• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati fudbaler imao sobu za silovanja: Napijao maloljetne žrtve, otimao im telefone i napastvovao u dalekoj vili!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Defanzivac Benžaman Mendi osvajao je trofeje sa Mančester sitijem i Francuskom, ali mu sada prijeti mnogo godina zatvora.

 Benžaman Mendi silovao djevojke usvojoj vili Izvor: Profimedia

Suđenje fudbaleru Mančester sitija biće jedna od glavnih tema britanskih tabloida narednih sedmica.

Benžaman Mendi optužen je za silovanje, a ukupno 13 djevojaka tužilo je njega ili njegovog saučesnika. Na suđenju koje je počelo otkriveni su pojedini detalji njegovih skandala. Tužilaštvo je iznijelo dokaze o posebnoj sobi u koju je Mendi vodio djevojke prije nego što ih je u njoj se*sualno zlostavljao.

Sve se dešavalo u njegovoj izolovanoj kući u Češiru, nakon što je djevojke uglavnom upoznavao u noćnim klubovima Mančestera. Mendiju je pomoć pružao Luj Saha Maturi, čovjek koji ima isto ime kao slavni fudbaler Mančester junajteda, ali nisu u rodbinskim vezama. Saučesnik je "targetirao" djevojke u klubovima i "kreirao situacije" koje francuski fudbaler može da iskoristi. Nakon toga bi se Benžaman sa žrtvom odvezao do svog doma, gdje je napastvovao djevojke i silovao ih.

Na početku suđenja tužilaštvo je navelo da su Benžaman Mendi i njegov saučesnik pokazali "bezumnu ravnodušnost" prema žrtvama, koje su im postale plijen i igra. Izlazili su u klubove po Mančesteru sa namjerom da "love" djevojke koje bi nekadašnji lijevi bek "Građana" kasnije odveo u krevet i silovao.

Po informacijama koje su iznesene na sudu, djevojke su bile žrtve francuskog fudbalera u različitim situacijama, čak i onda kada su mu jasno govorile da ne žele da imaju odnose sa njim ili kada ih je napio dovoljno da nisu bile u stanju da ga odbiju. One nisu imale ni mogućnost da pobjegnu iz Mendijeve vile vrijedne preko pet miliona funti, jer je francuski fudbaler imao detaljno pripremljen plan.

Svaki od 22 prekršaja za koji je počelo suđenje dogodio se u pomenutoj vili, starom zdanju sa ogromnom gvozdenom kapijom daleko od civilizacije. Najbliže mjesto udaljeno je 15 minuta hoda seoskim putem bez osvjetljenja, pa djevojke koje su završile na imanju svjetskog šampiona sa reprezentacijom Francuske nisu imale šansu da dozovu pomoć.

Izvor: Profimedia

One su prilikom odlaska na imanje ostavljale mobilne telefone kako ne bi mogle da komuniciraju sa ostatkom svijeta, ali i kako ih niko ne bi locirao preko društvenih mreža. Takođe, pojedine djevojke navele su da su nakon noći provedene na imanju morale da zamole osoblje vile da im otvori vrata i ulaznu kapiju kako bi konačno uspjele da pobjegnu.

Po prvim informacijama, jedna žena svjedočila je kako je u kuću namamljena zbog sastanka sa drugim muškarcem, jedna tvrdi da je bila silovana tokom menstruacije, dok je jedna od žrtava bila maloljetna u trenutku silovanja. Pet djevojaka optužilo je samo Mendija za napad, njih šest optužilo je za napad samo Sahu, a dvojica osumnjičenih izjasnili su se da nisu krivi ni po jednoj od 22 tačke!

Njima dvojici prijeti duga zatvorska kazna, a Benžaman Mendi mogao bi da provede između rešetaka od pet do 20 godina. Već se nalazi u surovom zatvoru.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC