• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 TAKUMA ASANO SRUŠIO NIJEMCE U KATARU - SENZACIJA JAPANA! Ušao, napravio haos i pobijedio fudbalsku silu na Mundijalu!
 TAKUMA ASANO SRUŠIO NIJEMCE U KATARU - SENZACIJA JAPANA! Ušao, napravio haos i pobijedio fudbalsku silu na Mundijalu!

TAKUMA ASANO SRUŠIO NIJEMCE U KATARU - SENZACIJA JAPANA! Ušao, napravio haos i pobijedio fudbalsku silu na Mundijalu!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Japan napravio senzaciju i golovima Minamina i Asana stigao je do trijumfa!

 TAKUMA ASANO SRUŠIO NIJEMCE U KATARU - SENZACIJA JAPANA! Ušao, napravio haos i pobijedio fudbalsku silu na Mundijalu! Izvor: Anadolija/Evrim Aydın

Spektakularan susret gledali smo u Dohi - Nijemci su imali prednost na poluvremenu, ali je Japan slavio. Golovima Minamina i Asana "poništen" je penal Gundogana, a azijske selekcije napravile su i drugu senzaciju turnira. Istim receptom kao Saudijska Arabija juče, Japanci su "okrenuli" Nijemce i stigli do nevjerovatno važna tri boda.

Sada imaju realne šanse i za prolaz grupne faze, posebno ukoliko Španija bude dominantan tim u ovoj grupi. Za očekivati je da Kostarika bude naslabija ekipa, pa bi pobjeda u direktnom okršaju Japanu dala veliku prednost u odnosu na Nijemce.

16:00

KRAJ - 1:2!

Druga senzacija na turniru, Japanci su savladali Nijemce nakon preokreta u drugom dijelu meča - 1:2! Samo dan nakon što je Saudijska Arabija "okrenula" Argnetince, isto su Japanci uradili Nijemcima. Rezervisti Takuma Minamino i Takuma Asano šokirali su jednu od najboljih ekipa na svijetu i doneli azijskom timu nevjerovatnu pobedu. Pogledajte detalje sa meča:

15:52

Jusufa Mukoko!

Nijemci su blizu poraza, a u igri je Mukoko! On je najmlađi učesnik ovogdišnjeg Mundijala i tek je prije tri dana proslavio 18. rođendan. Jusufa Mukoko inače igra za Borsuiju iz Dortmunda i već je upisao 59 nastupa u seniorskom fudbalu. Za reprezentaciju je debitovao nekoliko dana prije početka turnira, u prijatlejskom meču protiv Omana.

15:44

83. minut - GOL, Asano!

Takuma Asano ruši Nijemce u Dohi! sprema se još jedna senzacija na Mundijalu! Probio je pored Šloterbeka bivši fudbaler Japana, a zatim bombom savladao Manuela Nojera i donio preokret na Mundijalu! Japanci vode protiv Nijemaca 2:1 u prvom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva.

15:38

75. minut - GOL, Minamino!

Spektakl u Dohi! Takumi Minamino kažnjava Nijemce za veoma lošu igru u nastavku meča, pa je sada 1:1! Uspio je nojer - veoma loše - da odbije loptu na ivicu peterca, a fudbaler Monaka bio je na pravom mjestu i odatle je poslao u mrežu!

15:35

73. minut - Kakva šansa!

Prvo nevjerovatna intervencija Manuela Nojera, a zatim i nevjerovatan promašaj Hirokija Sakaija koji je sa nekoliko metara udaljenosti prebacio čitav gol!

15:33

71. minut - Šuiči Gonda!

Manje od minuta bilo je potrebno golmanu Japana da zabilježi četiri nevjerovatne odbrane. Kao kamikaza bacao se na šuteve njemačkih fudbalera, pa je u ovom trenutku on jedini razlog za neizvjestan rezultat u Dohi!

15:30

69. minut - Sve stiže Ridiger!

Već nekoliko puta se Takuma Asano nalazio u solidnim prilikama, ali teško je pobjeći Antoniju Ridigeru. Iako djeluje da Japanci imaju prednost nad njim kada je brzina u pitanju, njemački štoper sve stiže. 

15:19

57. minut - Asano!

Morao je nešto da promijeni japanski selektor, pa je na terenu i bivši igrač Partizana Takuma Asano! U istom trenutku ušao je i Kaoru Mitoma iz Brajtona, a sa njima dovojicom selekcija Japana treba da bude brža i kreativnija.

15:06

46. minut - Nastavljamo!

Pratimo drugi dio meča u Dohi!

14:52

POLUVREME - 1:0!

Dinamičan prvi dio igre, u kojem su oba tima postigla po jedan poništen gol, dok Nijemci na svom kontu imaju i jedan regularan. Ilkaj Gundogan bio je precizan sa bijele tačke nakon što je Gonda oborio Rauma u kaznenom prostoru.

14:51

45+5. minut - Zapretio Japan!

Nagatomo je centrirao sa lijevog boka, a Maeda nije uspio da pogodi okvir gola udarcem glavom.

14:50

45+4. minut - GOL? OFSAJD!

Na samom početku meča gol je poništen Japancima, a na kraju prvog dijela susreta VAR poništava gol Nijemaca! Kai Haverc je sa nekoliko metara udaljenosti spakovao loptu u praznu mrežu, ali se u trenutku dodavanja našao u nedozvoljenoj poziciji.

14:43

42. minut - Stao je Japan!

Iako su na početku meča pokazali da bi brzinom mogli da pariraju Nijemcima i naprave velike probleme kontrama, kako se bliži poluvreme sve su dalje od takvog scenarija. Japanska reprezentacija izgubila je fokus, a Nijemci su težište igre prebacili pred kazneni prostor rivala.

14:33

33. minut - GOL, Gundogan!

Najopasniji njemački fudbaler u dosadašnjem dijelu meča pogađa sa bele tačke. Gonda nije imao nikakve šanse, bacio se u svoju lijevu stranu i samo pogledao ka lopti koja je otišla u drugi ugao gola.

14:32

31. minut - PENAL!

Japanski čuvar mreže Gonda oborio je njemačkog lijevog beka Rauma na ivici peterca, a glavni arbitar meča bio je na samo nekoliko metara udaljenosti. Dileme nije bilo - penal za Nijemce!

14:30

29. minut - Sve su opasniji Nijemci!

Nekoliko ozbiljnih pokušaja Nijemaca da salvadaju golmana Japana. Za sada se ističe Ilkaj Gundogan koji se već tri ili četiri puta napao u izglednim prilikama, ali požrtvovani reprezentativci Japana uspijevaju da odbiju sve napade Njemačke!

14:21

20. minut - Velika šansa!

Gonda je zaustavio veoma snažan udarac Kimiha, a Gundogan je natrčao na odbijenu loptu. Iako je uputio udarac nakon faula japanskog defanzivca neće biti penal za Nijemce, jer se vezni fudbaler nalazio u ofsajd poziciji!

14:16

16. minut - Prva prijetnja Nijemaca!

Antonio Ridiger bio je najviši u skoku na drugoj stativi, ali je njegov pokušaj bio neprecizan.

14:09

8. minut - GOL? OFSAJD!

Strašna akcija Japanaca, munjevitom kontrom su stigli pred gol Nijemaca, ali se ispostavilo da je Maeda bio prebrz. Nakon što je japanski napadač zatresao mrežu iza leđa Nojera linijski sudija je podigao zastavicu.

14:01

1. minut - Počinjemo!

Utakmica na stadionu Kalifa je počela, a nadamo se da ćemo vidjeti i pogotke - za razliku od prvog današnjeg meča!

13:50

Ko osvaja?

Da čujemo vaše mišljenje...

13:40

Srbin u dresu Hrvatske!

Dok čekamo da na Mundijalu zaigraju "orlovi", poznati srpski jutjuber Čoda gledao je Hrvatsku i to u njihom dresu. Pogledajte kako se proveo na meču protiv Maroka i koga je sreo u Dohi!

13:30

Kompletan raspored grupe E!

Prvo kolo - 23. novembar

  • 14:00 Njemačka - Japan
  • 17:00 Španija - Kostarika

Drugo kolo - 27. novembar

  • 11:00 Japan - Kostarika
  • 20:00 Španija - Njemačka

Treće kolo - 1. decembar

  • 20:00 Japan - Španija
  • 20:00 Kostarika - Njemačka
13:15

SASTAVI!

Njemačka: Nojer - Zile, ridiger, Šloterbek, Raum - Kimih, Gindogan - Miler, Musijala, gnabri - Haverc

Japan: Gonda - Sakai, Jošida, Itakura, Nagatomo - Endo, Tanaka - J. Ito, Kamada, Kubo - Maeda

13:05

Rezervisti!

Njemačka: Trap, Ter Štegen, M. Ginter, Kerer, Gorecka, Fulkrug, Gece, Klosterman, Brandt, Hofman, Sane, K. Ginter, Adejemi, Bela Kočap, Mukoko

Japan: Kavašima, Šmit, Jamane, Taniguči, Šibasaki, Doan, Mitoma, Minamino, Morita, Tomijasu, Asano, Mačino, Ueda, Soma, H. Ito

13:00

Prvi meč dana!

U terminu od 11:00 snage su odmjerili Maroko i Hrvatska, a u fantastičnom susretu dvije izuzetno kvalitetne selekcije nije bilo pogodaka. Ipak, ljubitelji fudbala mogli su da uživaju. Pogledajte detalje sa tog meča:

12:50

Predstavnik Srbije!

Iako je  otišao iz Superlige, za ovu priliku ćemo prisvojiti Takumu Asana!

Nekadašnji fudbaler Partizana biće predstavnik našeg fudbala na meču u Dohi, odnosno pokazatelj da se i iz našeg prvenstva može stići na najveću svjetsku smotru. On se našao na spisku selektora Japana, a današnji meč počinje na klupi za rezerve. Sa brojem 18 na leđima sačekaće šansu i možda zaigrati protiv reprezentacije zemlje u kojoj trenutno nastupa.

Podsjećamo, Asano je trenutno član Bohuma, a u karijeri je igrao za Hirošimu, Arsenal, Štutgart, Hanover i beogradske crno-bijele. U reprzeentaciji Japana odigrao je 37 mečeva, uz sedam postignutih golova. Podsjetite ga se iz dresa Partizana!

12:40

Mlada zvijezda turnira!

Jedan od igrača koji bi mogli da imaju spektakularan turnir je njemački reprezentativac Džamal Musijala. Mladi ofanzivac Bajerna iz Minhena nalazi se u startnoj postavi, a nedavno ga je Lotar Mateus opisao kao "igrača od 250 miliona evra". On je napomenuo da zvijezda Bajerna ne smije da bude na prodaju, dok fudbalski stručnjaci smatraju da bi na Mundijalu u Kataru mogao da bude najbolji mladi igrač.

Izvor: EPA/RONALD WITTEK
12:30

Dobar dan!

Fudbaleri Njemačke i Japana otvoriće takmičenje u grupi E Svjetskog prvenstva u Kataru. Na terenu ćemo vidjeti nekoliko velikih zvijezda svjetskog fudbala, dok će nekadašnji napadač Partizana Takuma Asano šansu sačekati sa klupe. Pratite tekstualni prenos uz MONDO.

UKRATKO

  • Njemačka - Japan 1:2
  • Prvi meč grupe E
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nenad

Šta bi od priče rukovodilaca Partizana da će za Asana dobiti 5 miliona € preko arbitražnog suda ? Izgleda da su zaboravili šta su pričali ?!

Najnovije