• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Zrinjski - Tobol, 3. kolo, Konferencijska liga, prenos, TV Arena sport
 Zrinjski - Tobol, 3. kolo, Konferencijska liga, prenos, TV Arena sport

Niko Janković kao Piksi Stojković! Zrinjski golom iz kornera savladao Tobol! (FOTO, VIDEO)

Šampion Bosne i Hercegovine zabilježio je pobjedu nad prvakom Kazahstana fantastičnim golom Nike Jankovića direktno iz kornera!

 Zrinjski - Tobol, 3. kolo, Konferencijska liga, prenos, TV Arena sport Izvor: Anadolija/Željko Miličević

Zrinjski je zabilježio vrijednu evropsku pobjedu!

U prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija Konferencijske lige, "plemići" su savladali kazahstanski Tobol i stekli minimalac pred revanš za sedam dana.

ZRINJSKI - TOBOL 1:0 (0:0)

Gol odluke postigao je Niko Janković majstorskim udarcem direktno iz kornera u 76. minutu podsjetivši na aktuelnog selektora Srbije Dragana Piksija Stojkovića, kojem su upravo takvi golovi bili "zaštitni znak" tokom igračke karijere.

Ova pobjeda je još važnija jer su "plemići" od 55. minuta igrali sa igračem manje nakon što je Josip Ćorluka isključen zbog dva žuta kartona, da bi se stanje na terenu izjednačilo u finišu kada je pocrvenio i Crnogorac Žarko Tomašević.

Ipak, ovo je samo prvo poluvrijeme jer se revanš igra narednog četvrtka u Kazahstanu, gdje će izabranici Sergeja Jakirovića tražiti prolaz u plej-of Konferencijske lige.

A tamo će ih čekati poraženi iz dvomeča između Olimpijakosa i Slovana iz Bratislave, koji su u prvoj utakmici u Atini odigrali nerijerešno 1:1 (1:1).

Zrinjski: Čondrić, Ćorluka, Barišić, Magdić, Tičinović, Ilinković, Savić, Memija, Janković, Ćuže, Bilbija.

Tobol: Mokin, Zharynbetov, Malyy, Marochkin, Tomašević, Amanović, Tagybergen, Jovančić, Muzhikov, Deble, Tošić.

NAJAVA

"Plemići" su nakon eliminacije od Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona, preskočili Tiranu u drugom kolu kvalifikacija za plasman u Konferencijsku ligu, a sada ih očekuje "namazani" tim iz Kazahstana, sastavljen čak od devet reprezentativaca te zemlje, kao i nekoliko srpskih internacionalaca.

Zoran "Bambi" Tošić (bivši igrač Partizana, Mančester junajteda, Kelna, CSKA Moskva), Dušan Jovančić (nekada član Crvene zvezde i Vojvodine) i Miljan Vukadinović (ex Napredak iz Kruševca i Vojvodina) predvodiće protivnike "plemića", a i trener Tobola je iz Srbije (Milan Milanović), pa su sigurno odlično skautirali mostarsku ekipu, kojoj neće biti lako večeras na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Bez obzira na sve u Zrinjskom su optimisti i žele pobjedu koja bi im dala prednost u revanšu za sedam dana u Kazahstanu, a u konačnici i plasman u plej-of Konferencijske lige, gdje će se sastati sa poraženim iz duela između atinskog Olimpijakosa i Slovana iz Bratislave.

Dobru uvertiru predstojećem meču sa Tobolom, izabranici Sergeja Jakirovića imali su u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine, gdje su demolirali trebinjski Leotar (4:1).

22:54

BILBIJA!

Bilbija za malo neprecizan u trećem minutu nadoknade vremena. 

22:53

Sudijska nadoknada

Igraće se još šest minuta "Pod Bijelim brijegom". 

22:52

ČONDRIĆ!

90' - Čondrić je odlično odbranio udarac jednog igrača Tobola i spasio Zrinjski. 

22:51

Olimpijakos izjednačio protiv Slovana

Gol za atinski klub postigao je Marokanac Jusef el Arabi u 87. minutu. 

22:50

Ovacije za Jankovića!

88' - Izmjena za Zrinjski: Izišao je strijelac jedinog gola, Janković uz ovacije cijelog stadiona. Na terenu je Nikola Mandić. 

22:47

CRVENI KARTON I ZA TOBOL!

84' - Crnogorac iz Tobola Žarko Tomašević je zaradio direktan crveni karton! Snage su izjednačene na terenu!

22:44

Bilbija!

82' - Za malo je zakasnio Bilbija na centaršut Tičinovića! Dobra šansa za Zrinjski. 

22:40

GOOOL!

76' - Niko Janković kao nekada Dragan Piksi Stojković! Direktno iz kornera je pogodio i donio prednost Zrinjskom - 1:0.

22:32

VUKADINOVIĆ

69' - Dobra prilika za Tobol! Vukadinović se ubacio i uhvatio volej, na sreću domaćih navijača, iznad prečke. Nekoliko minuta ranije Vukadinović je ušao s klupe. 

22:31

SLOVAN VODI U ATINI

Potencijalni rival Zrinjskog u slučaju prolaska u plej-of Konferencijske lige je poraženi iz duela između Olimpijakosa i Slovana. Tim iz Bratislave u ovim trenucima vodi u Atini pogotkom Engleza Andrea Grina u 63. minutu. 

22:24

TROSTRUKA IZMJENA

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović napravio je trostruku promjenu. Na terenu su Jukić, Maglica i Kamenar umjesto Ćužea, Memije i Ilinkovića.

22:23

Savić

60' - Pokušao je Savić poslije dobre akcije Zrinjskog ali samo preko gola. 

22:18

CRVENI KARTON!

55' - Crveni karton za Josipa Ćorluku! Zrinjski će više od pola sata igrati sa igračem manje! Tačnije ovo je bio drugi žuti mostarskog fudbalera. Prvi je dobio zbog nabijanja lopte poslije sudijskog zvidžuka, a drugi zbog prekršaja na sredini terena.

22:15

Čondrić!

52' - Beograđanin Aleksa Amanović, reprezentativac Sjeverne Makedonije, oprobao je šut, ali je golman Zrinjskog rutinski odbranio.

22:10

Nastavljena je utakmica "Pod Bijelim brijegom" i odmah šansa za Zrinjski

46' - Počelo je drugo poluvrijeme i odmah je Zrinjski kreirao stopostonu šansu, ali je golman Tobola Aleksandar Mokin odlično intervenisao. Najprije je odbranio šut Jankovića, a onda uhvatio loptu u nastavku akcije. 

21:50

- poluvrijeme -

21:49

PREČKA

45' - Greška Barišića, koju je umalo kaznio Demble! Ali, sreća je bila na strani Zrinjskog! Bolje rečeno, prečka je spriječila Tobol da stigne do prednosti!

21:37

ĆUŽE!

34' - Odličan akcija Ćužea i Bilbije po lijevoj strani, ali je mladi napadač Zrinjskog pokušao da uposli Tičinovića na drugoj stativi i šansa je propala. Bilo bi bolje da je vratio povratnu loptu za kapitena Zrinjskog, koji je bio neometan na 10 metara. 

21:34

Žuti karton za Bilbiju!

30' - Bilbija je pao u kaznenom prostoru, ali sudija iz Portugala je njegov pad okarakterisao kao simuliranje i pokazao kapitenu domaćina žuti karton. Prethodno je požutio i fudbaler Tobola Askat Tagibergen zbog bacanja lopte nakon što je arbitar dosudio slobodnjak za Zrinjski. 

21:32

Janković

Pokušao je iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara, međutim, vezista Zrinjskog je šutirao visoko iznad prečke. 

21:28

Pauza za osvježenje

24' - Igrači oba tima su napravili pauzu za osvježenje zbog visoke temperature u Mostaru. Trenutno je 33 stepena Celzijusa. 

21:27

BILBIJA

23' - Janković je centrirao sa lijeve strane na drugu stativu, Tičinović je vratio loptu glavom u peterac, a kapiten Bilbija u skoku faulirao golmana. Zrinjski je opasniji. 

21:26

Stopostotna šansa za Zrinjski

21' - Ćuže je probio po lijevoj strani i centrirao u peterac, ali lopta nije došla do Tičinovića, koji je bio u mat-poziciji. Intervenisao je Tomašević. 

21:21

Prvi korner i za Tobol

17' - Centrirao je Bambi Tošić, ali nije bilo opasnosti za Čondrića. 

21:16

Drugi udarac iz ugla

14' - Janković je poslao loptu u gol-aut. 

21:15

Prvi korner za Zrinjski

11' - Janković je tražio Bilbiju na prvoj stativi, međutim, gosti su izbacili loptu i otklonili opasnost. 

21:11

Opasno ispred Čondrića

7' - Za jedan korak je zakasnio Demble ispred gola Zrinjskog. Opasna situacija.

21:07

Prvi udarac ka golu Tobola

3' - Janković je probao sa 30-ak metara, ali bez opasnosti po golmana gostiju. 

21:03

Počeo je meč u Mostaru!

Zrinjski je inače jedini preostali predstavnik BiH u Evropi. 

20:41

Tobol drugi put protiv mostarskog kluba

Zrinjski je 2010. godine odigrao protiv Tobola dvije utakmice u evropskim takmičenjima i oba puta slavio identičnim rezultatom 2:1. U Kazahstanu je pogotke postigao Mate Dragičević, dok su u Mostaru strijelci za "plemiće" bili Damir Džidić i Mile Pehar.

20:08

PORTUGALAC NA CENTRU

Portugalski arbitar Antonio Nobre je glavni sudija meča, a pomagaće mu njegovi sunarodnici Pedro Ribeiro i Pedo Martins. 

20:07

SASTAVI

ZRINJSKI: Čondrić, Ćorluka, Barišić, Magdić, Tičinović, Ilinković, Savić, Memija, Janković, Ćuže, Bilbija. Trener: Sergej Jakirović

TOBOL: Mokin, Žarinbetov, Mali, Marokin, Tomašević, Amanović, Tagibergen, Jovančić, Mužikov, Deble, Tošić. Trener: Milan Milanović

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije