESS

15:00

A šta je plan Ilije Stolice?

Stigao je Andrija Pavlović, ali on sasvim sigurno neće biti startni špic crno-belih sada. U međuvremenu je otišao i kapiten Saša Zdjelar, pa je sada traku preuzeo Slobodan Urošević, a zadatke ispred odbrane Ljubomir Fejsa.

Evo i sastava Partizana za večerašnji meč. 

Izvor: MN Press/Chosen11/Screenshot

14:30

KREĆE PARNI VALJAK U EVROPI!

Za sada Partizan Ilije Stolice ne deluje kao "parni valjak", ali se u Humskoj nadaju da bi od ovog meča mogao to da postane!

Duel počinje od 18 časova, a crno-beli će želeti da na ovom meču pokažu da mogu mnogo bolje nego u Superligi do sada. 

UKRATKO

  • AEK - PARTIZAN 2:1
  • Počinje sezona u Evropi!
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Kakav šok? To se nadaju prolazu dalje...

Najnovije