• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo gdje će biti igrano Svjetsko prvenstvo 2030: Čeferin "zna" ko su domaćini ISTORIJSKOG turnira!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Predsjednik UEFA želi da se Mundijal na 100. godišnjicu prvog turnira vrati u Evropu.

 Aleksander Čeferin - Mundijal 2030 u Španiji i Portugalu Izvor: MN PRESS

Svjetsko prvenstvo startuje za dva i po mjeseca, a biće to istorijski turnir u Kataru koji se odigrava tokom novembra i decembra. FIFA je još prethodnih godina donijela odluku da se Mundijal 2026. godine održi u Sjedinjenim Državama, Meksiku i Kanadi, što će biti istorijski turnir po tome što će na njemu učestvovati čak 48 reprezentacija.

Ali poseban slučaj biće Mundijal 2030. godine, na stogodišnjicu prvog turnira. I ako je vjerovati Aleksanderu Čeferinu, poznato je gdje će taj turnir biti održan.

Predsjednik UEFA istakao je da vjeruje da će domaćini Mundijala na njegov veliki jubilej biti Španija i Portugal. On je na jednoj video konferenciji u Portugalu objasnio i zbog čega

"Učinićemo sve što možemo da pomognemo. Vrijeme je da Evropa bude domaćin Svjetskog prvenstva i mi imamo neke planove za to. Već smo pričali sa Fernandom Gomešom i Luisom Rubijalesom (predsjednicima dva saveza, prim. aut)", počeo je Čeferin, aludirajući da se posljednji Mundijal u Evropi igrao 2018. godine.

"Siguran sam da će Svjetsko prvenstvo 2030. godine biti igrano u Portugalu i Španiji, dvjema zemljama koje osećaju fudbal. To je pobjednička kandidatura i učinićemo sve da pomognemo zemljama koje žive fudbal i imaju odličnu infrastrukturu", rekao je Čeferin.

Do sada su želju da budu domaćini Mundijala 2030. iskazali Urugvaj, Argentina, Paragvaj i Čile, koji bi kao četiri zemlje zajedno donijeli turnir u Južnu Ameriku na 100. godišnjicu od turnira u Montevideu. Tu je i kandidatura Maroka, zajednička kandidatura Portugala i Španije, ali od nedavno se pominje i potencijalna saradnja Grčke, Saudijske Arabije i Egipta, ako je vjerovati medijima sa Bliskog istoka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC