• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolje finale u istoriji Mundijala: Drama, het-trik i šest golova u Kataru! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Spektakularan meč u finalu Svjetskog prvenstva.

 Argentina - Francuska finale golovi VIDEO Izvor: FoNet/AP/Christophe Ena

Argentina je svjetski šampion u fudbalu! Lionel Mesi, sa kapitenskom trakom oko ruke, odveo je nacionalni tim do trofeja koji su njegovi zemljaci čekali čak 36 godina. Nije bilo lako, a posebno je naporno bilo finale u kojem su Argentinci tri puta morali da slome otpor Francuske, šampiona iz 2018. godine.

U najboljem mundijalskom finalu u istoriji vidjeli smo šest golova, dva "vraćanja u život" i penal-seriju od koje je zastajao dah navijačima u Argentini, Francuskoj, Kataru i širom svijeta. Na kraju, većina može biti zadovoljna onim što je vidjela - ples najboljeg u istoriji i titulu koja se čekala još od Dijega Maradone.

Sve je počelo pogotkom Lionela Mesija, sa bijele tačke. Kazneni udarac iznudio je Anhel Di Marija, a kapiten Argentine pogodio je gol Francuske. Pogledajte kako je to izgledalo:

Penal Argentina Francuska
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Ubrzo je mrežu iza Uga Lorisa pogodio i Anhel Di Marija. Iskusni krilni napadač krunisao je pogotkom sjajnu akciju Argentine, a u tim trenucima djelovalo je kao da su Francuzi potpuno nokautirani. Pogledajte tu akciju:

Drugi gol u finalu Svetskog prvenstva.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Ipak, tim Didijea Dešana imao je snage da se vrati! Prvi gol na meču za Kilijana Mbapea bio je sa bijele tačke, a večeras je izveo čak tri takva udarca! Ovako je počeo povratak Francuza:

Pogodak Kilijana Mbapea sa bele tačke.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Samo 90 i neku sekundu kasnije bilo je 2:2. Ponovo u centralnoj ulozi Kilijan Mbape, ali i potpuno sluđena odbrana Argentine. Namučio ih je mnogo u tom dijelu meča. Ovako je drugi put savladao Martineza:

Izjednačenje u finalu Mundijala.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

I, pomislio bi neko da je dovoljno drame za finale Mundijala. Tek su nas čekali produžeci. Ponovo je prva do prednosti stigla Argentina, koja je preko Lionela Mesija povela 3:2 u prvom produžetku:

Treći gol Argentine na meču.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Ponovo je njegov saigrač iz PSŽ-a poravnao rezultat. Samo nekoliko minuta prije kraja drugog produžetka, Kilijan Mbape je realizovao drugi penal za Francusku na večerašnjem meču. I najavio ih još nekoliko, ali u penal-seriji.

Het-trik mladog Francuza.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Tamo su, zahvaljujući pogocima sa bijele tačke, jednoj odbrani "Dibu" Martineza i jednom promašaju gola Argentinci stigli do titule. Zasluženo, reklo bi se. Uz konačnih: Argentina - Francuska 3:3, penalima 4:2!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC