• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK - 2016. godine bili prvaci, a sad je klub ugašen!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Astra Đurđu više ne postoji!

 ugašen rumunski Astra Đurđu Izvor: Profimedia

Sada je i zvanično - poslije poraza od 19:0 ugašen je prvak Rumunije iz 2016. godine. Astra Đurđu, tim za koji je te 2016. godine igrao bivši desni bek Partizana Gabrijel Enake se ugasila pošto je nakon osam kola u tamošnjoj trećoj ligi bila bez bodova i imala je gol razliku 0:78! 

Tim koji je ne tako davno igrao kvalifikacije za Ligu šampiona i koji se takmičio u Ligi Evrope sada je nekoliko svojih mečeva u prekinuo, na jednom meču su izašli na teren sa samo šest igrača i sada taj klub zvanično ne postoji. 

"S obzirom na to da je FIFA uvela zabranu registracije igrača, našli smo se u trenutku kada ne možemo da kompletiramo tim za ostatak sezone. Ovo je slijepa ulica, iako nikome ne dugujemo novac. U uslovima u kojima smo se našli, bili smo prisiljeni da podnesemo zahtjev za povlačenje ekipe iz trećeligaških utakmica. Nismo i nećemo moći da kompletiramo naš tim koji bi mogao da igra utakmice", navodi se u saopštenju Astre Đurđu. 

Astra koja je dva puta izbacila Vest Hem iz Evrope i koja je igrala 2017. godine nokaut fazu tog takmičenja prestala je tako da postoji zato što je njenom vlasniku fudbal dosadio!

"Problemi Astre Đurđu počeli su nedugo nakon njenih najvećih uspjeha u evropskim takmičenjima. Vlasniku kluba Joanu Nikulaeu dosadio je fudbal i prestao je da plaća igrače. Problemi kluba rasli su zajedno s dugovima, ali sve najgore tek dolazi", napisao je rumunski novinar Emanuel Rosu.

Nikulae je u Rumuniji optužen za pranje novca, a prošle godine je dobio kaznu od pet godina zatvora. Kada se to desilo i Astra je krenula da tone. Prvo su ispali u drugu, pa u treću ligu, a sada su ugašeni. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC