• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati fudbaler podržao Iranke, zbog toga ne ide na Mundijal? "Mala je to cijena za jedan pramen kose!"

Autor Haris Krhalić

Iranski napadač Sardar Azmun, možda i najbolji fudbaler svoje zemlje, otvoreno je podržao borbu žena u domovini.

 Sardar Azmun podržao žene Irana Izvor: Profimedia

Svjetsko prvenstvo u Kataru možda će proći bez jedne od najvećih zvijezda azijskog fudbala. Iranski fudbaler Sardar Azmun (27) digao je glas protiv dešavanja u njegovoj zemlji, a kazna koja bi mogla da mu bude propisana je izbacivanje iz nacionalnog tima baš pred veliko takmičenje!

Podsjećamo, prethodnih dana u Iranu se odigravaju veliki protesti žena koje pale hidžabe i skraćuju kosu nakon ubistva Maše Amini, a u nemirima na ulicama poginulo je nekoliko osoba. Među njima je i Hadis Nadžafi čija je fotografija postala simbol otpora, a brutalnost režima uopšte se ne sviđa fudbaleru koji posljednjih nekoliko mjeseci igra u Njemačkoj, pa je iz karantina prekršio pravilo koje ima svi reprezentativci. Iako ne mogu da daju izjave za medije dok su u trening kampu reprezentacije u Austriji, Azmun je iskoristio Instagram profil kako bi pružio podršku ženama Irana! 

"Najveća kazna je izbacivanje iz nacionalnog tima, ali je to mala cijena čak i za jedan pramen kose žena u Iranu. Sram vas bilo što lako ubijate narod, žene Irana", napisao je Sardar u svojoj objavi na Instagramu. Reakcije na ovaj njegov post tek se očekuju, a ne bi bilo iznenađenje da on zbog ovoga završi reprezentativnu karijeru.

Inače, Sardar Azmun važi za jednog od najboljih fudbalera u Irana i među rijetkima je koji grade ozbiljnu karijeru u evropskom fudbalu. Još na početku seniorske karijere preselio se u Rubin i za tim iz Kazanja debitovao je u seniorskom fudbalu, a kasnije je nosio dres Rostova, ponovo Rubina i Zenita, sve do selidbe u Bajer iz Leverkuzena u januaru 2022. godine. Za reprezentaciju Irana je od 2014. godine sakupio 64 nastupa i 40 golova, a jednom je već odlazio iz nacionalnog tima.

Nakon nastupa za Iran na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Sardar Azmun objavio je kraj reprezentativne karijere zbgo čestih kritika navijača na društvenim mrežama. Smatrao je da se zbog toga pogoršalo zdravstveno stanje njegove majke i da je najbolje da više ne igra za reprezentaciju, ali se godinu dana kasnije vratio u nacionalni tim.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC