• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 ferencvaroš crvena zvezda
 ferencvaroš crvena zvezda

Zvezdo, evropsko proljeće sad je daleko: Treći poraz u grupi, teško i do Konferencijske lige - sad na sve ili ništa!

Crveno-bijeli poraženi u Mađarskoj!

 ferencvaroš crvena zvezda Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Ferencvarošu (2:1) i tako su sebi značajno smanjili šanse da i narednog proljeća igraju evropsko takmičenje. Igrači srpskog šampiona sada zauzimaju četvrtu poziciju u grupi sa samo tri osvojena boda i daleko su od idealne situacije pred posljednje dvije runde.

Iako je ovo bila prilika crveno-bijelima da se priključe ostatku grupe u borbi za prolaz, partija u Budimpešti nije bila na visokom nivou. Zvezda je u meč ušla slabije nego što se očekivalo, što je Ferencvarošu dalo krila da već u uvodnom dijelu meča nametne svoj ritam.

Nekoliko dobrih prilika propustio je mađarski šampion prije nego što je u 23. minutu postigao prvi pogodak na susretu - u trenucima dok se Zvezda branila sa desetoricom fudbalera zbog povrede Sekua Sanoga.

Nastavak meča donio je nešto hrabriju igru Crvene zvezde, ali nedovoljno dobru igru za izvlačenje boda na "Grupama areni". Uspio je Aleksandar Pešić da zatrese mrežu već u prvom minutu nastavka - pa je njegov gol poništen zbog igranja rukom, a onda je i Stefan Mitrović kaznio domaći tim.

Ostavili su novom reprezentativcu Srbije previše prostora defanzivci domaćeg tima, ali je povoljan rezultat za Zvezdu trajao prekratko.

Već nekoliko minuta kasnije zaspali su defanzivci Crvene zvezde, pa je Sami Mmae pogodio i postavio konačnih 2:1.

Biće ovo noć za zaborav crveno-bijelih, koji sada moraju da se posvete kalkulacijama i razmišljanjima o tome koliko im bodova iz posljednja dva meča treba da bi obezbijedili nokaut fazu. Uz to, sa večerašnjeg meča pamtiće se gol Mitrovića i debitantski nastup mladog Jovana Mijatovića.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

22:55

Kraj - 2:1!

Ferencvaroš je savladao Crvenu zvezdu! Srpski šampion sada zauzima poslednje mesto u grupi i biće mu veoma teško da izbori evropsko proleće u preostala dva kola. Možda i najbolju priliku za bod u Budimpešti crveno-beli imali su u 95. minutu susreta, kada je Kangva izveo slobodan udarac sa 17 metara, ali je golman mađarskog šampion Dibuš uspeo da odbije taj šut u aut.

Crvenoj zvezdi do kraja grupne faze ostaju domaći meč protiv Trabzona i gostovanje Monaku.

22:51

Drugi gol Ferencvaroša!

Ovako je mađarski šampion po drugi put stekao prednost.

Ferencvaroš - Zvezda 2:1
Izvor: YouTube/Arena sport

22:50

90+2. minut - Mijatović!

Namestio se mladi Jovan mijatović za udarac levom nogom, ali je lopta otišla pored stative...

22:49

PET MINUTA NADOKNADE!

22:44

86. minut - Nesporazum Erakovića i Borjana!

Neverovatna prilika za Tokmana Nguena koji je iskoristio nesporazum Strahinje Erakovića i Milana Borjana, ali zatim nije uspeo da sprovede loptu u prazan gol Zvezde...

22:40

82. minut - Dvostruka izmena u Zvezdi!

Dobija priliku da debituje Jovan Mijatović, sa brojem devet na leđima. Pored njega, na terenu je i Nemanja Milunović, a van terena su Kanga i Dragović!

22:34

75. minut - Pešić!

Probao je napadač Zvezde sa peterca, ali njegov udarac odlazi pored gola. Sve su opasniji crveno-beli i sada već može da se priča o nekoliko dobrih propuštenih šansi...

22:32

74. minut - Mitrović!

Odbila se lopta ka mladom fudbaleru Crvene zvezde, ali on nije uspeo da je "poklopi" na najbolji način, pa šut odlazi preko gola.

22:28

Gol Crvene zvezde!

Pogledajte majstoriju Stefana Mitrovića za 1:1 protiv Ferencvaroša.

Stefan Mitrović gol za Zvezdu protiv Ferencvaroša
Izvor: YouTube/Arena sport

22:25

66. minut - Izmena kod domaćih

Umesto Amera Gojaka na terenu je Tokmak Nguen.

22:21

62. minut - Izmena!

Druga promena Miloša Milojevića. U prvom delu meča prinudno je morao da menja i umesto Sanoga zaigrao je Kangva, a sada je Aleksandra Kataija zamenio Osman Bukari.

22:20

61. minut - Gol, Mmae!

Novi šok za Crvenu zvezdu! Najviši u skoku bio je Sami Mmae, koji je na drugoj stativi pokupio loptu i glavom je poslao u mreži Milana Borjana. Crveno-beli su samo nekoliko minuta imali povoljan rezultat.

22:14

55. minut - GOL, MITROVIĆ!

Krilni fudbaler Crvene zvezde pretrčao je preko 60 metara i izjednačio - 1:1! Sjajno ga je izbacio u prostor Kangva, a novopečeni reprezentativac Srbije nakon bega defanzivcima nije imao problem da savlada domaćeg čuvara mreže.

22:10

51. minut - Stativa!

Dobru priliku imao je Rajan Mmae, a Dragović je u poslednjem trenutku uspeo da izblokira njegov udarac. Borjan je već bio savladan, a stativa je bila saveznik crveno-belih u ovom napadu.

22:06

47. minut - Poništen gol Zvezde!

Pogodio je Aleksandar Pešić sa dvadesetak metara udaljenosti, u prvom minutu nastavka, ali njegov gol neće važiti... U prijemu lopte Zvezdin napadač odigrao je rukom, pa Ferencvaroš ostaje u prednosti.

22:04

46. minut - Nastavljamo!

Ostaje još polovina meča, a Crvena zvezda mora da napadne Ferenvaroš i pokuša da stigne barem do izjednačenja! U prvih 45 minuta nisu crveno-beli stvorili previše dobrih prilika, ali sada bi mogli da se iskupe za to. Srpski šampion imaće prvi napad u nastavku susreta.

22:00

Atmosfera u Budimpešti!

Pogledajte

00:25
Delije grme u Budimpešti
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

21:55

Drama u Turskoj!

I na drugoj utakmici u ovoj grupi domaći tim ima minimalnu prednost. Trabzon i Monako u istom terminu igraju u turskoj, a defanzivac Malang Sar postigao je autogol i tako turskom šampionu doneo prednost.

21:52

POLUVREME - 1:0!

Fudbaleri Ferencvaroša imaju prednost nakon prvog dela meča, jer je ofanzivni vezni Zaharijasen već posle 23. minuta savladao Milana Borjana. Bio je to gol nakon dobre akcije domaćeg tima, ali treba istaći da su se crveno-beli u tim trenucima branili bez Sekua Sanoga.

Iskusni vezni fudbaler izašao je kako bi mu se ukazala pomoć, a samo nekoliko minuta kasnije je i zamenjen zbog povrede, pa sada na terenu njegovo mesto popunjava Kings Kangva. Ipak, i u takvom sastavu, sa ofanzivnijim igračem u postavi, Zvezda nije dovoljno pretila.

21:50

45+3. minut - Ofsajd!

Tražio je Gelor Kanga centaršutem Mirka Ivanića na drugog stativi, ali ništa od prilike za Crvenu zvezdu. Linijski sudija signalizirao je ofsajd.

21:40

Gol Ferencvaroša!

Ovako su do prednosti stigli domaći fudbaleri:

Prvi gol na meču.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

21:24

23. minut - GOL, Zaharijasen!

Dok je Seku Sanogo bio van terena kako bi mu se ukazala pomoć, Ferencvaroš je stigao do prednosti. Akcija je tekla po levoj strani, a nakon centaršuta najbolje se snašao ofanzivni vezni domaćeg tima. Prvi udarac Zaharijasena odbranio je Borjan, ali nije mogao da zaustavi odbitak na koji je isti igrač natrčao!

21:22

20. minut - Opomena!

Prvi žuti karton dobija Strahinja Eraković, koji je oborio Rajana Mmaea.

21:16

14. minut - Ozbiljan duel na petercu...

Primio je loptu na grudi Aleksandar Pešić, ali je pri okretu šutnuo defanzivca Knustera. Bio je to strašan duel dvojice fudbalera u pokušaju da stignu do lopte, pa su nakon kontakta obojica ostali da leže na travi.

21:12

11. minut - Kanga!

Katai je izveo korner do Kange, a Gabonac centaršutem tražio nekog od saigrača pred golom. Bio je to veoma opasan centaršut, ali niko nije skrenuo loptu ka golu domaćeg tima.

21:03

2. minut - Gužva!

Odličnu priliku za postizanje gola imala je Crvena zvezda već na samom početku meča. Kanga je ubacio loptu iz kornera, a nakon kontakta na prvoj stativi ona je prošla kroz peterac koji pripada mađarskom timu. Nije bilo nikoga ko bi je sa samo nekoliko metara poslao u mrežu.

21:01

1. minut - POČINJEMO!

Ferencvaroš je prvi krenuo sa centra! Pratimo meč iz Budimpešte!

20:55

Šta očekujete od Crvene zvezde?

Odigrana su tri meča, ostala su još tri, a Zvezda ima dobre šanse da završi u evropskom proleću! Kako vam se čini situacija u grupi?

20:45

Debi za Mijatovića?

Tokom prethodne nedelje mladi Jovan Mijatović (17) promovisan je u prvotimca i dobio devetku na dresu, a večeras bi mogao i da debituje za seniorski tim. Mladi fudbaler koji je sezonu počeo u Grafičaru našao se na spisku putnika za Budimpeštu umesto Kalife Kulibalija, koji propušta ovaj meč.

20:35

Očekivanja Čerčesova!

Ruski trener i nekadašnji selektor tog nacionalnog tima Stanislav Čerčesov imao je jednu veoma zanimljivu izjavu pred meč protiv Crvene zvezde. Istakao je da nije video dominaciju crveno-belih u Beogradu, iako je srpski šampion ubedljivo pobedio (4:1).

20:25

Očekivanja Milojevića!

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević govorio je na konferenciji pred meč o pobedi u Budimpešti, a pomenuo je i regionalnu ligu o kojoj saznanja imaju i on i mađarski mediji!

Izvor: MN PRESS
20:10

Provera!

Dvojica nekadašnjih fudbalera Crvene zvezde, a sada članovi stručnog štaba Miloša Milojevića, overili su teren u Budimpešti. Nadamo se da su Vujadin Savić i Nenad Milijaš zadovoljni podlogom na kojoj će Zvezda pokušati da pobedi Ferencvaroš.

20:00

Rezervisti!

Ferencvaroš: Bogdan, Mergl, Mersije, Tokmak Nguen, Esiti, Markinjos, Boli, Lišteš

Crvena zvezda: Popović, Pankov, Mijatović, Bukari, Motika, Mustafa, Milunović, Kangva, Ben, Stanković, Leković, Srnić

19:50

SASTAV!

Ferencvaroš: Dibuš - Botka, Knuster, S. Mmae, Poška - Večej, Bešić - Traore, Zaharijasen, Gojak - R. Mmae

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Mitrović, Katai, Ivanić - Pešić

Izvor: MN PRESS
19:40

Navijači Zvezde nisu impresionirali...

Očekuje se da će Crvena zvezda večeras u Budimpešti imati dobru pomoć svojih navijača, ali pitanje je koliko će im to pomoći. Iskusni Muhamed Bešić, centralni vezni iz Bosne i Hercegovine, kaže da ga atmosfera u Beogradu nije impresionirala.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
19:25

Očekivani sastav Zvezde!

Pretpostavlja se da će Miloš Milojević izabrati sledećih 11 fudbalera za meč protiv Ferencvaroša. Najveća dilema je na desnom krilu, gde bi umesto rovitog Bukarija mogao da zaigra Mitrović.

19:10

Kroz objektiv...

Ovo su fotografije sa meča na kojem je Crvena zvezda upisala prvi trijufm u grupnoj fazi Lige Evrope. Ekipa Miloša Milojevića prikazala je odličnu partiju na tom susretu, pogledajte kako je to izgledalo:

18:55

Prvi meč!

Podsetite se kako je izgledao beogradski susret Crvene zvezde i Ferencvaroša!

Sve najzanimljivije sa meča u Beogradu.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

18:40

Tri spektakularna meča!

Već smo pomenuli da fudbaleri Crvene zvezde igraju meč u Budimpešti od 21:00, a ljubitelji sporta u Srbiji imaće dva načina da se zagreju za taj meč. Zapravo, izbor će biti toliko dobar da će svako moći da pronađe nešto za sebe.

Fudbaleri Partizana već od 18:45 igraju svoj meč u Konferencijskoj ligi protiv Kelna, a vi tekstualni prenos možete pratiti na MONDU. Takođe, na našem portalu možete pratiti i tekstualni prenos meča koji košarkaši Crvene zvezde igraju od 19:00 protiv Panatinaikosa u drugom kolu Evrolige! Pa, ko šta voli...

18:25

Dobro veče!

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtom kolu Lige Evrope odigraće meč protiv Ferencvaroša, a ovaj meč mogao bi da ima ogroman značaj u borbi za evropsko proleće. Susret se igra od 21:00 u Budimpešti, na stadionu "Grupama arena" kapaciteta 23.700 gledalaca, među kojima će biti i navijači crveno-belih.

Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča koji se igra u glavnom gradu Mađarske.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Zvezda je bila duplo bolja u ovom dvomeču....kojom forom su ovi mađari prvi, samo Bog zna ... totalni bunker i ako protivnik pogriješi onda juriš ...katastrofa....

Najnovije