• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Švajcarac pričao o Srbiji - "Ne smijemo praviti gluposti!"

Autor Dragan Šutvić

Švajcarski fudbalergovorio je srpskim medijima poslije meča u kojem su savladali Kamerun.

 granit džaka poslije utakmice švajcarska kamerun  Izvor: Profimedia

Počinje Mundijal u Kataru za reprezentaciju Srbije - večeras će "orlovi" odmjeriti snage sa Brazilcima!

Prije toga, u ovoj grupi je Švajcarska savladala Kamerun minimalnim rezultatom i golom Embola, napadača koji je rođen baš u Kamerunu. Nakon tog susreta sa srpskim medijima popričao je Granit Džaka - provokator iz Rusije i fudbaler koji je igrački mnogo sazrio u prethodne četiri godine.

Švajcarski fudbaler albanskog porijekla danas je jedan od lidera reprezentacije, pa se u tom stilu i ponašao pred novinarima.

Govorio je o kvalitetima svog tima, oprezno pričao o protivnicima koji ih čekaju, hvalio ofanzivce Srbije i najavio da bi prolaz u nokaut fazu mogli da obezbijede već pobjedom nad Brazilom!

To je izazvalo malo smijeha među okupljenim novinarima, ali je tokom većine izjave Džaka bio mnogo ozbikljniji nego što smo navikli od njega. Vezni igrač koji je u Rusiji pokazivao dvoglavog orla, a u Londonu bacao kapitensku traku Arsenala sada je zaključio da fudbaleri Švajcarske ne mogu da budu glupi!

"Naravno, ako želite da osvojite turnir ili stignete daleko, morate da pobijedite, Brazil, Kamerun i Srbiju. Mislim da Brazil ima dovoljno igrača za tri tima. Veoma su talentovani i kvalitetni, za mene su favoriti da osvoje turnir. Ali znate, to je jedna utakmica. Moramo da budemo kompaktni i sa loptom i bez lopte, da ne budemo glupi i da izbjegavamo greške. Ako budete griješili, platićete za to. Naš tim je bio mnogo iskusniji prije četiri godine, sada imamo mlade igrače koji nas guraju naprijed", rekao je Džaka.

Opširniju priču o Srbiji Granit je ostavio za naredne dane, pošto veruje da Švajcarska već posle dva kola može da obezbedi mesto u nokaut fazi Svetskog prvnestva!

"Veoma važna pobjeda, dobro je što smo počeli sa tri boda jer znamo da nas čekaju Brazil i Srbija. Brazil će biti veoma težak rival, ali od nas zavisi da li će meč protiv Srbije biti odlučujući za plasman u drugu fazu. Ako pobedimo Brazil - gotovo je! Sve je moguće, pa i da pobijedimo Brazil. I Srbija je dobar tim, ima dobre fudbalere koji igraju dobro u svojim klubovima, te ekipe su veoma dobre. Sačekaćemo da vidimo šta će biti sa Brazilom, pa onda pričati o Srbiji", dodao je jedan od najiskusnijih u Švajcarskoj.

Za kraj razgovora sa srpskim medijima, Granit je dao svoje mišljenje i o našem nacionalnom timu. Po njegovim riječima, Srbija se promijenila u posljednje četiri godine, ali i dalje može da izgubi od Švajcarske! 

"Srbija je drugačija nego 2018. godine, imaju mlađe i manje iskusne igrače po mom mišljenju, ali veliki kvalitet. Kada pogledate napadače i vezne fudbalere, svi imaju veliki kvalitet. I mi imamo kvalitet, da pobijedimo Srbiju ili bilo koga drugog", zaključio je fudbaler rođen u Bazelu, ali porijeklom iz Podujeva sa Kosova i Metohije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC