• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BSK postao filijala Borca: Crveno-plavi će se "kaliti" na Čairama!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ozvaničena saradnja dva banjalučka kluba.

 Dogovorena saradnja, BSK postaje filijala Borca Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbalski klub Borac i Fudbalski klub BSK danas su potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, kojim je drugoligaš sa Čaira postao filijala najvećeg banjalučkog kluba.

Fudbalski klub BSK zbog nagomilanih dugova i blokiranog računa našao se u velikim problemima, te je bio upitan nastavak sezone, ali su dolaskom nove uprave stvari pokrenute s mrtve tačke, a sada je dobio značajnu podršku.

"Prije četiri-pet godina Borac je bio u sličnoj situaciji, a onda dolaskom Vice Zeljkovića, Borac se izdigao od kluba koji se borio za opstanak do kluba koji je već tri godine u Evropi. Od njega je krenula inicijativa da se pomogne BSK, klub koji je uvijek bio drugi klub ovog grada, klub sa velikom tradicijom. Mi ni u jednom momentu nismo razmišljali, prihvatili smo da pomognemo našem BSK-u. Imam i svoje emocije prema BSK-u. Prvu pionirsku utakmicu sam odigrao za pionire BSK-a protiv Borca na ovom stadionu. Isto tako kao junior sam išao da se usavršavam u BSK, a onda sam čitavu igračku, kasnije i radnu karijeru proveo u Borcu", rekao je predsjednik Borca Stojan Malbašić.

On je rekao da će nakon ovog dogovora mladi igrači Borca koji još nisu dovoljno dobri za prvi tim, imati mjesto gdje mogu da igraju da se usavrše, a onda da se vrate i naprave uspješne karijere.

"Interes Borca u ovoj saradnji koja je obostrana je da koristimo teren za potrebe prve ekipe i da napravimo jak BSK koji će se takmičiti u ligi RS, a mi možemo da šaljemo svoje fudbalere na 'kaljenje'. Mi ćemo imati mogućnosti da razvijamo fudbalsku školu BSK-a i pomažemo, a najveća pomoć će biti u infrastrukturi, gdje će svi dječaci imati puno bolje uslove", istakao je Malbašić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Predsjednik BSK-a iz Banjaluke, Mladen Jovićević podsjetio je da će ovaj klub za manje od mjesec dana, tačnije 15. oktobra napuniti 90 godina.

"Kroz BSK su prolazili mnogi treneri i igrači koji su kasnije ostvarili značajne uspjehe u svojim karijerama. Do unazad mjesec i po dana bilo je upitno da li će BSK uopšte početi takmičenje, račun je blokiran, gro igrača je otišao, a nakon toga izabrano je novo rukovodstvo i krenuli smo s radom. Zahvaljujući FK Borac kao i predstavnicima FSRS, na čelu sa Vicom Zeljkovićem, koji su podržali ovaj vid saradnje, danas potpisujemo ugovor kojim će BSK-u biti olakšan rad. Smatram da će ovo koristiti i jednom i drugom klubu, a stvaranje jakog BSK značajno je prije svega za lokalnu zajednicu, okupiće veliki broj djece da treniraju u idealnim uslovima. Stvaranjem jakog BSK-a povećaće se i kvalitet igrača koji će moći da konkurišu za igranje u Premijer ligi", rekao je Jovićević.

Potpisivanje saradnje između Borca i BSK-a simbolično je obilježeno i odigravanjem revijalne utakmice između pionirskih selekcija dva kluba.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC