• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treća sreća za Dejana Stankovića! Sampdorija tek u 11. seriji penala izbacila drugoligaša!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Doskorašnji šef struke Crvene zvezde u trećem susretu na klupi tima iz Đenove imao je razloga za slavlje, ali tek nakon velike drame.

 Sampdorija Dejan Stanković Kopa Italija Askoli Izvor: Profimedia/Unione Calcio Sampdoria

Nakon remija na debiju u Bolonji (0:0), a potom i domaćeg poraza od Rome (0:1) i svog nekadašnjeg trenera Žozea Murinja, Dejan Stanković u trećoj utakmici na klupi Đenovljana je osjetio slast pobjede i to poslije velike drame.

Njegova Sampdorija je u šesnaestini finala Kopa Italije pobijedila Askoli tek nakon penala i prošla u narednu rundu takmičenja.

SAMPDORIJA - ASKOLI 2:2 (1:1, 1:1), penalima 9:8

Đenovljani su poveli u 10. minutu golom Valerija Verea, ali su do odlaska na odmor crno-bijeli, inače 11. tim Serije B, uspjeli da stignu do izjednačenja. Strijelac je u 33. minutu bio Mikele Kolokolo.

U nastavku susreta na stadionu "Luiđi Feraris", u Stankovićev tim je mnogo živosti unio reprezentativac Srbije Filip Đuričić, koji je ušao s klupe za rezerve, ali se rezultat nije promijenio nakon regularnih 90 minuta.

Niti u prvom produžetku, da bi potom u 110. minutu gosti uspjeli da naprave potpuni preokret pogotkom Frančeska Donatija, ali je osam minuta kasnije, Frančesko Kaputo vratio stvari na početak, pa je odluka o prolasku morala da padne nakon jedanaesteraca.

Golman Askolija Enriko Gvarna, koji je odbranio udarce Gonzalo Viljaru i Frančesku Kaputu, omogućio je Fabriciju Kaljariju da u petoj seriji odvede tim u osminu finala, ali je sjajno odbranio njegov kolega iz Sampdorije Nikita Kontini.

Strijelci su potom bili sigurni u šestoj, sedmoj, osmoj, devetoj i 10. penal seriji, da bi Kontini najprije pogodio mrežu svog kolege Gvarne, a potom i odbranio njegov šut sa "bijele tačke" za veliko slavlje na "Marasiju" - 9:8.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC