• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizan u 95. minutu prekinuo crnu seriju: Spas u posljednjem trenutku – Marković pogodio, crno-bijeli eksplodirali!
 Partizan u 95. minutu prekinuo crnu seriju: Spas u posljednjem trenutku – Marković pogodio, crno-bijeli eksplodirali!

Partizan u 95. minutu prekinuo crnu seriju: Spas u posljednjem trenutku – Marković pogodio, crno-bijeli eksplodirali!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Dramatična pobjeda Partizana u Novom Sadu protiv Mladosti GAT.

 Partizan u 95. minutu prekinuo crnu seriju: Spas u posljednjem trenutku – Marković pogodio, crno-bijeli eksplodirali! Izvor: MN PRESS

Bila je potrebna Partizanu "šok terapija" poslije pet mečeva bez pobjede. Otišao je Ilija Stolica sa mjesta trenera, stigao Gordan Petrić, ali je sve i dalje išlo u pravcu novog mučenja i bezidejnosti u igri crno-bijelih.

A onda duboko u nadoknadi vremena, u 95. minutu, Svetozar Marković je jednim potezom donio taj "šok" igračima Mladosti GAT i u Novom Sadu režirao dramatičan trijumf gostiju, prvi poslije 36 dana.

MLADOST GAT - PARTIZAN 0:1 (0:0)
/Marković 90+5/

Kada je Petrić u subotu bio predstavljen kao novi trener Partizana, tek nešto više od 24 sata prije debitantske utakmice na toj poziciji, rekao je da "neće izmišljati toplu vodu" i praviti prevelike rezove u tako kratkom roku.

Očigledan nedostatak vremena da se bilo šta konkretno učini u pripremi ove utakmice možda se i najbolje vidio u igri Partizana. Crno-bijeli su bili bez ikakve kreativnosti u napadu i sa dosta problema na sredini terena koje je novosadska Mladost mogla debelo da kazni.

Andrija Radulović je imao verovatno i najbolju šansu na meču, kada je u prvom poluvremenu izašao maltene "jedan na jedan" sa Aleksandrom Popovićem, ali je šutirao malo pored gola Partizana.

Bilo je tu još pokazivanja Partizanove ranjivosti od strane igrača Mladosti. Bilo je i najčešće mlakih pokušaja crno-bijelih, a drugo poluvrijeme bilo je odličan pokazatelj koliko će još Petrić imati posla da ispravlja greške.

Igra Partizana je već oko 60. minuta izgledala kao da nekoliko igrača nema snage, Mladost nije morala da čini ništa naročito posebno da bi sačuvala svoju mrežu, a kada je Nemanja Jović još uvijek sjvež od ulaska u igru pogodio prečku iz slobodnog udarca, tek tada su prvi put morali da strijepe.

Jović je odlično šutirao, ali činjenica da je Partizan najbolju šansu imao iz prekida nije nimalo slučajno. Iz igre su i Andrade i Fejsa prečesto pravili neobjašnjive greške u dodavanjima unapred, a ni Fuseni Dijabate u nastavku nije mogao da se izbori sa udvajanjima.

A onda je u 95. minutu, kada je Mladost već mogla da počne da dopisuje novi bod na svoj učinak u Superligi, bez njega ostala poslije pogotka Svetozara Markovića. Štoper crno-bijelih je odlično skočio na centaršut Dijabatea i iskoristio trenutak nepažnje da vrati Partizan na pobjednički kolosek.

Da li će ovo biti početak Partizanove serije trijumfa, ostaje da se vidi, ali "šok terapija" koja im je bila potrebna - došla je na drugačiji način. Ne lepršavom igrom i dominantnošću, već spasonosnim potezom kada su već mnogi naslućivali novi kiks. Konačno je stigla pobjeda među crno-bijele, prva od 9. jula...

21:28

KRAJ UTAKMICE, 0:1 ZA PARTIZAN!

Veliko slavlje igrača Partizana, činilo se da će se produbiti njihova kriza, ali Svetozar Marković je spasio Partizan.

Sve je ličilo na novi kiks Partizana, ništo im nije polazilo za rukom, a onda je posle centaršuta Dijabatea u dubokoj nadoknadi vremena uspeo Svetozar Marković da donese pobedu crno-belima na debiju Gordana Petrića na mestu novog trenera.

Uskoro opširnije...

21:27

GOOOOOL, 1:0 ZA PARTIZAN!

Gol crno-belih u nadoknadi vremena! Svetozar Marković je strelac!

21:23

JOŠ 5 MINUTA NADOKNADE!

"Curi" vreme Partizanu...

21:22

90' - RIKARDO PREKO GOLA!

Šansa za napadača Partizana iz okreta, jako šutira, ali visoko preko gola!

21:11

JOŠ JEDAN PARTIZANOV TALENAT NA TERENU

Samed Baždar ulazi u igru i to umesto Patrika Andradea.

21:10

78' - BEZIDEJNI PARTIZAN

Prošlo je više od 10 minuta od one prečke Nemanje Jovića, a od tada nismo videli nikakvu kreaciju crno-belih, nikakve šanse niti smislene napade. Ponestaje im vremena da stignu do pobede...

Izvor: MN PRESS

20:59

66' - PREČKA JOVIĆA!

Čim je ušao u igru, dobio je Nemanja Jović šansu da izvede slobodan udarac. Gađao je "golmanov ugao", odlično je tukao, ali prečka se isprečila!

Partizan je upravo bio najbliži pogotku u dosadašnjem toku meča.

20:56

PETRIĆ PRAVI IZMENE, ŽELI POBEDU!

Dve promene u Partizanu koje su već duže bile preko potrebne. Bibars Natho i Mihajlo Petković izlaze, na terenu su Nemanja Jović i Nikola Terzić.

20:53

20:50

58' - OPET OPASNO PRED GOLOM PARTIZANA!

Posle kornera, Kovačević šutira glavom, ali udarac ide u Popović koji je hvata na gol-liniji.

20:50

57' - POPOVIĆ PRETI PARTIZANU!

Kontra Mladosti i to odlična, a u tranziciji je Nikola Popović vrlo precizno i snažno šutirao sa 20 i kusur metara. Stvarno opasan pokušaj po gol Partizana, ali golman Aleksandar Popović izbija loptu u korner.

20:45

52' - RIKARDO NE MOŽE DO LOPTE

Centaršut sa desne strane dobro je poslao Živković, bio je Rikardo Gomeš spreman na oko 7-8 metara od gola Mladosti, ali Kovačević mu u poslednji čas "skida" loptu ispred njega i otklanja opasnost pred golom Mladosti.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

20:37

POČELO JE DRUGO POLUVREME

Nema izmena u ovoj pauzi između dva poluvremena.

20:27

PARTIZANOVA NEOBIČNA KLUPA ZA REZERVE

Izbor Gordana Petrića za igrače koji će biti na klupi i čekati šansu da uđu u igru je bio neobičan. Nema brojnih prvotimaca, a tu je veliki broj mladih igrača. Šansu u nastavku čekaju:

Nemanja Stevanović, Mihajlo Ilić, Zlatan Šehović, Mateja Stašević, Kristijan Belić, Nemanja Jović, Samed Baždar, Nikola Terzić i Vanja Vlahović.

Nema Saničanina, Filipovića, Meniga, Lutovca, kao ni Andrije Pavlovića kojeg je mučila povreda.

Nemanja Jović
Izvor: MN PRESS

20:20

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Nastavlja se mučenje Partizana, dosta slabo poluvreme u Novom Sadu za crno-bele. Najbolju šansu imao je Andrija Radulović iz redova Mladosti, a prvih 45 minuta nisu pokazali kvalitet.

Čuju se i zvižduci navijača Partizana sa tribina stadiona "Karađorđe".

20:13

40' - NOVA OPASNOST ZA PARTIZAN

Mladost još jednom u prilici. Milan Mirosavljev je dobro skočio i bio viši od Svetozara Markovića, a napadač domaćeg tima udarcem glavom ipak prebacuje gol.

20:09

35' - DRUGA PRILIKA ZA MLADOST

Ponovo je Andrija Radulović bio u šansi. Ona prva je bila mnogo bolja, ova druga je bila šut levom nogom sa ivice šesnaesterca, otišla je lopta preko gola.

20:05

32' - UROŠEVIĆ OPASNO PRETI!

Istina, šut je bio sa distance, ali je dobro pokušao kapiten Partizana. Urošević je odlično šutirao sa oko 25 metara iskosa, a Milojević uspeva da izbije loptu u korner. Vrlo, vrlo zanimljiv pokušaj pravo niotkuda.

20:02

28' - NATHO ŠUTIRA

Posle duže vremena, prva konkretnija akcija Partizana, ali i ona je rezultirala samo udarcem sa distance. Natho je šutirao, ali pravo u golmana Mladosti, Aleksu Milojevića.

Izvor: MN PRESS

19:58

25' - NEUBEDLJIVI PARTIZAN

Najbolje stvari večeras smo videli od Dijabatea, koji je raspoložen, ali još uvek ništa konkretno od Partizana. Dosta spor ritam, Partizan ne uspeva nešto mnogo da iskreira, a i Mladost je u par navrata umela da prelako zapreti kroz sredinu.

19:50

16' - PARTIZAN POKUŠAVA...

Posle nekoliko minuta dobre igre Mladosti i držanja lopte u nogama, sada je Partizan mogao da bude u šansi. Činilo se da akcija više obećava, ali na kraju Rikardo ne uspeva da dovoljno dobro uputi centaršut za mladog Petkovića.

Izvor: TV Arenasport screenshot

19:42

8' - ZAMALO GOL ZA MLADOST!

Partizanova odbrana je pokazala novu ranjivost. Andrija Radulović je bio u sjajnoj šansi, pobegao je odbrani crno-belih, a onda kao da se malo uplašio na kraju. Bio je u sjajnoj šansi, samo je golman Popović bio ispred njega, ali je šutirao malo pored gola.


19:38

5' - RIKARDO U ŠANSI

Prva šansa na meču u Novom Sadu je bila za Rikarda. Iskosa je bio na oko 10 metara napadač Partizana, ali dvojica igrača su bila u bloku i posle svega korner za goste.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

19:34

POČELA JE UTAKMICA!

Krećemo na "Karađorđu"!

19:00

EVO I SASTAVA MLADOSTI

Stigao je i sastav novosadskog tima.

MLADOST GAT: Milojević – Mandić, Kovačević, Mlađović, Ilić – Maksimović, Maričić – Popović, Dimitrov, Radulović - Mirosavljev.

18:40

OVO JE SASTAV PARTIZANA!

Ovo je prvi sastav Gordana Petrića kao trenera crno-belih!

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Marković, Urošević - Fejsa, Andrade, Natho - Dijabate, Petković, Rikardo.

Dakle dve promene u odnosu na poslednji meč Ilije Stolice, protiv AEK-a. Na desnom beku Živković menja Filipovića, dok je mladi Mihajlo Petković dobio šansu umesto Kvinsija Meniga kao "bonus" igrač.

Još uvek nema potvrde o startnoj postavi Mladosti...

17:55

"NISAM ČOVEK UPRAVE, NI ŽARKA ZEČEVIĆA!"

Bilo je vrlo zanimljivo na predstavljanju Gordana Petrića kao novog trenera Partizana.

Čitajte na MONDU šta je pričao novi strateg crno-belih.

Izvor: MN PRESS

17:45

KO JE NOVI TRENER PARTIZANA?

Novi trener Partizana je Gordan Petrić, nekadašnji defanzivac crno-belih i član stručnog štaba Zorana Mirkovića.

Čitajte opširnije na MONDU.

Izvor: MN PRESS

17:30

Dobro došli u MONDO Live!

Budite i večeras uz MONDO i pratite uživo tekstualni prenos meča 6. kola Superlige Srbije između Mladost GAT-a i Partizana.

Utakmica u Novom Sadu počinje u 19.30 časova.

UKRATKO

  • MLADOST GAT - PARTIZAN 0:1
  • Partizan je 10. u Superligi sa samo jednom pobedom ove sezone i utakmicom manje.
  • Gordan Petrić debituje na klupi Partizana.
  • Mladost GAT je na 12. mestu sa četiri boda.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije