• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Katar Ekvador 0:2 otvaranje Mundijala 2022
 Katar Ekvador 0:2 otvaranje Mundijala 2022

Domaćin razočarao! Ekvador razbio Katar i srušio velike snove organizatora!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Ekvadorci golovima Edera Valensije savladali Katar (2:0) na otvaranju Mundijala!

 Katar Ekvador 0:2 otvaranje Mundijala 2022 Izvor: Profimedia

Fudbalska selekcija Katara razočarala je na otvaranju Svjetskog prvenstva i postala prvi domaćin koji je poražen u uvodnom meču. Od domaćina je bolji bio Ekvador, koji je golovima Edera Valensije već u prvom dijelu meča riješio pitanje pobjednika. Stečenu prednost lako su sačuvali u nastavku, pošto Katar nije uputio nijedan udarac u okvir gola!

Više detalja klikom na "RAZVOJ DOGAĐAJA".

18:59

KRAJ! KATAR - EKVADOR 0:2!

Završena je prva utakmica na Svetskom prvenstvu u Kataru!

Nakon veoma drmamatičnog prvog dela meča, u drugom nismo videli mnogo. Pogoci Edera Valensije bili su dovoljni da selekcija iz Južne Amerike stigne do pobede i napravi veliki korak ka nokaut fazi, dok domaćin ovog turnira nije uspeo da uputi ni udarac u okvir gola. Sigurno ovo nije partija koju će dugo pamtiti.

Posebno se to odnosi na navijače, koji nisu ostali da gledaju meč do kraja. Već oko 75. minuta pojedini delovi tribina bili su poluprazni, jer su navijači domaćeg tima imali bitnijih obaveza od podrške nacionalnom timu koji je išao ka porazu. Pogledajte detalje sa meča:

18:42

Provokacija!

Jedan navijač Ekvadora uspeo je da razljuti navijače domaće selekcije. Pogledajte šta je Ekvadorac radio tokom meča njegove selekcije i organizatora turnira.

18:40

75. minut - Da li će se probuditi Katar?

Uspeo je Afif da šutira sa nešto više od dvadeset metara, ali prvog udarca u okvir gola Ekvadora još nema. Vrlo bleda partija domaćina koji bi mogao da postane prvi tim u istoriji koji je kao organizator poražen na otvaranju turnira.

18:30

67. minut - Mnogo mirnije...

Na samom početku meča imali smo gol, VAR intervenciju, penal i gol koji je priznat, a u drugom delu... Gotovo ništa. Tempo meča je opao, a Ekvadorci znaju kako da sačuvaju prednost koju im je doneo Ener Valensija.

18:24

Eder Valensija!

Upoznajte kapitena Ekvadora, dvostrukog strelca Edera Valensiju!

Nekadašnji napadač Vest Hema i Evertona potrudio se da u prvih pola sata turnira postane zvezda, a uspeo je da uradi i nešto što pre njega nikome nije pošlo za rukom u istoriji dugoj preko 90 godina.

Izvor: Fonet/AP/Manu Fernandez

18:20

Hoćemo pivo!

Sjajno poluvreme njihovih ljubimaca potpuno je opustilo navijače Ekvadora kojih ima mnogo na ovogodišnjem Mundijalu. Oni su u toku poluvremena zapevali "Hoćemo pivo". Kao što vam je poznato, Katar je pre nekoliko dana doneo odluku da se alkoholna pića neće služiti na stadionima, već samo u određenim delovima Dohe.

18:09

46. minut - Nastavljamo!

Selekcija Ekvadora ima prednost iz prvog dela susreta, a videćemo da li domaćin ima odgovor na to.

17:53

POLUVREME - 0:2!

Poslednje sekunde prvog dela meča donele su nam i najbolju akciju Katara na otvaranju Svetskog prvenstva, ali... Domaćin Mundijala je razočaranje već nakon 45 minuta! Nisu uspeli da se odupru napadima Ekvadora, Eder Valensija je sa 31 minut postigao tri gola, a prvi od njih poništila je VAR tehnologija zbog ofsajda.

17:40

Detalji sa otvaranja!

Pogledajte kako je izgledala ceremonija:

17:34

31. minut - GOOOL, Valensija!

Centralna figura meča u Dohi! Kapiten reprezentacije Ekvadora postigao je tri gola za prvih pola sata turnira. Prvi gol mu je poništen nakon intervencije VAR tehnologije, kod drugog je prvo iznudio penal, a treći je bio posebno lep trzaj glavom nakon ubacivanja sa desne strane.

Peti uzastopni gol Ekvadora na Mundijalima postigao je kapiten Eder Valensija, čovek koji za sada dominira u Kataru!

17:19

17. minut - GOOOL, Eder Valensija!

Kapiten reprezentacije Ekvadora ponovo je precizan! Pre nekoliko minuta postigao je gol koji je poništen, a sada je precizan sa bele tačke, iz kaznenog udarca koji je sam iznudio!

17:17

15. minut - PENAL!

Kakav početak Svetskog prvenstva u fudbalu! Golman domaćeg tima Al Šib obara Valensiju, a sudija Danijele Orsato pokazuje na belu tačku! Čuvar mreže domaćeg tima dobio je žuti karton zbog prekršaja u kaznenom prostoru.

17:08

6. minut - Nema gola!

Italijanski sudija Danijele Orsato dobio je informaciju iz VAR sobe - nema gola! Zbog ofsajd pozicije Ekvadoraca poništen je gol njihovog kapitena, a mi se vraćamo na staro, ponovo je 0:0!

17:05

3. minut - GOOOL, Valensija!

Samo tri minuta smo čekali na prvi gol u Kataru! Velika greška domaćeg golmana Al Šiba, potpuna konfuzija u kaznenom prostoru i rutinska realizacija Edera Valensije, iskusnog napadača. On je sa samo nekoliko metara glavom sproveo loptu u nebranjenu mrežu!

17:01

1. minut - Počelo je!

Događaj koji se čekao 1.590 dana, prvi meč na Svetskom prvenstvu u Kataru! Domaćin je krenuo u prvi napad na turniru!

16:55

Maskota!

Ovo je maskota koja će nas pratiti tokom narednih nedelja, dok budemo gledali Svetsko prvenstvo!

Izvor: FoNet/AP/Natacha Pisarenko

16:45

Trening Srbije!

Pogledajte kadrove sa jednog od poslednjih treninga Srbije pred početak takmičenja:

16:35

Ovde je smeštena Srbija!

Reprezentativci Srbije biće smešteni na samo nekoliko metara od obale, u blizini jednog od osam stadiona u Dohi. Oni će trenirati u kompleksu Al Arabija, a pogledajte kako izgleda hotel našeg nacionalnog tima.

16:25

Rezervisti!

Katar: J. Hasan, Baršam, Vad, Salman, Alaeldin, Asadala, Muntari, Kidir, Mohamad, Munir, Al Hajri, Madibo, Abdulrahim, Gaber, Mešal

Ekvador: Ramirez, Domingez, Arboleda, Sifujente, Pačo, Gruezo, E. Presijado, Areaga, Mena, Sarmijento, Espinoza, Franko, Reasko, Porozo, Rodrigez

16:15

Startne postave!

Katar: Al Šib - Al Ravi, Kouki, A. Hasan - Miguel, Budijaf, Hatem, Ahmed - Al Hajdos, Ali, Afif

Ekvador: Galindez - A. Presijado, Tores, Inkapi, Estupinjan - Plata, Mendez, Kaisedo, Ibara - Estrada, Valensija

16:05

Katar debituje!

Domaćin ovogodišnjeg Mundijala po prvi put igra Svetsko prvenstvo! Delimično i zbog toga će prvi meč na turniru biti poseban - samo dva puta u istoriji je domaćin debitovao na turniru koji organizuje - Urugvaj davne 1930. godine u Montevideu i Italija četiri godine kasnije!

16:00

Ovde su smešteni "orlovi"!

Pogledajte kako izgleda soba jednog srpskog reprezentativca - konkretno Uroša Račića!

Pogledajte

00:18
Zavirite u sobu fudbalera Srbije u Kataru
Izvor: Instagram
Izvor: Instagram

15:50

NATO učestvuje u organizaciji!

Zvuči gotovo neverovatno, ali NATO i Velika Britanija su morali da pomognu u organizaciji Svetskog prvenstva! Katar ima samo tri miliona stanovnika i nikako nije mogao da garantuje dovoljnu bezbednost učesnicima i gledaocima, pa nije ni čudo što obezbeđenje stiže sa svih strana sveta!

15:40

Srbi veruju u titulu!

Kakav je vaš stav, ko će osvojiti Svetsko prvenstvo u Kataru?

15:30

Meč je namešten?!

Poznati sportski novinar Ahdžad Taha napravio je haos na društvenim mrežama - on tvrdi da je meč Katara i Ekvadora namešten! Po njegovim rečima, Katar je platio 7,4 miliona dolara kako bi pobedio u prvom meču turnira, a nadovno će rezultat biti 1:0, uz gol u drugom delu meča.

15:20

Katar već prate skandali...

Jedan bivši fudbaler Crvene zvezde bio je blizu promene državljanstva, koja bi mu omogućila da u narednim godinama nastupa za selekciju Katara! Tadašnji predsednik FIFA Sep Blater stopirao je transfer Ailtona, "bucka" koji je pre dolaska u Zvezdu rešetao u Bundesligi.

15:10

Mundijal u Severnoj Koreji!

Ako je suditi po rečima Đanija Infantina, moglo bi da se desi da neko od narednih takmičenja dobije zemlja koja trenutno važi za najizolovaniju na svetu!

Izvor: Profimedia

15:00

Kompletan raspored prvenstva!

Već napamet znamo da Srbija igra 24. i 28. novembra, a zatim i 2. decembra u trećem kolu grupne faze, ali... Da li znate kompletan raspored Mundijala? Biće vam potrebno, zabeležite negde sa strane!

14:50

Sve o utakmici koja otvara Mundijal!

Meč Katara i Ekvadora počinje u 17:00, a vi imate dovoljno vremena da pročitate sve što treba pred ovaj susret! Ovde će se igrati:

Jedan od osam stadiona za Mundijal.
Izvor: Youtube/Qatar2022

14:45

Promena termina!

Iako je prvobitno napravljen raspored po kojem je Mundijal trebalo da počne 21. novembra, kasnije je napravljena promena. FIFA je pre samo nekoliko meseci odlučila da promeni termin meča Katar - Ekvador, odnosno da to bude jedina utakmica koja se igra 20. novembra.

Ovim potezom ispoštovana je tradicija, pa će i ovo Svetsko prvenstvo otvoriti meč domaćina. Po prvobitnom rasporedu koji je napravljen to nije bio slučaj.

14:30

Dobar dan!

Čekali smo četiri godine, vreme je da počne! Svetsko prvenstvo u Kataru otvoriće domaća selekcija i Ekvador, a meč koji nam najavljuje mesec dana uživanja pratite u tekstualnom prenosu na MONDU! 

UKRATKO

  • UŽIVO: Katar - Ekvador 0:2
  • Prvi meč na turniru
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije