• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Južna Koreja
 Južna Koreja

KRAJ - JOŠ JEDAN ŠOK U KATARU! Srbija zna ko je čeka, ali favorit je ISPAO!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Danas je završeno takmičenje u grupi H.

 Južna Koreja Izvor: Anadolija/Salih Zeki Fazlıoğlu

Portugalci su obezbijedili prvo mjesto u grupi H i lakšeg rivala u nokaut fazi, ali su u posljednjem kolu zabilježili poraz. On nikako nije uticao na njihov plasman, ali je značajno odmogao Urugvaju. Selekcija iz Južne Amerike savladala je Ganu (2:1), što joj na kraju nije bilo dovoljno.

Da su postigli još jedan gol... Ili da Portugal nije riješio da svim silama u finišu napada i tako stvori kontru za Južnu Koreju, situacija bi bila skroz drugačija!

Portugal je poveo golom Riharda Orte, da bi za izjednačenje 1:1 pogodio He-Čan Kvank. Isti igrač je pogodio i u sudijskoj nadoknadi i donio Južnoj Koreji pobjedu i prolaz među 16 najboljih reprezentacija na turniru u Kataru.

U drugom meču iste grupe selekcija Urugvaja pobijedila je Ganu rezultatom 2:0, a golove za pobjedu postigao je De Araskaeta, ali to nije bilo dovoljno za prolaz dalje.

Portugal je zauzeo prvo mjesto sa šest bodova, a Južna Koreja na drugom mjestu ima četiri. I Urugvaj ima četiri boda, ali slabiju gol-razliku zbog čega je završio nastup u Kataru, baš kao i posljednjeplasirana Gana s tri boda.

Južna Koreja će 5. decembra igrati meč osmine finala Svjetskog prvenstva protiv prvoplasiranog iz grupe G, dok će Portugal dan kasnije igrati protiv drugoplasiranog iz grupe G.

Mečevi posljednjeg kola i rasplet u grupi G očekuju se večeras nakon duela Kamerun - Brazil i Srbija - Švajcarska.

(MONDO/Anadolija)

Možda će vas zanimati

18:13

Konačan rasplet!

Rezultati:

  • Gana - Urugvaj 0:2
  • Južna Koreja - Portugal 2:1

Tabela: Portugal 7, Južna Koreja 4, Urugvaj 4, Gana 3

U nokaut fazu takmičenja prolaze Portugalci sa prve i južna Koreja sa druge pozicije. Ukoliko reprezentacija Srbije savlada Švajcarce i obezbijedi osminu finala, gledaće revanš meč susreta iz Lisabona, kada smo baš na portugalskom terenu obezbijedili prolaz u Katar.

18:07

KRAJ! Gana - Urugvaj 0:2!

Završen je i drugi meč u grupi H, a reprezentacija Urugvaja i pored pobjede (2:0) ispada sa turnira.

18:00

Čekamo Srbiju

Podsjećamo vas da od 20 časova pratimo odlučujući duel Srbije i Švajcarske.

Pogledajte djelić atmosfere iz Katara.

17:59

KRAJ! Južna Koreja - Portugal 2:1!

Korejci su savladali Portugal i po trenutnom stanju su drugi u grupi. Da se to ne bi desilo, potrebno je da Urugvaj postigne još jedan gol, a za to će imati čak osam minuta nadoknade!

17:53

90+1. minut - KOREJA VODI!

Portugalcima nije bilo potrebno da napadnu, ali su sa previše igrača krenuli ka golu! Južna Koreja je to kaznila i kontrom stigla do prednosti. Sada imaju u rukama drugu poziciju i prolaz u nokaut fazu.

Izvor: Anadolija/Salih Zeki Fazlıoğlu

17:50

81. minut - Roćet!

Polako postaje heroj Urugvaja golman koji je u prvom dijelu meča odbrani kazneni udarac. Ovog puta zaustavio je još jedan šut sa distance, pa Urugvajci čuvaju prednost.

17:32

66. minut - Izlazi Suarez!

Dvostruki asistent na današnjem meču Luis Suarez napustio je igru, a ovo je možda i njegov posljednji meč na Mundijalima. U igri je Edinson Kavani koji bi takođe mogao da se oprosti od reprezentacije večeras, ukoliko Urugvaj ne prođe u nokaut fazu.

Izvor: Anadolija/Evrim Aydın

17:17

53. minut - Portugalci imaju rezultat...

Braniće se Portugal i napadaće Južna Koreja, a zanimljivo je da ovaj meč ide čak sedam minuta brže od onog drugog. Tako je drugi dio meča tek počeo, a selektor Gane je napravio dvije izmjene na pauzi. Umjesto braće Aju ušli su Sulejmana i Osman Bukari, fudbaler Crvene zvezde.

17:06

46. minut - Nastavljamo!

Meč Južne Koreje i Portugala (1:1) već je nastavljen, dok ćemo na drugi susret morati da sačekamo, tamo će poluvrijeme trajati duže.

16:58

POLUVRIJEME!

Portugal i Južna Koreja lako su završili prvi dio meča, dok su Gana i Urugvaj odigrali čak osam minuta nadoknade! Sudija je penal dosudio tek nakon konsultacije sa VAR tehnologijom, pa ne čudi što se dugo igralo. Za sada, rezultat koji ih sa prve pozicije vodi dalje imaju Portugalci, dok Urugvaj sa druge pozicije odlazi u nokaut fazu. Ali, ima još da se igra...

16:32

31. minut - DE ARASKAETA!

Fudbalski majstor u dresu reprzeentacije Urugvaja postiže i drugi gol na današnjem meču. Opet je asistent Luis Suarez, a Gana sad već ima veliki zaostatak.

16:27

27. minut - GOL, ne predaje se Koreja!

Izjednačenje na drugom meču! Kim Jong Kvon postigao je gol za izjednačenje nakon loše intervencije portugalske odbrane kod kornera, a sada i azijska selekcija ima nadu. Njima bi pobjeda mogla da donese prolaz u narednu fazu!

16:26

26. minut - GOOOL, Urugvaj vodi!

Kada se promaši penal, mora da stigne kazna! Luis Suarez je fantastično sačekao loptu na drugoj stativi, jednog rivala izbacio driblingom, a zatim uputio dobar udarac. Golman Ati-Zigi zaustavio je taj udarac, ali odbitak u mrežu šalje De Araskaeta!

16:23

23. minut - Nunjez!

Odličnu priliku imao je Darvin Nunjez, fantastično je lobovao istrčalog golmana, ali je Salisu odlično pratio. Bacio se na loptu nekoliko metara pred gol linijom i uspio da otkloni opasnost.

16:21

21. minut - Odbrana!

Malo je potrajalo, gledao se VAR, pa su Urugvajci imali prigovore, a na kraju je Serhio Roćet odbranio udarac Andrea Ajua. Veoma slab udarac, gotovo po sredini gol i po zemlji.

Izvor: Anadolija/Serhat Çağdaş

16:19

18. minut - Penal za Ganu!

Čekali su 12 godina na osvetu, sada će sa bijele tačke imati priliku da završe reprezentativnu karijeru Luisa Suareza! Simbolično, pošto je na Mundijalu u Južnoj Africi on rukama "poklonio" penal Gani, a zatim gledao svoj Urugvaj u polufinalu nakon promašaja Asamoe Đana.

16:06

5. minut - Rikardo Orta!

Iz prve prilike na meču Portugalci stižu do prednosti. Pogodio je Rikardo Orta i praktično riješio pitanje prvoplasiranog tima u ovoj grupi.

16:01

1. minut - Počinjemo!

Utakmice su počele!

15:50

Ko će biti svjetski šampion?

Šta vi kažete?

15:40

Kalkulacije!

Portugalci su gotovo sigurno prvoplasirani tim ove grupe i samo čudo može da ih spriječi u tome. Ukoliko se to desi, a Srbija obezbijedi drugo mjesto u svojoj grupi, osmina finala donijeće nam novi meč ovih timova. Zvuči zanimljivo...

15:25

Sastavi!

Gana: Ati-Zigi - Seidu, Amarti, Salisu, Baba - Parti, Samed - Kudus, A. Aju, Dž. Aju - Vilijams

Urugvaj: Roćet - Varela, Himenez, Koates, Olivera - Bentankur, Valverde, De Arasketa - Pelistri, Nunjez, Suarez

15:15

Sastavi!

Južna Koreja: Kim - Kim, Kvon, Kim, Kim - Jung, Hvang, Li - Li, Čo, Son

Portugal: Kosta - Kanselo, Pepe, Silva, Dalo - Neveš, Mateus Nunjes, Žoao Mario - Vitinja, Ronaldo, Orta

15:05

Raspored za danas!

Danas se u Kataru igraju dve grupe, G i H.

  • 16.00 Gana - Urugvaj
  • 16.00 Južna Koreja - Portugal
  • 20.00 Kamerun - Brazil
  • 20.00 Srbija - Švajcarska
15:00

Stanje na tabeli!

Nakon dva odigrana kola, Portugal je gotovo siguran. Za drugo mjesto konkurišu preostala tri tima, a svako ima svoju računicu. Ovako izgleda trenutni plasman:

  • Portugal, 6 bodova, +3 gol-razlika
  • Gana, 3 boda, 0 gol-razlika
  • Južna Koreja, 1 bod, -1 gol-razlika
  • Urugvaj, 1 bod, -2 gol-razlika
14:40

Dobar dan!

Ostale su da se odigraju još dvije grupe na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a rasplet prve dobićemo na mečevima od 16 časova. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča.

UKRATKO

  • UŽIVO: Gana - Urugvaj 0:2
  • UŽIVO: Južna Koreja - Portugal 1:1
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije