• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 belgija maroko uživo prenos
 belgija maroko uživo prenos

Maroko je ispred Hrvatske i Belgije: Još jedna senzacija na Svjetskom prvenstvu - Afrikanci opet iznenadili!

Drugi meč dana u Dohi na Mundijalu odigraće reprezentacije Belgije i Maroka. Uživo tekstualni prenos pratite uz MONDO.

 belgija maroko uživo prenos Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

Reprezentacija Maroka zasluženo je slavila u nedjelju protiv Belgije rezultatom 2:0 u susretu drugog kola grupe F Svjetskog prvenstva i preuzela lidersku poziciju nakon dva kola!

U prvom poluvremenu susreta odigranog na stadionu "Al-Tumama", statistika je bila na strani Belgije. Izabranici trenera Roberta Martineza imali su značajno veći posjed lopte i ukupno šest udaraca, od kojih samo jedan u okvir gola. Marokanci su imali nešto manje šuteva, ali su ostavljali bolji utisak tokom cijelog prvog dijela. U nekoliko navrata su izuzetno brzi Marokanci pokazali koliko znaju biti opasni iz kontranapada.

U prvih 45 minuta regularnog toka utakmice nije bilo golova, a onda šok za Belgiju u sudijskoj nadoknadi kada je lopta Marokanaca iz slobodnog udarca završila u mreži Kurtoe. Po uputstvima iz VAR sobe glavni arbitar je pregledanjem snimka utvrdio da je riječ o nedozvoljenoj poziciji i poništio gol Maroka.

U 52. minuti susreta Eden Azar pokušao je da zaprijeti golmanu Moniru al-Kajuiju, ali bezuspješno. Potom je reprezentativac Maroka Sofijan Bufal sjajno šutao u 57. minuti, ali lopta je otišla pored desne stative.

U 73. minuti "eksplodirao" je stadion u Dohi kada je rezervista Abdelhamid Sabiri, sedam minuta nakon ulaska u igru, iz slobodnjaka sjajno pogodio za zasluženo vodstvo Maroka.

Pobjeda je ovjerena u 92. minuti kada je viđena fantastična akcija Maroka. Hakim Ziješ je vratio loptu Zakarijahu Abuklalu, takođe igraču koji je ušao s klupe, koji pogađa za konačnih 2:0.

Nakon odigranog prvog susreta drugog kola u grupi F“ Maroko je prvi sa četiri boda, Belgija je druga sa tri, Hrvatska je s bodom na trećem a Kanada je posljednja bez bodova.

15:54

KRAJ

Druga utakmica današnjeg programa završena je još jednom senzacijom, reprezentativci Maroka pobedili su Belgiju rezultatom 2:0. Nezapamćeno loša igra "crvenih đavola"

15:52

90. minut - GOL

Zakaria postiže gol za 2:0, kakva ludnica na stadijonu u Dohi. Zapamtiće ovo veče navijači Maroka. Zaslužena pobeda i prvo mesto na tabeli.

15:43

Gol

Pogledajte gol koji je postigla selekcija Maroka. Sabiri je postigao gol iz slobodnog udarca.

15:41

80. minut - ulazi Lukaku

Tešku artiljeriju selektor Belgije spremio je za sam kraj utakmice, u igru će Romelu Lukaku. Podsećamo napadač Intera propustio je prvu utakmicu Mundijala zbog povrede koju je zaradio u milanskom klubu - 0:1 za Maroko.

15:39

Tabela

Ako ostane ovaj rezultat Maroko će biti prvi na čelu tabele, dok će Belgija poslednje kolo igrati sa Hrvatskom za prolaz u osminu finala. Ni Hrvatima ovaj rezultat ne ide na ruku.

15:33

73. minut - GOL

Zaslužili su Marokanci posle svega na utakmici gol, vode "lavovi sa Atlasa" 1:0, Sabiri je strelac tek što je ušao u igru. Kurtoa je pogrešio i nakon nezgodnog slobodnog udarca lopta je odskočila ispred golmana i završila u golu. Sais je ponovo bio blizu , ali ofsajda sada nema. 

Izvor: FoNet/AP/Alessandra Tarantino

15:30

70. minut - Belgija izgleda Bolje

Martinez je promenio formaciju i igraju sa ti štopera i dva ful beka, vratili su posed i daleko ozbiljnije i zainteresovanije izgledaju.

15:28

Poništen gol

Pogledajte kako je poništen gol Maroku u 45. minutu prvog poluvremena.

15:25

65. minut - brane se Belgijanci

Maroko je bolji, Belgija se brani. Utakmica postaje sve otvorenija, Dris mertens je uneo novu živost.

Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

15:22

Izmena

Eden Azar napušta teren, očigledno da igrač Reala iz Madrida nije spreman da odigra celu utakmicu. Na njegovo mesto ulazi Dris Mertens.

Izvor: Fonet/AP/Frank Augstein

15:17

57. minut - Maroko napada

Oseća se pad u igri Belgije, Maroko napada a veliku šansu nije iskoristio Sofian Bufal. kada je sa desne strane šutirao u gol, Kurtoa je bio nemoćan, ali lopta prolazi pored desne stative.

15:12

52. minut - Azar

Dobri potezi Edena Azara kojim nas je podsetio na magiju koju smo od njega viđali prethodnih godina. Dobar udarac u okvir gola, ali Munir brani.

15:05

46. minut - Drugo poluvreme

Belgija ni danas ne blista,VAR poništio gol Maroku zbog opravdanog ofsajda. Marokanci kreću u prvi napad sa sredine terena. 

Izvor: FoNet/AP/Alessandra Tarantino

14:50

POLUVREME

Nezainteresovana i bezidejna igra Belgijanaca i forsiranje odbrane reprezentativaca Maroka. Mnogo pasova na sredini terena i malo pokušaja da se savladaju golmani. Na samom kraju poluvremena nakon slobodnog udarca koji je uputi Hakim Ziješ lopta ulazi u gol, ali nakon gledanja snimka sudija poništava prvobitnu odluku i rezultat na kraju poluvremena ostaje 0:0. Bačuaj je imao priliku na startu meča i to će ostati ubeleženo kao najveća šansa Belgije da vidimo gol.

14:49

Poništen gol

Nakon gledanja snimka u VAR sobi sudije su donele odluku da je Romein Sais smetao golmanu koji nije mogao da reaguje. Rezultat ostaje 0:0. Zbog ovoga je na kraju poništen gol Maroka. Sais nije pipao loptu.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

14:47

46. minut - GOL

Ziješ iz slobodnog udarca matira Kurtou, vodi Maroko 1:0

14:41

Navijači

Izvor: Fonet/AP/Frank Augstein

Izvor: FoNeta/AP/Frank Augustin

14:41

Lukaku se zagreva

Poslao je selektor Belgije Lukakua na zagrevanje, loša igra u napadu "crvenih đavola" i moraće Martinez nešto da menja.

14:40

37. minut - Belgija loša

Igra se na sredini terena, "lavovi sa Atlasa" vrebaju iz kontre. Posed lopte na strani Belgije, ali rezultat nepromenjen - 0:0.

Izvor: Fonet/AP/Frank Augstein

14:20

20. minut - Belgija pritiska

Napadi Belgijanaca su sve učestaliji i opasniji, Maroko se brani svim silama.

14:11

11. minut - Žuti karton

Prvi žuti karton dobija defanzivac Maroka, Sais, nakon prodora De Brujnea start sa leđa okarakterisan je kao pregrub. 

14:07

5. minut - Šansa!

Munir brani šut Bačuaja, maksimalno mu je golman Maroka zatvorio ugao sa leve strane i belgijski napadač nije bio uspešan. Nakon čega je usledio korner i još jedna prilika za Belgiju, ali rezultat ostaje nepromenjen - 0:0.

14:00

1. minut - Krećemo

Prvi napad na današnjoj utakmici imaće selekcija Belgije. Ove dve reprezentacije igrale su i na Mundijalu u SAD, tada je Belgija u grupi F savladala minimalnim rezultatom Maroko (1:0).

13:25

De Brujne

Zanimljiva objava Kevina De Brujnea nakon meča sa Kanadom, podsećamo as Menčester Sitija je dobio nagradu za igrača utakmice. Ipak nije bio oduševljen i prokomentarisao je da nije zaslužio ovo priznanje.

13:18

Puni se!

Stadion se polako puni, lep dan za igranje fudbaa u Dohi, nadamo se goleadi na ovom velelepnom stadionu.

13:00

Tabela

Tabela grupe F

  1. Belgija - 3 boda
  2. Hrvatska - 1 bod
  3. Maroko - 1 bod
  4. Kanada - 0 bodova
12:58

Stadion

Stadion na kom se igra utakmica drugog kola Mundijala u Kataru zove se Al Tumama i ima kapacitet od 44,400 mesta. Sagrađen je za ovaj Mundijal i otvoren je pre samo godinu dana. Nalazi se u blizini persijskog zaliva i jedan je od najlepših stadiona u Dohi.

12:51

Navijači

Pogledajte atmosferu u kojoj navijači Maroka dočekuju današnju utakmicu.

12:49

Postava Maroka

12:45

Startna postava

Jedanaest igrača koji će nastupiti za Belgiju u današnjoj utakmici.

12:41

Dobro Došli

Drugi meč dana Belgija Maroko pratite u tekstualnom prenosu uz MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije