• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osvaja titule u Premijer ligi, a već misli na drugu karijeru: Poznati fudbaler (31) radi kao trener u Mančester sitiju!

Autor Dragan Šutvić

Prvotimac engleskog šampiona drži treninge dječacima iz akademije jer se već priprema za ulogu menadžera.

 ilkaj gundogan trener u mančester sitiju Izvor: Twitter/The_Architetto/printscreen

Mnogi zaljubljenici u fudbal smatraju da bi zbog svog stila igre vezni igrač Mančester sitija Ilkaj Gundogan (31) bio idealan trener u budućnosti, a njemački fudbaler očigledno je poslušao takve komentare. Iako još nije blizu završetka igračke karijere, Gundogan planira da se detaljno posveti trenerskom poslu, pa je na vrijeme krenuo da se priprema za dobijanje UEFA B licence.

Možda će vas zanimati

On je kao dio priprema za polaganje u februaru odradio trening sa ekipom Mančester sitija do 16 godina, a očigledno će mu ovakvi zadaci biti česti i tokom sezone. Prednost rada u velikom klubu kakav je Mančester siti danas leži i u tome što u svakom trenutku može da se zatekne na nekom treningu mlađih kategorija.

Kada je Ilkaj na terenu u ulozi trenera, obično obje strane imaju korist. Dječaci iz Sitijeve akademije dobijaju priliku da uče od jednog od najboljih veznih igrača Premijer lige, a njemački fudbaler dobija ulogu koju želi da obavlja nakon što završi karijeru.

Spajanje lijepog i korisnog donosi mnogo i samom klubu, pošto će neki od ovih momaka u budućnosti nositi dres Mančester sitija, a učili su od jednog od najboljih veznih igrača na svijetu. On im je na prvom treningu pokazivao koliko je bitno privlačenje pažnje protivniku prije nego što se lopta pošalje na drugi kraj terena, a zatim su radili na kratkim dodavanjima i stvaranju praznog prostora na protivničkoj strani terena.

Ilkaj je još u januaru otkrio da će uskoro početi da polaže za UFA B licencu kako bi kraj fudbalske karijere dočekao spreman. Do sada je sarađivao sa Pepom Gvardiolom, Jirgenom Klopom, Tomasom Tuhelom, Hansijem Flikom i Joakimom Levom.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC