• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je Kataru upropastio početak Svjetskog prvenstva: Ušao je u istoriju, ovo nikad nije viđeno na Mundijalima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Napadač Ekvadora Ener Valensija zauvijek će pamtiti prvu utakmicu na Mundijalu u Kataru.

 On je Kataru upropastio početak Svjetskog prvenstva: Ušao je u istoriju, ovo nikad nije viđeno na Mundijalima! Izvor: FoNet/AP/Ariel Schalit

Početak Svjetskog prvenstva u Kataru obilježio je napadač Ekvadora, Ener Valensija (33). On je u meču protiv Katara dao dva gola do poluvremena, a pored njih još jedan - nepriznati zbog ofsajda. Još se nije dogodilo da jedan igrač postigne dva gola na Mundijalu, pa je iskusni centarfor po tom pitanju ispisao istoriju.

Valensija je vjerovatno najzvučnije ime reprezentacije svoje zemlje, ljubitelji Premijer lige pamte ga po epizodama u Vest Hemu i Evertonu od 2014. do 2017. Prije i poslije nastupa u Premijer ligi igrao je u Meksiku, odakle se 2020. vratio u Evropu i potpisao za Fenerbahče, čiji dres nosi i ove sezone.

Zanimljivo za njega je to da je on strijelac i prethodna tri gola Ekvadora na svjetskim prvenstvima, jer je u Brazilu 2014. pogađao protiv Švajcarske, Hondurasa i Bolivije. Na tom Mundijalu od njega su efikasniji bili samo Džejms Rodrigez (6 golova), Tomas Miler (5) i Lionel Mesi, Nejmar i Van Persi (po 4).

Sudeći prema njegovoj formi na startu aktuelnog Mundijala, trebalo bi očekivati da Valensija bude u vrhu liste strijelaca i u Kataru. Sigurnu šansu da popravi učinak imaće u utakmicama protiv Holandije i Senegala u grupnoj fazi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC