• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Hrvatska-Maroko uzivo prenos meč za 3. mjesto Svjetsko prvenstvo Katar 2022
 Hrvatska-Maroko uzivo prenos meč za 3. mjesto Svjetsko prvenstvo Katar 2022

HRVATSKA JE FUDBALSKA SILA - OPET JE OSVOJILA MEDALJU! Oporavili se od Mesija, pa Afrikancima srušili snove!

Hrvati su stigli do pobjede, a u Kataru je ostao još samo jedan meč.

 Hrvatska-Maroko uzivo prenos meč za 3. mjesto Svjetsko prvenstvo Katar 2022 Izvor: Anadolija/Mustafa Yalçın

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je svjetska sila! Od kako samostalno učestvuju na Mundijalima odigrano je samo samo sedam turnira, a na čak tri su Hrvati osvojili medalju. Pobjedom nad Maroko u pretposljednjem meču Svjetskog prvenstva u Kataru po drugi put u istoriji su stigli do bronze.

Trijumf nad prvom afričkom selekcijom u polufinalu Mundijala nije bio lak, ali je izgledalo da Hrvati u gotovo svakom trenutku drže stvari pod kontrolom. Njihovo iskustvo, a nekoliko fudbalera ovogodišnjeg tima igralo je i finale u Rusiji, bilo je veliki adut protiv Maroka koji je za ovaj susret imao i brojne kadrovske probleme.

Gotovo cijeli drugi dio meča igrali su Marokanci bez klasičnog štopera na terenu, sa dvojicom centralnih veznih fudbalera u posljednjoj liniji. Povrede defanzivaca mučile su ih i prethodnih dana, na mečevima koji su ih doveli do pretposljednjeg meča na turniru. Ali, ne treba u tim povredama tražiti izgovore za pobjedu Hrvatske.

Selekcija Zlatka Dalića još jednom je pokazala klasu, iako je danas nastupila u kombinovnom sastavu i u promijenjenoj formaciji. Ipak, golovi Joška Gvardiola iz sedmog i Mislava Oršića iz 42. minuta bili su dovoljni. Maroko je samo preko Darija u devetom minutu unio neizvjesnost, ali je u ovom meču pokazao manje od očekivanog.

17:54

KRAJ! Hrvatska - Maroko 2:1!

Reprezentacija Hrvatske je i treći put osvojila medalju na Svjetskim prvenstvima! Nakon bronze u Francuskoj 1998. godine i srebra u Rusiji 2018, Hrvati su ponovo bronzani. U meču za treće mjesto savladali su Maroko. Pogledajte detalje sa meča:

17:43

85. minut - Gužva!

Glavni arbitar meča pokazao je Amalahu žuti karton zbog laktanja, a zatim su svi Marokanci dotrčali do sudije. Opkolili su ga i protestovali zbog ove odluke, ali se situacija smirila bez drugih kazni.

17:32

74. minut - Penal?!

Hrvati su se okrenuli i pogledali ka glavnom sudiji, ali neće biti dosuđen kazneni udarac zbog prekršaja nad Joškom Gvardiolom.

17:24

67. minut - Dvostruka izmjena i kod Hrvata!

Umjesto Majera i Livaje na terenu su Mario Pašalić i Bruno Petković. Sa druge strane, umjesto povrijeđenog El-Jamika na terenu je Amalah. Sada Marokanci igraju sa dva centralna vezna igrača na štoperskim pozicijama.

17:23

65. minut - Nastavlja sa izmjenama Maroko

Selektor Regragi želi da promijeni nešto u igri svog tima, pa se ne libi da na teren pošalje nove fudbalere. Nakon što je na poluvremenu uveo Šaira, a zatim u 56. minutu Unahija, u 65. minutu pravi dvostruku izmjenu. Umjesto Darija i Bufala na terenu su Benun i Zaruri.

17:18

62. minut - Prva izmjena Hrvata!

Umjesto povrijeđenog Kramarića na terenu je Nikola Vlašić.

17:11

53. minut - Bolji su Hrvati!

Uvodni minuti nastavka u potpunosti pripadaju Hrvatskoj. Nekoliko opasnih napada pred golom Bunua, a eventualni gol mogao bi i da riješi pitanje pobjednika.

17:03

46. minut - Nastavljamo!

Samo jedna promjena na poluvremenu, Šair je u igri umjesto Sabirija. Ovo su prvi minuti na Mundijalu za veznog fudbalera Maroka.

17:00

Navijanje u Hrvatskoj!

16:49

Poluvrijeme! Hrvatska - Maroko 2:1!

Nakon prvih 45 minuta fudbala u pretposlednjem meču turnira, Hrvati su bliži trećem mjestu. Oni su do prednosti stigli već u sedmom minutu preko Gvardiola, ali je Dari poravnao samo dva minuta kasnije. Ipak, Oršić je pogotkom u finišu donio prednost Dalićevom timu.

16:42

42. minut - GOL, Oršić!

Majstorija krilnog napadača Hrvatske, preciznim udarcem sa lijeve strane pogodio je suprotnu stativu, a lopta se zatim odbila u mrežu!

16:39

38. minut - Marokancima baš znači ovaj meč!

Podrška na tribinama je kao i tokom većeg dijela turnira, izuzetna. Marokanci su strastveni kada je fudbal u pitanju, a u Kataru ih je tokom turnira bilo nekoliko desetina hiljada!

16:30

29. minut - Hakimi!

Odlično su prošli Marokanci po desnoj strani, gdje su kombinovali Hakim Ziješ i Ašraf Hakimi, ali nisu uspjeli da stignu do prilike. Centaršut desnog beka PSŽ-a nije pogodio nikog od njegovih saigrača.

16:24

24. minut - Bunu!

Fantastična odbrana Marokanca, ispravio je greške svoje odbrane. Modrić je uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, a Jasin Bunu iz dva pokušaja otklonio opasnost pred golom.

16:09

9. minut - GOL, Dari!

Nije radost Hrvata potrajala ni dva minuta, Marokanci su uzvratili na isti način. Poslije prekida je Dari ostao sam u kaznenom prostoru i poravnao rezultat!

16:08

7. minut - GOL, Gvardiol!

Sjajna akcija hrvatskog tima, izveli su prekid sa više od 30 metara, ali to nije bio klasičan centaršu. Majer je pronašao Perišića, a ovaj glavom dodao do Gvardiola koji je u letu zatresao mrežu Marokanaca. Visio je u vazduhu ovaj gol jer je Maroko mnogo lošije ušao u meč.

16:00

1. minut - Hrvatska napada!

Selekcija koju predvodi Zlatko Dalić ima prvi napad na ovom meču.

15:55

Arbitar!

Glavni sudija meča za treće mjesto biće Abdulrahman Al-Jasim, a pomagaće mu dvojica zemljaka. Četvrti sudija biće Rafael Klaus iz Brazila.

15:45

Kalifa stadion!

Ovako izgleda stadion na kojem će se igrati meč za treće mjesto:

Prelep stadion u Kataru.
Izvor: Youtube/Hisense
15:35

Treće mjesto!

Da li je nebitno ko je trećeplasiran na Mundijalu? Mnogi se vjerovatno ni ne sjećaju ko je osvojio bronzu na prethodnim turnirima, iako do detalja pamte neke druge utakmice sa tih takmičenja... Šta vi kažete?

15:20

Rezervisti!

Hrvatska: Grbić, Ivušić, Barišić, Erlić, Lovren, Brozović, Vlašić, Pašalić, Petković, Budimir, Sosa, Vida, Juranović, Sučić, Jakić

Maroko: El Kajui, Tanjauti, Agerd, Sais, Unahi, Hamdalah, Zaruri, Šair, Abuklal, Amalah, Ezalzuli, Čedira, Benun, Jabrane

15:05

SASTAVI!

Hrvatska: Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol - Oršić, Majer, Modrić, Kovačić, Perišić - Kramarić, Livaja

Maroko: Bunu - Hakimi, Dari, Al Jamik, Atija-Alah - Amrabat, Sabiri, El Hanus - Ziješ, En-Nesiri, Bufal

14:50

Put Hrvata!

Treće polufinale Hrvatske od kako se samostalno takmiči na Mundijala nije im donijelo iskorak. nakon trećeg mjesta 1998. i drugog mjesta 2018. godine, sada će ponovo morati da igraju utešni meč. Ovako su stigli do njega:

  • Hrvatska - Maroko 0:0
  • Hrvatska - Kanada 4:1
  • Hrvatska - Belgija 0:0
  • Hrvatska - Japan 1:1, penalima 3:1
  • Hrvatska - Brazil 1:1, penalima 4:2
  • Hrvatska - Argentina 0:3
14:40

Put Marokanaca!

Impresivnom igrom na Mundijalu u Rusiji Maroko je postao prva afrička i arapska selekcija u polufinalu Svjetskog prvenstva. Danas imaju priliku da odu i korak dalje, odnosno stignu do trećeg mjesta na svijetu, a ovako je izgledao njihov put:

  • Maroko - Hrvatska 0:0
  • Maroko - Belgija 2:0
  • Maroko - Kanada 2:1
  • Maroko - Španija 0:0, penalima 3:0
  • Maroko - Portugal 1:0
  • Maroko - Francuska 0:2
14:30

Prvi meč!

Ovako je izgledao susret Hrvatske i Maroka u prvom kolu grupne faze. Tada su timovi odigrali bez postignutih pogodaka, a nadamo se da će danas biti efikasniji. Prisjetite se:

14:15

Sve što treba da znate!

Pročitajte najavu utakmice za treće mesto koju u Kataru igraju Hrvatska i Maroko.

Izvor: Profimedia/Hasan Bratic/DeFodi Images
14:00

Dobar dan!

Ostala su još samo dva meča do kraja Svjetskog prvenstva u Kataru. Reprezentacije Argentine i Francuske boriće se za titulu, a prije toga će o trećem mestu na turniru odlučiti Hrvatska i Katar. Ostanite uz MONDO i u tekstualnom prenosu pratite meč iz Dohe.

UKRATKO

  • Hrvatska - Maroko 2:1
  • Meč za treće mjesto
  • Argentina - Francuska je finale
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije