• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Berluskoni zvao Terzića zbog štopera Crvene zvezde!

Autor 000

Da li će Crvena zvezda nastaviti sezonu sa Strahinjom Erakovićem? Italijanski novinar Đanluka di Marcio prenosi da postoji interesovanje klubova Serije A za "Čupu".

 Monca želi Erakovića iz Zvezde Izvor: YouTube/Vice/Screenshot/MN Press

Crvena zvezda je sačuvala svog najtraženijeg fudbalera Strahinju Erakovića do kraja evropskih kvalifikacija, u međuvremenu čak i produžila ugovor sa njim, međutim postoji velika šansa da mladi štoper napusti "Marakanu" u naredna 24 sata. Prelazni rok u najvećim ligama svijeta završava se 1. septembra i očekuje se da Crvenoj zvezdi stigne unosna ponuda za Erakovića iz Italije, nakon što su vrlo zanimljive iz Rusije odbijene ovog ljeta.

Italijanski novinar Đanluka di Marcio, specijalista za transfere, objavio je informaciju da su za Erakovića zainteresovana dva nova člana Serije A - Monca i Kremoneze - koji razmišljaju da pojačaju odbranu pred nastavak sezone.

Za sada nema informacija da li je stigla i konkretna ponuda na adresu Crvene zvezde, ali je već nezvanično ovog ljeta odbijen Zenit koji je nudio čak 9 miliona evra. Usljed eliminacije iz Lige šampiona, i manjeg priliva novca od UEFA, Crvena zvezda će možda biti primorana da proda neke od svojih igrača, ali biće zanimljivo vidjeti i ispod koje sume za Erakovića neće ići - i da li se situacija promijenila u odnosu na prije nekoliko sedmica.

Zanimljivo je da je na čelu Monce nekadašnji italijanski premijer Silvio Berluskoni, godinama prvi čovjek Milana, koji ima visoke ambicije u Seriji A, pa je tako već ovog ljeta već potrošio oko 25 miliona evra, ali će mu generalni direktor Zvezdan Terzić sigurno tražiti da u slučaju Strahinje Erakovića napravi i najveći izdatak.

"Čupo" je dragocjen Crvenoj zvezdi i zbog toga što se uklapa u "bonus" pravilo i u slučaju odlaska novi trener Miloš Milojević bi morao da pronađe novog mladog igrača koji će imati zagarantovano mjesto u startnoj postavi, što nije lako. Pokazao je na mahove Stefan Mitrović da može da odgovori takvom zadatku, ali igra na najnezahvalnijem mjestu u timu gde je gužva, pa teško da može da se očekuje da Katai ili Bukari sjede na klupi. Tu su još i Nikola Stanković i Stefan Leković na čijim pozicijama nije prejaka konkurencija, ali i dalje nemaju kvalitet kojim bi bili "zacrtani" u startnih 11.

Izvor: MN PRESS

Zato će Crvena zvezda u slučaju jače ponude Monce ili Kremonezea morati dobro da razmisli i stavi sve na papir, a odluku bi mogao da iznjedri i predstojeći 168. "vječiti" derbi u kome srpski šampion ima šansu da pobjedom nad Partizanom ode na 10 bodova prednosti, nakon čega bi sve lakše moglo da se kalkuliše.

Eraković ima samo 21 godinu i čitavu karijeru je u Crvenoj zvezdi. Do sada je odigrao 69 mečeva za prvi tim, na pojedinima čak i kao kapiten, a nedavno je debitovao i za seniorsku reprezentaciju Srbije kod selektora Dragana Stojkovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC