• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo centrirao, VIidić ga zagrlio - ovaj gol su svi zaboravili!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Završava se jedna velika karijera, a sve je počelo asistencijom Ronalda i zagrljajem Vidića!

 Gol Đerara Pikea kojim je počeo karijeru Izvor: Twitter/screenshot/ManUtd

Cijeli fudbalski svijet je ostao u šoku kada je iskusni defanzivac Barselone Đerar Pike odlučio da se oprosti od fudbala usred sezone. Ovaj 35-godišnji štoper će završiti svoju bogatu u dugu fudbalsku karijeru na meču Barselone i Almerije koji se igra od 21 čas, a od njega se oprostio i Mančester junajted.

Pike je kao omladinac bio jedan od najboljih igrača u "La Masiji", ali je 2004, godine sa 17 godina prešao u Mančester junajted. Tu je ostao četiri sezone, mada je dvije proveo na pozajmicama u Saragosi, a sada se Junajted sjetio njegovog prvog gola!

"Odan sluga i dostojan protivnik. Želimo bivšem "crvenom" Đeraru Pikeu prosperitetnu penziju pred njegov posljednji meč kasnije danas", napisali su iz Mančester junajteda uz snimak pogotka koji su mnogi zaboravili.

Debitoao je Pike za Junajted 2004. godine kada je zamijenio Džona O'Šeja u Liga kupa protiv Kru Aleksandrije, ali je za gol čekao pune tri godine. Dao ga je u prvom meču u kome je bio starter u Ligi šampiona 7. novembra 2007. godine kada je zatresao mrežu Dinama iz Kijeva.

Tako je postao 450. igrač u istoriji kluba koji je dao gol za Junajted, a sve je počelo kada je centrirao Kristijano Ronaldo. Došla je poslije pravog karambola u kaznenom prostoru lopta do Pikea koji ju je glavom sproveo u gol. Uslijedilo je veliko slavlje Španca, a prvi koji mu je dotrčao i zagrlio ga bio je Nemanja Vidić!

 Na kraju će Đerar Pike završiti karijeru na pola sezone poslije 667 mečeva u karijeri. Osvojio je Premijer ligu, Ligu šampiona i Komjuniti šild sa Junajtedom, sa Barsom osam titula u domaćoj ligi, sedam kupova, šest superkupova i po tri Lige šampiona, Superkupa Evrope i klupska svjetska prvenstva. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC