• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 iran sad vels engleska uživo prenos
 iran sad vels engleska uživo prenos

Poznati prvi parovi osmine finala u Kataru! Iran poslije drame ostao bez senzacije, Englezi ubjedljivi!

Završena je grupa B na Svjetskom prvenstvu. Poslije drame svoje mjesto među 16 najboljih su našli Engleska i SAD!

 iran sad vels engleska uživo prenos Izvor: Anadolija/Evrim Aydın

Poslije uzbudljive završnice u grupi B, dobili smo prve parove osmine finala, a to su Engleska - Senegal i Holandija - SAD. Engleska je savladala Vels rezultatom 3:0 i tako rutinski izborila prvu poziciju, dok je SAD u dramatičnoj završnici sačuvao minimalnu prednost od 1:0, pa obezbijedio plasman među 16 najboljih klubova.

Engleska je rutinski savladala Vels u "britanskom derbiju" i pored činjenice da je prvo poluvrijeme završeno bez golova. Tek što je počeo drugi dio, bombom iz slobodnog udarca Markus Rašford je "otvorio" Velšane. Bio je to samo početak, uslijedio je gol Fila Fodena za 2:0, da bi Rašford svojim drugim golom, riješio pitanje pobjednika i postavio konačan rezultat 3:0.

Daleko uzbudljivije je bilo na utakmici između Irana i SAD. Otvorili su bolje Amerikanci, a šanse pred golom Irana su nizali Vea, Pulišić i saigrači. Igrao se 38. minut, kada je lukavi Dest glavom ubacio loptu sa desnog boka, ka sredini, a tamo se našao Amerikanac koji vuče korijene iz Hrvatske Kristijan Pulišić i zakucao loptu u mrežu za prednost 1:0.

Drugo poluvrijeme je počelo opet u znaku Amerikanaca, koji se držali ritam, a imali su i inicijativu, djelovali su bliže drugom golu, nego li Iranci prvom. Sve je tako izgledalo do 60. minuta, tada su se stvari promijenile na "vodenicu" Iranaca. Krenuli su da opsjedaju Tarnerov gol, ali se čekala prava šansa.

Naveća uzbuđenja su viđena u nadoknadi vremena. Ubacivali su Iranci loptu u srce kaznenog prostora, ali nisu uspjeli da ugroze Tarnera.

Posljednja šansa za Iran je viđena u 98.minutu, kada je u gužvi srušen Mehdi Taremi. Tražili su Iranci svim snagama penal od Lahoza, ali je poslije VAR provjere utvrđeno da od toga nema ništa, nekoliko desetina sekundi kanije Španac je označio kraj meča. Bio je to zvižduk koji je znači da slavlje Amerikanaca može da počne, poslije pobjede 1:0.

Posleij ovih mečeva, dobili smo prva dva para naredne faze. Sutra ćemo dobiti nova dva duela, jer su na programu mečevi trećeg kola u grupama C i D.

22:05

PRVI PAROVI OSMINE FINALA

Dobili smo prva dva para osmine finala:

ENGLESKA-SENEGAL

HOLANDIJA-SAD

22:03

KRAJ MEČA!

Amerika ide dalje posle pobede 1:0!

22:02

IGRA SE DALJE!

Nema penala!

22:01

98. minut - ŠTA SE OVDE DESILO!? VAR PROVERA, DA LI JE OVO PENAL ZA IRAN?

Kakva gužva u kaznenom prostoru, puno povlačenja. VAR ĆE PROVERITI DA LI JE PENAL ZA IRAN

21:58

95. minut - NAPADI IRANA

Na sve moguće načine pokušava Iran da nađe put do Tarnerove mreže. Počinje i nervoza na terenu očekivano!

21:56

93. minut - ZAMALO IRAN

Kakva šansa za Irance, odlično je posle centaršuta reagovao Puraliganđi u kaznenom prostori. Loptu je zahvatio neko od Amerikanaca, ali nema kornera. Drama se nastavlja!

21:55

Engleska ide na Senegal!

Meč između Engleske i Velsa je završen rezultatom 3:0, pa smo dobili prvi par osmine finala, a to je Engleska-Senegal.

21:53

DEVET MINUTA NADOKNADE

Lahoz je odlučio da će se igrati bar još 9 minuta na utakmici Iran-SAD, još uvek je 1:0 za SAD!

21:52

90. minut - DRAMA

Čeka se odluka sudije Lahoza koliko će se još igrati na meču Iran-SAD. Englezi i Velšani čekaju kraju, jer je na tom duelu sve rešeno!

21:47

Ništa od penala!

Var je potvrdio sudiji Lahozu da je sve bilo čisto bilo u kaznenom prostoru. Utakmica ide dalje!

21:45

82. minut - Kakva šansa za Iran, traže i penal!

Uf, bilo je ovo baš blizu! Odličan centaršut u srce kaznenog prostora, nisu Iranci uspeli da šutiraju ka Muru, ali traže penal zbog potencijalnog igranja rukom.

21:39

78. minut - FINIŠ DUELA

Sve oči su okrenute ka duelu Irana i SAD, jedan gol može sve da odluči. Jasno je, ako ostane ovako Amerika će na megdan Holandiji, ako kojim slučajem Iranci uspeju da izbegnu poraz, oni će protiv "oranja" nastaviti učešće na Svetskom prvenstvu.

21:37

77. minut - Umalo Englezi

Raspala se igra Velsa u potpunosti, bio je Belingem u čistoj situaciji da donese velikih 4:0, ali je Vard krajnjim napornima uspeo da spreči totalni debakl.

Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

21:33

70. minut - Nastavlja Iran da pritiska

Ezatolahi je probao iz daljine, nije to bilo loše, ali ostaje prednost na strani Amerike 1:0. Izabranici Karlosa Keiroša moraju ofanzivnije, inače im preti ispadanje.

21:29

68. minut - POTOP VELŠANA, OPET RAŠFORD 3:0

Šta se dešava sa Markusom Rašfordom u drugom poluvremenu!? Odličnu loptu je primio, po desnoj strani, potom se poigravao sa defanizivcima Velsa, šutirao, a lopta je završila u golu. Moramo biti iskreni i reći da je Vardova reakcija bila komična. 3:0, sve je rešeno, Engleska je sigurno prva, a Vels poslednji.

Izvor: Anadolia/Salih Zeki Fazlıoğlu

21:28

65. minut - Ogromna šansa za Godosa

Iranci su napravili dobru priliku. Loše dodavanje je bilo, ali se lopta "dogegala" do Godosa koji je 11 metara loptu posla pored gola. Imaju za čim da žale Iranci.

21:24

61. minut - Dosta faulova

Meč Iran-SAD ima veliku važnost i već možemo da vidimo dosta "seckanja" igre i prekšaja. Čekaju se šanse, Iran nema šta da čeka!

21:16

Budi se Iran

Krenuli su fudbaleri Irana po gol. Sve su konkretniji i mogli bi uskoro da stignu do gola ako nastave u ovom tempu. Godos je probudio igru Iranaca, a on je zamenio na poluvremenu Serdara Azmuna.

21:13

TRENUTNA SITUACIJA NA TABELI

Ovim golovima Engleske, situacija na tabeli postaje sve jasnija:

  • Engleska - 7
  • SAD - 5
  • Iran - 3
  • Vels - 1

Vels je posle ove situacije gotovo ostao bez šanse da se nađe u sledećoj fazi takmičenja. Potrebna im je pobeda i remi na meču Iran-SAD.

21:11

51. minut - ŠTA JE OVO!? 2:0 ZA ENGLESKU

Nisu ni proslavili gol, a već je pao drugi. Ovog puta je probio Kejn po desnoj strani, ubacio u sredinu, a na drugu stativu je naleteo odlični Foden i zakucao loptu u Vardovu mrežu.

Sprema se potop Velšanima...

21:10

50. minut - BUĐENJE MARKUSA RAŠFORDA 1:0 ZA ENGLESKU

KAKVA BOMBA RAŠFORDA !!!! SA 20 METARA IZ SLOBODNOG UDARCA JE SKINUO PAUČINU SA VARDOVOG GOLA. Ovo je pravi Markus Rašford, 1:0 za Englesku, sada meč dobija novu dimenziju!

21:05

POČINJE DRUGO POLUVREME!

Sudija Vinčić je dao znak za početak drugog poluvremena na utakmici Vels-Engleska. Meč između Irana i SAD, još nije počeo.

20:55

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

Imali smo priliku da vidimo dve potpuno drugačije utakmice. Prvi meč između Irana i SAD je obilovao šansama. Dominirali su Amerikanci, koji su ređali prilike sve do tog ključnog momenta kada je fudbaler Čelsija Pulišić postigao pogodak i doneo zasluženu prednost svojoj ekipi.

Engleska jeste imala posed i inicijativu, ali jalovu. Igrao se 10. minut kada je Rašford imao čist zicer koji nije pretvorio u pogodak, nakon toga je bio totalno indisponiran i uneo je mnogo pometnje u svoj tim. Vels se displinovano brani i čeka svoju šansu.

20:53

52. minut - PONIŠTEN GOL AMERIKANCIMA

Radovali su se Amerikanci, ali bez razloga, jer je gol opravdano poništen zbog ofsajda. Odličnu je loptu dao MekKini u prostor ka Vei, koji je konačno postigao gol iz treće velike šanse, međutim ništa od toga.

20:51

50. minut - Najbolja prilika za Vels

Probao je Džo Alen sa 20ak metara, ali je lopta prozujala pored gola. Odmah nakon toga je Vinčić označio kraj prvog poluvremena. Engleska je imala inicijativu, ali nije uspela da dođe do gola.

20:49

48. minut - Pokušaj Stonsa

Centrirao je Foden iz kornera, Stons je probao glavom, ali je to bila laka lopta za Vorda.

20:47

Rašford nije došao na meč!

Markus Rašford posle velikog promašaja, kao da nije došao na meč. Ide iz greške u grešku i ne planira da stane.

20:42

TRENUTNA SITUACIJA NA TABELI!

Ovim golom Amerikanaca, oni i Engleska bi obezbedili plasman u narednu fazu. Kako stvari sada stoje:

  • Engleska 5
  • SAD 5
  • Iran 3
  • Vels 1

20:39

38. minut - GOOOOOOOOOL AMERIKA VODI 1:0

Konačno je stigla nagrada za veliki pritisak Amerikanaca!

Dugo su gradili ovu akciju, Dest je glavom centrirao, a Pulišić zakucao loptu u mrežu. Nakon gola je ostao da leži povređen, ali je to sad manje bitno, jer njegova selekcija vodi!

20:38

38. minut - Napadi Engleske

Inicirali su kontru Englezi, a onda je lopta stigla do Fodena koji je šutirao visoko preko gola, ostaje 0:0.

20:36

36. minut - Ne može više Vilijams

Posledice šuta Markus Rašforda su definitivno jače od velike želje mladog Nika VIlijamsa. Ne može da nastavi meč i umesto njega će u igru Konor Roberts.

20:34

33. minut - Novi promašaj Amerikanaca

Odlično su kombinovali Amerikanci unutar 16 metara, odložio je Sardžent loptu ka Vei, koji je nekontrolisano šutirao i još jedna šansa odlazi u istoriju. Još uvek nema golova, 0:0!

Izvor: Anadolija/Evrim Aydın

20:32

32. minut - Ljut je Sautgejt

Selektor Engleske Geret Saugejt je očigledno ljut partijom svojih izabranika, pa je poslao tri igrača na zagrevanje već sada. Među njima prednjači Džek Griliš koji nema veliku ulogu na ovom šampionatu.

Izvor: Anadolija/Salih Zeki Fazlıoglu

20:28

27. minut - Veliki promašaj

Imao je Timoti Vea sjajnu šansu, ali je poprilično loše reagovao glavom i plasirao loptu u ruke golmanu Irana.

20:24

24. minut - Rašford nokautirao Vilijamsa

Uputio je Markus Rašford bombu ka golu Velsa, a na putu su našao mladi defanzivac Niko Vilijams, kog je lopta pogodila pravo u glavu. Fudbaler Notingem Foresta je posle te situacije ostao da leži na zemlji.

20:20

20. minut - Čekaju se šanse

Na oba meča vidimo ozbiljan tempo i dosta duela, a evidentno velika važnost meča utiče da još nismo videli golove.

20:10

10. minut - Prve šanse

U istom momentu su se desile šanse da oba meča. Kod Engleza je Kejn sjajno proigrao Rašforda, koji je propustio čistu situaciju 1 na 1 sa Vardom.

Fudbaleri SAD su imali prvi pokušaj, a bio je delo Muse, koji je sa ivice 16 metara šutirao visoko preko gola.

20:05

5. minut - Miran početak

Na oba meča još uvek nema nijedan šut ka golu. Englezi i Amerikanci drže posed lopte, ali se za sada nije ništa izrodilo iz tog poseda.

19:59

POČINJEMO!

Kreće završnih 90 minuta u grupi B!

Očekujemo spektakl!

19:50

Sudije!

Meč između Irana i SAD sudiće čuveni Mateo Lahoz, Španac će sigurno imati težak zadatak na današnjem duelu. Slovencu Slavku Vinčiću je povereno da sudi "britanski derbi" između Velsa i Engleske.

19:45

Britanski derbi

Ove dve selekcije su se u ovom veku sastajale šest puta i svih šest puta je slavila ekipa Engleske. Poslednji duel je odigrao 2020. godine, a "gordi albion" je slavio sa 3:0, strelci su bili Kalvert-Luin, Konor Kodi i Deni Ings, zanimljivo da je samo Kodi trenutno član reprezentacije Engleske na ovom prvenstvu.

Vels je poslednju pobedu zabeležio davne 1984. godine, a jedini strelac je bio čuveni Majk Hjuz.

19:30

Ekvador-Senegal

Velika pobeda afričke selekcije i plasman među 16 najboljih ekipa je obeležio dosadašnji dan na Mundijalu. Pogledajte kako je bilo na Kalifa stadionu:

19:25

Zanimljiva uvertira u meč

Dosta priča pred duel Iran-SAD je bilo o situaciji u Iranu, potom na relacija Klinsman-Keiroš, pa čak i potencijalnom izbacivanju ovih selekcija sa Mundijala.

Jedini okršaj ove dve selekcije viđen je na Mundijalu 1998. u Francuskoj. Tada su Iranci slavili sa 2:1, izazvala je ta pobeda veliko slavlje u njihovoj zemlji. Da podsetimo, upravo je tad reprezentacija Jugoslavije bila u toj grupi i to je poslednji put da je naša selekcija prošla u osminu finala.

19:15

Rasplet u grupi A

Grupa A je završena, a sa prve pozicije u narednu fazu ide Holandija, posle pobede nad Katarom rezultatom 2:0. Znatno važniji je bio meč između Ekvadora i Senegala, to je bio direktan okršaj za plasman u osminu finala. Afrikanci su slavili sa 2:1 i tako uspeli da ispišu istoriju.

Holandija je sa sedam bodova prva, šest je osvojio Senegal. Pa postaje jasno da će pobednik večerašnje grupe B, u osmini finale odmeriti snage sa Senegalom, dok će drugoplasirani na megdan Holandiji.

19:10

Šta kome treba? KALKULACIJE

Engleska je lider grupe B, sa četiri osvojena boda i oni se nalaze u daleko najboljem položaju. Iran je posle debakla u prvom kolu, pobedio Vels i sada ima 3 osvojena boda, pa će im vrlo verovatno i potencijalni remi protiv SAD biti dovoljan za plasman u narednu fazu.

Upravo reprezentacija SAD ima dva dobra meča iza sebe, ali i samo dva osvojena boda, pa je njima protiv Irana pobeda neophodna, ne bi li našli put do sledeće faze. Najteža situacija je u taboru Velsa, oni imaju 1 osvojen bod, ali čak ni da pobede Englesku oni nisu sigurni u narednoj fazi, sem u slučaju ubedljive pobede 4:0, jer je potrebno da im se "poklopi" sve i na drugom duelu.

19:05

IRAN - SAD POSTAVE

IRAN: Beiranvand, Rezazian, Mohamadi, Puralanđi, Hoseini, Ezatolahi, Norolahi, Hajsafi (C), Golizadeh, Taremi, Azmun

ENGLESKA: Tarner, Deste, Rim, Karter Vikers, Robinson, Adams (C), Junus Musa, MekKeni, Vea, Pulišić, Serdžent

19:00

VELS - ENGLESKA POSTAVE

VELS: Vard, Ampadu, Mepam, Rodon, Dejvis, VIlijams, Alen, Remzi, Džejms, Bejl (C), Mur

ENGLESKA: Pikford, VOker, Stons, Megvajer, Šou, Rajs, Henderson, Rašford, Belingam, Foden, Kejn(C)

18:45

DOBRO VEČE - RASPLET U GRUPI B

Večeras pratimo poslednja dva meča grupe B. Sve ekipe su u igri za plasman u narednu fazu takmičenja.

Situacija na tabeli je sledeća:

  • ENGLESKA - 4
  • IRAN - 3
  • SAD - 2
  • VELS - 1

Večeras se sastaju:

IRAN - SAD

VELS - ENGLESKA

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije