• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat je najveći baksuz u istoriji Mundijala: Vodili ga na tri svjetska prvenstva, a 13 mečeva je odgledao sa klupe!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji hrvatski fudbaler Entoni Šerić, inače rođen u Australiji, nikada nije zaigrao na Mundijalu.

 Entoni Šerić bio na tri Mundijala nije odigrao nijedan meč Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/ALAN VAJDIC

Bliži nam se Mundijal u Kataru na kojem će neki od fudbalera imati priliku da po prvi put zaigraju za svoj nacionalni tim. Debitantski nastup u dresu reprezentacije baš na velikom takmičenju djeluje kao ispunjenje snova, a jedan hrvatski fudbaler nije imao takvu sreću. Nekadašnji defanzivac Entoni Šerić, Hrvat rođen u Sidneju, bio je dio nacionalnog tima na tri Svjetska prvenstva i nikada nije zaigrao!

Lijevi bek čiji su preci iz Hrvatske otišli u Australiju još u mlađim kategorijama je prelomio. Prve fudbalske korake napravio je u Australiji, ali je već sa 18 godina stigao u seniorski tim Hajduka iz Splita, pa je postalo jasno da će u narednim godinama igrati za Hrvatsku. Klubovi u Evropi su se nizali, pozivi za reprezentaciju uredno su stizali i Entoni je redovno išao Mundijal...

Tamo nije dobio ni minut. Iako je bio dio tima na Svetskim prvenstvima 1998. godine kada su Hrvati bli trećeplasirani, a zatim i 2002. i 2006. godine, Šerić je ostao bez nastupa na najvećoj fudbalskoj smotri. Prvo timu nije mogao da priđe zbog neprikosnovenog Roberta Jarnija koji je bio starter na prva dva turnira, a zatim ga je iz postave izbacio i Marko Babić, koji je odigrao sva tri meča u grupi na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Zbog toga je ostalo zapisano da je Šerić jedan od najbaksuznijih fudbalera, kada je riječ o Mundijalima. Ipak, on bi fudbalske karijere mogao da se sjeća i po mnogo lijepih stvari. Pored splitskog Hajduka sa kojim je osvojio kup, podizao je trofeje i u dresu Bešiktaša. Igrao je još za Parmu, Veronu, Brešu, Lacio, Panatinaikos, Karabukspor i Olhanense. U dresu seniorskog tima Hrvatske odigrao je 16 mečeva, uz još 21 za mlađe kategorije!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC