• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Portugal-Svajcarska uzivo prenos Mundijalu Kataru
 Portugal-Svajcarska uzivo prenos Mundijalu Kataru

Izbacili Srbiju, pa doživjeli blamažu! Portugal pregazio Švajcarsku i bez Kristijana Ronalda!

Portugal je posljednji učesnik četvrtfinala Mundijala u Kataru.

 Portugal-Svajcarska uzivo prenos Mundijalu Kataru Izvor: Anaodlija/Erçin Ertürk

Srbija nije uspjela da izbori nokaut fazu - poraz od Švajcarske eliminisao je "orlove" već nakon grupe, a na Portugalce otišla je Švajcarska. I proveli su se švajcarski reprezentetivci "kao bosi po trnju"! Evropski derbi pripao je Portugalcima (6:1), a rival Srbije od prije četiri dana nije imao nikakve šanse.

Od samog početka meča išlo je loše po njih. Portugalci su preuzeli veći dio terena, posjedom su umarali Švajcarce, a bomba Gonzala Ramoša (21) u 17. minutu "otključala" je bravu. Jan Zomer bio je nemoćan dok je lopta letjela u bliži ugao njegovog gola, a to je bila tek najava najbolje noći u životu mladog napadača.

Na svom drugom nastupu na Svjetskim prvenstvima golgeter Benfike postigao je het-trik i bio ubjedljivo najbolji pojedinac na terenu. Mrežu Švajcarske tresao je još u 55. i 67. minutu, a nakon svakog od njegovih golova pogađali su drugi igrači - redom Pepe, Gereiro i Leao. Utješni gol za Švajcarsku postigao je Manuel Akanđi u 58. minutu meča. Bilo je to nedovoljno čak i za dramu. Ramoš je bio neriješiva enigma.

Inače, mladi portugalski napadač danas je dobio prednost u odnosu na Kristijana Ronalda, koji je ostao na klupi sve do 73. minuta. Ova odluka nije došla kao posljedica neke povrede već samo kao zamisao trenera. Imajući u vidu da je Portugal impresivno djelovao bez prve zvijezde tima, mogli bismo Kristijana Ronalda da vidimo na klupi i protiv Marokanaca u četvrtfinalu.

21:54

KRAJ! Portugal - Švajcarska 6:1!

Ubedljiva pobeda Portugalaca i najveći trijumf u osmini finala turnira. Švajcarci su pokazali svu nemoć kada su udarili na selekciju koja je kvalitetnija od njih, a poigravao se trostruki strelac Gonzalo Ramoš (21)! Pogledajte detalje sa meča:

21:52

90+2. minut - GOL, Leao!

Rezervista Rafael Leao pogađa mrežu Jana Zomera u drugom minutu sudijske nadoknade, za potpuni debakl Švajcarske - 6:1!

21:44

84. minut - Gol, ali ofsajd!

Zatresao je mrežu i Kristijano Ronaldo, ali je pre toga bio u nedozvoljenoj poziciji. Na centru je stekao metar prednosti u odnosu na defanzivce, a linijski sudija sačekao je kraj akcije da bi podigao zastavicu.

21:34

73. minut - Ulazi Kristijano Ronaldo!

Trostruku izmenu pravi selektor Portugala, a najbitnija među njima je ulazak Kristijana Ronalda umesto Gonzala Ramoša koji je postigao het-trik. Tek u 73. minutu i pri ubedljivih 5:1 šansu dobija slavni Ronaldo!

Izvor: Profimedia/La Imagem/Fotoarena x2307167x RodolfoxBuhrer

21:27

67. minut - GOL, Ramoš!

Čekali smo dugo, ali konačno smo videli prvi het-trik na Mundijalu u Kataru. Postigao ga je Gonzalo Ramoš, mladi napadač Benfike koji je neočekivano dobio priliku u startnoj postavi. Fantastičan početak karijere u dresu nacionalnog tima za 5:1 protiv Švajcarske!

Izvor: Anaodlija/Erçin Ertürk

21:18

58. minut - GOL, Akanđi!

Velika greška Portugalaca prilikom kornera, a na drugoj stativi loptu je sačekao Manuel Akanđi. On je sa samo nekoliko metara udaljenosti loptu poslao u mrežu, slično kao što su Kamerunci postigli prvi gol protiv Srbije.

21:16

55. minut - GOL, Gereiro!

Poigravaju se fudbaleri Portugala sa Švajcarskom. Levi bek Rafael Gereiro imao je dovoljno vremena da se namesti i rutinski savlada Zomera za ubedljivih 4:0!

21:11

51. minut - GOL, Ramoš!

Drugi pogodak na večerašnjem meču za Gonzala Ramoša. Kakva zamena za Kristijana Ronalda, a na početku turnira ga niko nije video kao startera u portugalskom timu. Spektakularan meč za Portugalce do sada!

21:05

46. minut - Nastavljamo!

Počeo je drugi deo meča na stadionu Lusail. Portugalci će pokušati da sačuvaju stečenu prednost protiv Švajcarske.

20:50

Poluvreme, Portugal - Švajcarska 2:0!

Superiorna igra Portugalaca u prvom delu meča ostavila je Švajcarsku bez velikih šansi. Golovima Gonzala Ramoša i Pepea tim koji večeras igra bez Kristijana Ronalda ima veliku prednost i veoma je blizu plasmana u četvrtfinale Mundijala.

20:44

43. minut - Ramoš!

Kakvu je priliku propustio Gonzalo Ramoš! Fantastično ga je spojio sa golom Bruno Fernandeš, ali napadač nije zatresao mrežu. Portugalci će imati korner, a Fabijan Šer dobio je žuti korner zbog prekršaja nad Žoaom Feliksom na sredini terena.

20:34

33. minut - GOL, Pepe!

Najiskusniji fudbaler Portugala najviši je u skoku pred golom Švajcarske, a njegov udarac je neodbranjiv za Zomera. Fantastičan pogodak za 2:0 Pepea, drugog najstarijeg strelca u istoriji Mundijala.

Izvor: Anaodlija/Erçin Ertürk

20:33

32. minut - Zamalo autogol!

Imao bi Ramoš dobru priliku na drugog stativi, ali je Šer intervenisao. Malo je falilo da štoper Švajcarske glavom savlada Jana Zomera.

20:31

30. minut - Šaćiri!

Švajcarski reprezentativac albanskog porekla ozbiljno je pripretio iz slobodnog udarca, ali je Švajcarska dobila samo korner iz kojeg nije mogla da ugrozi Portugalce.

20:22

Pogledajte gol Gonzala Ramoša!

Majstorija portugalskog napadača:

20:18

17. minut - GOL, Ramoš!

Bomba Gonzala Ramoša, napadača portugalskog tima. Spektakularan udarac u bliži ugao gola Jana Zomera bio je potpuno neodbranjiv za čuvara mreže Švajcarske.

20:12

11. minut - Mirno!

I dalje traje početno ispitivanje snaga na meču Portugala i Švajcarske. Portugalci imaju nešto veći posed lopte (55%) na početku susreta, ali nisu stvorili pravu priliku.

20:01

1. minut - Počinjemo!

Čeka nas spektakl, poslednji meč u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru.

19:55

Prvi meč dana!

Ovako je izgledao susret u kojem su Marokanci napravili senzaciju i savladali Španiju, nakon boljeg izvođenja penala. Ašraf Hakimi "bocnuo" je loptu preko golmana Unaija Simona i doneo Maroku najveći rezultat u istoriji.

19:50

Parovi četvrtfinala!

Već se zna i kako će izgledati naredna runda na Mundijalu!

  • Holandija - Argentina (9. decembar, Lusail)
  • Hrvatska - Brazil (9. decembar, Al Rajan)
  • Engleska - Francuska (10. decembar, Al Kor)
  • Maroko - Portugal/Švajcarska (10. decembar, Al Tumama)
19:45

Rezultati osmine finala!

Do sada je sedam timova obezbedilo mesto u četvrtfinalu Mundijala. Prisetite se rezultata:

  • Holandija - SAD 3:1
  • Argentina - Australija 2:1
  • Francuska - Poljska 3:1
  • Engleska - Senegal 3:0
  • Japan - Hrvatska 1:1, penalima 1:3
  • Brazil - Južna Koreja 4:1
  • Maroko - Španija 0:0, penalima 3:0
19:35

Sudija!

Glavni arbitar meča večeras biće Meksikanac Sesar Arturo Ramos. On od 2014. godine ima FIFA znak, a sudio je i na prethodnom Mundijalu. Pre četiri godine u Rusiji delio je pravdu Švajcarcima na meču grupne faze protiv Brazila, a Portugalcima je sudio u nokaut fazi protiv Urugvaja.

19:20

Rezervisti!

Portugal: Rui Patrisio, Žoze Sa, Palinja, Ronaldo, And. Silva, Leao, Vitinja, Žoao Mario, Neveš, Kanselo, Orta, Nunjes, Ant. Silva

Švajcarska: Omlin, Kobel, Koh, Elvedi, Zakarija, Seferović, Stefen, Ejbišer, Fašnaht, Komer, Okafor, Frej, Rider, Jašari

19:10

SASTAVI!

Portugal: Košta - Dalo, Pepe, Dijas, Gerero - Karvaljo, Otavio, Bernardo Silva - Fernandeš, Ramoš, Žoao Feliks

Švajcarska: Zomer - Fernandes, Akanđi, Šer, Rodrigez - Frojler, Džaka - Šaćiri, Sou, Vargas - Embolo

19:00

Stadion!

Večerašnja utakmica igraće se na stadionu Lusail, koji će 18. decembra biti domaćin i finalu Svetskog prvenstva. Taj stadion ima kapacitet 88.966 mesta, a u budućnosti će biti "smanjen" na samo 40.000 mesta na tribinama. Ovako izgleda stadion:

18:40

Dobro veče!

Poslednji meč osmine finala na programu je večeras u Dohi, a igraju Portugal i Švajcarska. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča.

UKRATKO

  • UŽIVO: Portugal: Švajcarska 6:1
  • Posljednji meč osmine finala
  • 7 timova već prošlo
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije