• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bomba Crvene zvezde pred vječiti derbi: Bivši napadač Pari Sen Žermena na "Marakani" - POTPISANO!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crvena zvezda pojačala napad uoči gostovanja Partizanu. Došao je visoki centarfor Kalifa Kulibali.

 Kalifa kulibali potpisao za Crvenu zvezdu Izvor: Profimedia

Crvena zvezda je zvanično jača za iskusnog napadača iz Malija, Kalifu Kulibalija (31). On je potpisao ugovor sa crveno-bijelima dva dana prije "vječitog derbija" protiv Partizana u Humskoj, zakazanog za srijedu u 20 časova.

Njegov dolazak iščekivan je nekoliko dana, jer je u danima rastanka Zvezde i Dejana Stankovića nagoviješteno da bi doskorašnji centarfor Nanta mogao da dođe u tim koji sada vodi Miloš Milojević.

Kulibali je visok 197 centimetara i došao je među crveno-bijele poslije rastanka sa Milanom Pavkovom, pa ostaje da se vidi da li će Afrikanac biti jedna od tri opcije uz Aleksandra Pešića i Ohija ili će eventualno zamijeniti Norvežanina.

Kulibali je od 2011. do 2014. bio član Pari Sen Žermena, ali je nastupao za "B" tim tog kluba. Potom je proveo sezonu (2014/15) u Šarlroa, potom je dve godine igrao za Gent, a onda je od 2017. bio član Nanta.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je o pojačanjima na promociji novog trenera, najavivši da se mogu očekivati novosti do kraja prelaznog roka. "Petak, 2. septembar je posljednji dan za prijavu igrača za Ligu Evrope, a u naredna tri-četiri dana bavićemo se tim stvarima", izjavio je on u subotu. U ponedjeljak ujutru, prvi konkretan potez u finišu "ljetne pijace" je povučen.

Izvor: Profimedia

Kulibali je već devet godina reprezentativac Malija i bio je strijelac u junskoj utakmici protiv Konga, u okviru kvalifikacija za Kup Afrike. U dresu nacionalnog tima odigrao je 30 utakmica, a najveći uspjeh u klupskoj konkurenciji ostvario je sa Nantom, sa kojim je 2022. osvojio Kup Francuske. 

Crvena zvezda je ovako najavila njegov dolazak:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC