• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Engleska - Senegal osmina finala Mundijala u Kataru
 Engleska - Senegal osmina finala Mundijala u Kataru

Engleska razbila Afrikance i zakazala finale prije finala! Demonstracija sile Harija Kejna i ekipe!

Engleska je ubjedljivo savladala Senegal sa 3:0 i osigurala plasman u četvrtfinale, gdje će odmjeriti snage sa Francuskom.

 Engleska - Senegal osmina finala Mundijala u Kataru Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

Fudbaleri Engleske ubjedljivo su savladali Senegal sa 3:0, u meču osmine finala Svjetskog prvenstva. Sada je jasno da će im sljedeća prepreka biti Francuska, koja je takođe ubjedljivo savladala Poljsku rezultatom 3:1! Prvih 20 minuta nismo vidjeli nijedan šut ka golovima, bila je ovo jedna uspavanka, a onda je sve u svoje ruke preuzeo Džud Belingem.

Igrao se 38. minut kada je mladi fudbaler odlično ubacio loptu u srce kaznenog prostora, a tamo je Džordan Henderson odlično naletio i savladao Mendija. Uslijedili su konstantni napadi u finišu prvog poluvremena i baš onda kada se očekivao kraj, Belingem se pojavio. Opet je presjekao napad Senegala, "povukao" kontru, proslijedio loptu ka Filu Fodenu, koji nije bio sebičan, proigrao kapitena Harija Kejna, kome nije bilo teško da matira Eduarda Mendija za 2:0.

Pokušavao je Senegal na početku drugog poluvremena da se probudi, ali je sve njihove snove srušio Saka u 57. minutu. Fil Foden je ubilježio još jednu asistenciju, kada je centrirao loptu sa lijevog boka, a Saka je hladnokrvno savladao Mendija i stavio tačku na i - ispostaviće se konačnih 3:0.

Do kraja meča, Englezi su odrađivali posao, čuvali loptu, pokušavali su da izbjegnu povrede i kartone, kako bi u što boljem raspoloženju dočekali meč sa Francuskom. Senegal je dao sve od svege, ali djeluje da je i ovo veliki uspjeh, posebno kada se zna da u sastavu nije bilo najveće zvijezde - Sadija Manea.

21:53

KRAJ MEČA! Engleska slavi 3:0!

Zasluženo su Englezi pobedili Senegal (3:0) i izborili okršaj sa Francuskom.

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

21:51

94. minut - Korner za Senegal

Verovatno i poslednja prilika na meču!

Skroman centaršut i Englezi su se odbranili, svakog časa očekujemo kraj.

21:49

91. minut - Kombinacija Junajtedovih igrača

Šo je centirao ka Rašfordu, koji je pogodio samo spoljni deo mreže. Još tri minuta do kraja meča!

21:48

90. minut - Čeka se nadoknada

Sve manje je vremena do kraja ove utakmice. Već duže vreme se ništa zanimljivo ne dešava na stadionu Al-Bajt, pa se ne očekuje duža nadoknada vremena.

21:43

84. minut - Sar šutira preko gola

Solidan centaršut sa leve strane je stigao na ivicu peterca, a Ismaila Sar je šutirao glavom visoko preko gola.

21:38

80. minut - Solidna šansa

Rašford je dobro potražio Kejna u srcu kaznenog prostora, ali je napadač Totenhema zakasnio za korak i ništa od gola. Još uvek je 3:0, uskoro će na teren Filips, koji bi trebao da zameni rovitog Hendersona.

21:35

Prvi žuti karton na utakmici!

Poprilično grub start Kalidu Kulibalija na Kejna i to je rezultiralo da mu sudija Barton pokaže prvi žuti karton. Maunt i Dajer će na teren, a izašli su Belingem i Stons.

Mladi Belingem koji je dominirao na ovoj utakmici je prvi fudbaler još od Lea Mesija (2006. godine), koji je sa manje od 20 godina postigao gol i asistiro na jednom Svetskom prvenstvu.

21:31

72. minut - Mirno

Deluje da Engleska ne želi, a Senegal ne može, do gola. Miran period meča, kao da i jedni i drugi žele da se što pre završi ovaj meč.

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

21:24

IZLAZE SAKA I FODEN, A ULAZE GRILIŠ I RAŠFORD!

Izlaze mlada krila Engleske reprezentacije, a menja ih dvojac iz večitih rivala Mančestera - Sitija i Junajteda. Mnoge je iznenadilo što nema Rašforda u startnih 11 pred ovaj meč, ali su Saka i Foden perfektno odradili posao na toj krilnoj poziciji!

Foden je tokom ovog prvenstva na terenu proveo 167 minuta, a za to vreme je postigao gol i ubeležio dve asistencije, perfektan učinak!

Ostalo je oko pola sata do kraja, Engleska vodi 3:0!

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

21:16

57. minut - GOOOOL, 3:0 SAKA!

Još jedna sjajna akcija i još jedan gol, Kejn je uz dosta sreće prosledio loptu do Fodena koji je sa leve strane ubacio na visinu penala, a tamo je Saka mirno rešio situaciju sa Mendijem za 3:0! Deluje da je ovde sve rešeno i da će Engleska na megdan Francuzima.

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

21:15

56. minut - Odličan šut Kejna

Šutirao je sa preko 25 metara kapiten Hari Kejn, uspeo je uz puno muke Eduard Mendi da odbrani. Napadi Senegalaca su za sada jalovi, dok "gordi albion" ne žuri, pošto imaju veliku prednost 2:0!

21:08

50. minut - Prvi pokušaj Senegalaca

Naleteo je na loptu Pap Matar Sar sa preko 25 metara i šutirao pored gola. Ostaje 2:0 za Englesku.

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

21:05

POČINJE DRUGO POLUVREME!

Selektor Senegala Sise je shvatio da mora ofanzivnije i zbog toga je u igru uveo Papu Sara, Bambu Dienga i Papa Geja.

20:51

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

Gledali smo fudbalsku uspavanku do samog finiša, a onda je magični Džud Belingem, pokazao kakav je igrač. Prvo je asistirao za Hendersona, a onda je inicirao kontru koju je u gol pretvorio Hari Kejn. Engleska ima veliku prednost od 2:0 i sve drži u svojim rukama. Senegalu je potreban brz gol na početku drugog dela ako želi da ostane u igri!

20:48

47. minut - KAKVA KONTRA ZA 2:0, HARI KEJN!

Opet je sve započeo Džud Belingem, neverovatnog igrača ima u svom sastavu Geret Sautgejt!!! Prosledio je pas ka Fodenu, a onda je lopta stigla do Kejna, kom nije bilo teško da savlada Mendija. Engleska vodi 2:0!

20:45

45. minut - Novi korner za Englesku

Deklan Rajs je izborio korner, biće to nova šansa za Engleze!

Igraće se još dva minuta!

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

20:43

43. minut - Ređaju se opasnosti pred Mendijevim golom

Još jedna pretnja po gol Mendija, kasnio je pas Luka Šoa, pa će biti samo korner za Engleze.

20:42

41. minut - Opet prete Englezi

Nema sreće Hari Kejn da postigne pogodak, ali deluje da njegovi saigrači imaju "momentum" na svojoj strani.

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

20:39

39. minut - VODI ENGLESKA 1:0, HENDERSON!

Prvi pravi šut i gol za Englesku, povukao je akciju Džud Belingem, koji je odlično poslao loptu u sredinu, a tamo je naleteo Džordan Henderson i poslao je iza leđa Mendija. Engleska vodi 1:0!

20:32

31. minuta - Najbolja šansa na meču

Prvi je ovo šut u okvir gola!

Presekao je pas Sar, prosledio loptu do Dije, koji je sa 10ak metara unutar kaznenog prostora šutirao, ali je golman Evertona Džordan Pikford uspeo da odbrani. Konačno opasnost pred golom.

20:23

23. minut - Ništa od penala za Senegal!

Svašta se dešavalo u kaznenom prostoru Engleske, traže Senegalci od sudije Bartona proveru. Na kraju nisu realizovali ni šansu, a ni dobili penal. Utakmica se igra dalje!

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

20:21

21. minut - Prvi šut ka golu

Centrirao je Foden, a njegov saigrač iz Mančester Sitija Džon Stons je ramenom zahvatio loptu i poslao je daleko preko gola.

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

20:18

17. minut - Fudbalska uspavanka

Deluje neverovatno podatak, da nijedan šut nije upućen ka golu za više od 15 minuta igre. Englezi kruže, ali ne deluju preterano opasno po gol protivnika.

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

20:10

Svuda je prisutan Džud Belingem

Fudbaler Borusije iz Dortmunda je silno motivisan od prvog trenutka. Ima ga na svim delovima terena i deluje da je opravo on najkonkretniji pred Mendijevim golom.

20:08

8. minut - Lopta u kaznenom prostoru Senegala

Kombinovali su Englezi u kaznenom prostoru protivnika, pa je posle i Deklan Rajs centrirao, ali od svega ništa opasno nije bilo po gol Eduarda Mendija. Još uvek se čeka na prve prave šanse.

20:04

4. minut - Prvi naleti

Uspeo je Bulaj Dia da dođe do lopte, ali baš kada je trebao da šutira, pojavio se Hari Megvajer i reagovao. Lopta je opet u posedu fudbalera Engleske.

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

20:00

POČINJEMO!

Prvi napada na današnjem duelu imaće Senegal!

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

19:55

Sve je spremno za početak meča!

Stadion je ispunjen do poslednjeg mesta i navijači su spremni za spektakl. Svi se nadaju odličnoj fudbalskoj predstavi na terenu!

Sudija današnjeg meča biće Ivan Barton iz El Salvadora.

19:45

Velika podrška za Senegal

Žele Senegalci da ispišu istoriju i dođu u društvo od osam najboljih selekcija na svetu. Zato će na ovom meču imati veliku podršku svojih sunarodnjaka na ovom meču.

19:40

Prvi meč u istoriji

Vrlo zanimljiv podatak stiže uoči početka ovog meča, ove dve selekcije se nikad nisu sastajale. Biće ovo njihov prvi okršaj.

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

19:35

SASTAV SENEGALA

SENEGAL: E.Mendi, Sabali, Kulibali (C), DIalo, Jakobs, Sar, N.Mendi, Sis, Diata, Ndijae, Dia

Hrabro su Senegalci igrali u grupi A i na kraju kao nagrada za to je stigla pobeda protiv Ekvadora koja ih je odvela u nokaut fazu. Biće i Senegalci silno oslabljeni, jer u sastavu neće biti Čeika Kujatea, kao i Idrise Gane Geja.

Poznato je da od ranije u sastavu ove afričke selekcije nema njihove prve zvezde Sadija Manea, probao je da bude u timu, ali definitivno je povreda bila jača od želje da zaigra za svoj Senegal.

19:25

SASTAV ENGLESKE

ENGLESKA: Pikford, Šou, Megvajer, Stons, Voker, Rajs, Henderson, Belingam, Saka, Foden, Kejn (C)

Nema u startnoj postavi Markusa Rašforda koji je dominirao u pobedi protiv Velsa. Pored njega na klupi je desni bek Njukasla Kiran Tripije, fudbaler koji je bio starter na dva meča u grupi, a na jednom je ušao sa klupe.

U sastavu zbog "ličnih razloga" nema ni Rahima Sterlinga, kao i od ranije odsutnog Bena Vajta.

19:20

DOBRO VEČE

Sve je spremno za još jedan meč četvrtinala, ove večeri sastaju se favorizovana Engleska i Senegal.

UKRATKO

  • Engleska - Senegal 3:0
  • Engleska će u narednoj fazi igrati protiv Francuske.

učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije