• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izgubio sam finale od Grčke i tamo otišao na more! "U hotelu pola reprezentacije, a najgore je kad pošalju piće..."

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nunjo Gomeš ispričao je urnebesnu anegdotu sa ljetovanja u Grčkoj od prije 18 godina, malo pošto je izgubio finale Evropskog prvenstva od ove reprezentacije.

 Nunjo Gomeš izgubio finale od Grčke pa tamo ljetovao Izvor: YouTube/Rádio Comercial/UEFA/Screenshot

Prošlo je 18 godina od kada je reprezentacija Grčke napravila jedno od najvećih iznenađenja u istoriji fudbala pošto je u finalu Evropskog prvenstva savladala domaćina Portugal, a taj poraz i dan-danas boli Nunja Gomeša, u to vreme jednog od najboljih igrača "Os Navegadoresa"

Ne samo da su Grci golom Angelosa Haristeasa upropastili Nunju Gomešu taj 4. jul pred krcatim "Da Lužom" u Lisabonu, nego su se potrudili da mu čitavo ljeto bude traumatično jer nije mogao ni da se odmori od njih.

O čemu se radi? Nakon što je Gomeš izgubio finale, imao je već uplaćen godišnji odmor u Grčkoj, pošto teško da je iko mogao da pretpostavi da će se ova zemlja u Sredozemlju boriti za titulu evropskog prvaka. Međutim, nije stigao da mijenja planove i otputovao je u Grčku gdje je čitavog ljeta bila fešta.

Sigurno je pomislio da će ga mnogi prepoznati i šaliti se sa njim zbog poraza u finalu, ali nije mogao da pretpostavi da će odsjesti u hotelu u kome je smješteno više od pola reprezentacije Grčke!

"Odjednom me dodiruju po leđima, mislio sam da mi neko od konobara donosi još jedan 'frape', ali kad sam bolje pogledao prepoznajem lice. Bio je to Takis Fisas, koji je bio evropski prvak s Grčkom", ispričao je bivši reprezentativac Portugala u jednom podkastu, prenosi "Rekord".

"Pitao sam ga šta radi tu, a on mi uzvraća na isti način. 'Došao sam na odmor, već sam se dogovorio', odgovorio sam mu. Rekao mi je da su oni, grčki igrači, takođe na odmoru u tom hotelu".

Izvor: MN PRESS

Kako mu je kasnije Fisas objasnio, vlasnik hotela je vrlo imućan ugostitelj koji posjeduje nekretnine širom Grčke, tako da je u jedan smjestio reprezentativce u znak zahvalnosti što su obradovali naciju. A to je značilo da će do kraja odmora Gomeš morati da ih izbjegava...

"Nisu svi bili tamo, bilo ih je oko 15-16, ostali su išli na druga mjesta. Bio je tu i Haristeas koji je postigao gol. Srećom po mene, hotel je imao dvije plaže. Ujutro bih se probudio i gledao prvo gdje su, a zatim bih otišao iza odmarališta do druge plaže".

Ali, kada su Grci saznali da je tu...

"Svaki dan mi je konobar dolazio da mi ponudi piće. Rekao bih mu da nisam ništa naručio, ali on bi na to uvijek odgovarao 'gospodin Haristeas je poslao...'", ispričao je kroz smijeh Gomeš kome je prisjelo ljetovanje, međutim nije naravno za zlo uzeo fudbalerima Grčke koji su prirodno slavili.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC