• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Senzacija na Mundijalu - Japanci nokautirali Nijemce, pa izgubili od Kostarike!
 Senzacija na Mundijalu - Japanci nokautirali Nijemce, pa izgubili od Kostarike!

Senzacija na Mundijalu - Japanci nokautirali Nijemce, pa izgubili od Kostarike!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Prvi meč dana odigrali su Japan i Kostarika, a jedan gol bio je dovoljan da se odluči pobjednik.

 Senzacija na Mundijalu - Japanci nokautirali Nijemce, pa izgubili od Kostarike! Izvor: Fonet/AP/Hassan Ammar

Fudbaleri Japana bili su hit Mundijala nakon prvog kola u kojem su savladali Njemačku, ali su već u drugom razočarali svoje fanove.

Iako su protiv Kostarike bili favoriti, nismo videli ni delić njihove sjajne igre iz prve runde. Golom Kejšera fulera u 81. minutu susreta - iz jedine šanse koju su stvorili - Kostarikanci su stigli do pobjede 1:0  koja ih drži u igri.

Ostaje im da se nadaju, iako su prvi meč na turniru izgubili od Španije uz čak sedam primljenih golova. Sada imaju veliku pobjedu u džepu, tri boda i nadu da bi u posljednjoj rundi mogli da naprave jednu od najvećih senzacija u istoriji Mundijala.

Rijetko ko bi mogao da se vrati poslije poraza 7:0, ali njihove šanse nisu male. Zapravo, zavisiće od meča Španije i Njemačke koji se igra kasnije u toku dana, ali i od dvije utakmice u trećem kolu, što iz njihove perspektive uopšte nije loše.

Sada Kostarikanci navijaju za Španiju u naredna dva meča, a uz dvije pobjede selekcije Luisa Enrikea njih bi i bod protiv Nijemaca odveo u nokaut fazu. bilo bi to ogromno iznenađenje ovogodišnjeg Mundijala.

12:54

KRAJ! Japan - Kostarika 0:1!

Senzacija! Kostarikanci su uspeli da poprave utisak iz prvog kola, savladaju Japan i ostanu u igri za prolaz u nokaut fazu. Biće spektakl u ovoj grupi tokom trećeg kola. Pogledajte detalje sa meča:

12:48

90. minut - Šest minuta!

Glavni arbitar Majkl Oliver pokazao je da će se igrati još šest minuta, a toliko vremena Japanci imaju da izbegnu poraz.

12:46

88. minut - Navas!

Pokazuje Kejlor Navas zašto je svojevremeno bio jedan od najboljih golmana na svetu. Iako su Japanci nekoliko puta pretili u istoj akciji, iskusni čuvar mreže je uspeo da zaustavi udarce, smiri loptu i otkloni opasnost pred golom. Kostarikanci su blizu senzacionalne pobede.

Izvor: Anadolija/Evrim Aydın

12:39

81. minut - GOL, Fuler!

Imamo senzaciju? Kostarika vodi protiv Japana i mogla bi da im uništi nadu o prolasku u narednu fazu turnira. Kejšer Fuler je udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio za 1:0.

12:22

65. minut - Dvostruka izmena Kostarike!

Umesto Toresa i Kontrerasa sada su na terenu Džuvison Benet i Brendon Agilera.

12:20

62. minut - Nova izmena Japanaca!

Umesto desnog beka Jamanea sada je na terenu Kaoru Mitoma, fudbaler engleskog Brajtona. Biće Japanci još ofanzivniji!

12:03

46. minut - Nastavljamo!

Japanci su odlučili da se više ne šale, sleektor je već na poluvremenu napravio dvostruku izmenu i sada ćemo ih gledati mnogo ofanzivnije! Umesto Nagatoma i Uede na terenu su Hiroki Ito i Takuma Asano.

11:47

Poluvreme - 0:0!

Možda i najslabije poluvreme u dosadašnjem delu turnira. Nismo videli nijednu pravu šansu, a nije bilo ni mnogo žara na sredini terena. Bez prekida, izmena, konsultacija sa VAR tehnologijom... Majkl Oliver je za samo minut produžio prvi deo meča, a zatim igrače poslao u svlačionicu da naprave bolji plan za nastavak utakmice!

11:43

42. minut - Prvi žuti karton!

Kad nema šansi, da zabeležimo barem javnu opomenu. Zbog oštrog prekršaja žuti karton dobija Antoni Kontreras, napadač Kostarike.

11:31

30. minut - Moraju Kostarinci da napadnu...

Reprezentacija Kostarike izgubila je čak 7:0 u prvom kolu i praktično im samo dve pobede u nastavku turnira daju pravo da se nadaju prolazu grupe, ali... Za sada ne napadaju Japance dovoljno konkretno. Dok ne bude uzbuđenja, pogledajte kako je na tribinama:

11:16

15. minut - Bez mnogo uzbuđenja!

U uvodnim minutima meča nije bilo previše opasnih akcija ni na jednoj strani terena.

11:01

1. minut - Meč je počeo!

Japanci su imali prvi napad na susretu i odmah su pripretili. Žele da nastave u ritmu u kojem su završili meč protiv Nemaca.

10:50

Raspored za danas!

Ovo su četiri meča koje ćemo pratiti:

  • 11:00 Japan - Kostarika
  • 14:00 Belgija - Maroko
  • 17:00 Hrvatska - Kanada
  • 20:00 Španija - Nemačka
10:40

Glavni sudija!

Pravdu na ovom meču deliće poznati engleski sudija Majkl Oliver, jedan od najkvalitetnijih arbitara na ovogodišnjem Mundijalu.

10:30

A šampion?

Kakvo je vaše mišljenje?

10:20

STARTNE POSTAVE!

Japan: Gonda - Jamane, Itakura, Jošida, Nagatomo - Endo, Morita - Doan, Kamada, Soma - Ueda

Kostarika: Navas - Vaston, Duarte, Kalvo, Ovijedo - Spens, Borges, Teheda, Tores - Kembel, Kontreras

10:10

Rezervisti!

Japan: Kavašima, Šmit, Taniguči, Šibasaki, Mitoma, Minamino, Kubo, J. Ito, Tomijasu, Tanak, Asano, Sakai, Mačino, Maeda, H. Ito

Kostarika: Alvarado, Sekjera, Čaakon, Vargas, Benet, Ruiz, Venegas, Salas, Martinez, Agilera, Lopez, Matarita, Vilson, Ernandez, Zamora

10:00

Gol Asana!

Pogledajte kako je bivši igrač Partizana savladao Manuela Nojera i doneo pobedu Japancima!

Pogledajte

00:25
Takuma Asano gol protiv Nemačke
Izvor: TV Arena sport
Izvor: TV Arena sport

09:50

Spektakl Japanaca...

Predvođeni Takumom Asanom koji je pokazao neverovatnu brzinu, Japanci su napravili jednu od najvećih senzacija na turniru - nakon preokreta savladali su Nemačku. Zbog tog rezultata bi tim Hansija Flika mogao da ispadne sa turnira, a Japanci da se nađu u nokaut fazi, iako su im samo retki davali šanse za to na početku. Prisetite se detalja:

09:40

Potop Kostarike...

U prvom kolu Svetskog prvenstva Kostarika je pokazala da je najslabiji tim na turniru. Njihova odbrana delovala je porozno, a Španci su im dali čak sedam golova na tom meču. Prisetite se detalja:

9:20

Dobar dan!

Nakon spektakularne pobede nad Nemačkom, Japan se nalazi veoma blizu prolaza u nokaut fazu takmičenja. Da bi bili još bliže tome potrebno je da danas savladaju otpisanu Kostariku, ekipu kojoj je Španija dala čak sedam golova u prvoj rundi. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos ovog meča.

UKRATKO

  • UŽIVO: Japan - Kostarika 0:1
  • Japanci savladali Nemce
  • Kostarika doživela debakl
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije