• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne sjećam se da je Dinamo pobijedio ovakav tim! Kako je Čelsi pao na Maksimiru? "Stavili smo kavez ispred šesnaesterca!"

Autor Dragan Šutvić

U Dinamo Zagrebu oduševljeni velikom pobjedom protiv engleskog kluba u Ligi šampiona.

 trener dinama nakon utakmice sa čelsijem Izvor: Fonet/AP/Darko Bandić

Dinamo Zagreb ponbijedio je Čelsi u Ligi šampiona (1:0) i zbog te senzacije zauvijek će pamtiti 9. septembar 2022. godine! Pod vođstvom trenera Ante Čačića, šampion Hrvatske ostvario je istorijsku pobjedu i srušio londonski klub golom Mislava Oršića na "Maksimiru".

Poslije utakmice, trener Dinama je bio upitan i da li mu je to bila najdraža pobjeda u karijeri. "Imam lijepih pobjeda, ova mi je sigurno draga, kada su u pitanju klupska takmičenja... Ne znam. Imam dosta godina i ne sjećam se da je Dinamo ikad pobijedio ovako kvalitetnu ekipu na ovakvom nivou. Oni su došli kompletni, ne u drugom sastavu. Moram reći da je ovo i satisfakcija za mene i za moj stručni štab, govorili smo da ćemo da budemo najbolji kada bude najpotrebnije", rekao je Čačić.

Čelsi je na Maksimiru igrao u ovom sastavu: Kepa - Aspilikueta, Kulibali, Čilvel, Džejms, Fofana, Kovačić, Maunt, Haverc, Obamejang, Sterling, a igrali su i Ziješ, Broha, Žoržinjo, Kukurelja i Pulišić. Čačić je slikovito opisao šta je rekao igračima pred utakmicu protiv takvih asova.

"Rekao sam igračima da kad pada kiša, uzmeš kabanicu ili kišobran. Kad je zima, uzmeš gojzerice da ti nije hladno. Imali smo protivnika koji nije pandan protivnicima iz hrvatske lige. Morali smo napraviti sve da zatvorimo prostor. Jedini način bio je da budemo gušći na ulazu u 16 metara. Napravili smo kavez ispred šesnaesterca i to je donijelo rezultat. Igrači su u dva treninga sve pohvatali, a mi smo i u produžecima protiv Boda igrali tako", podsetio je hrvatski trener i na trijumf u plej-ofu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC