• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantno otkriće na stadionu Leotara: Postavljali reflektore, pa našli PEĆINU!

Autor Dragan Šutvić

Pećinu su na "Policama" otkrili radnici koji su bili zaduženi za preliminarne radove na postavljanju reflektora.

 otkrivena pećina kod stadiona leotara  Izvor: Promo/FK Leotar Trebinje/Čedomil Mucović

Na stadionu "Police" u Trebinju u toku su radovi na postavljanju reflektorske rasvjete, a tokom istih, desilo se nešto potpuno neočekivano:

u neposrednoj blizini stadiona je otkrivena pećina!

Prema pisanju Nezavisnih novina, Speleološkog društva"Zelena brda" iz Trebinja istražili su novootkrivenu pećinu, koja je, kako se navodi, puna pećinskog nakita.

"Pozvali su nas izvođači radova koji su na ovom mjestu bušili i iskopavali tlo radi postavljanja reflektorske stope i tom prilikom im se otvorila pećina koja se nalazi na sjevernoj strani stadiona 'Police' i ide prema objektu Bolnice Trebinje, odnosno otvor je na stadionu, a ona ide ispod bolnice. Kada smo ušli u pećinu, koristili smo specijalizovanu opremu, odnosno laser za topografsko snimanje i sve to nacrtali, unijeli u program na kompjuteru i tačno dobili i dužinu, i širinu, i visinu pećine, kao i visinsku razliku između pećine i ulaza", rekao je Nikola Lakić, član ovog Društva.

Lakić je podvukao da su radnici na postavljanju reflektora odmah rekli da im više zbog poroznog terena ne odgovara da reflektorska stopa bude izlivena na ovom mjestu, te da će biti pomjerena za nekoliko metara, čime će otvor pećine ostati nezatvoren.

"Mislim da je neće ni dirati, odnosno nadam se da neće, a mi ćemo je sigurno označiti kao istraženu pećinu jer već od naredne godine počinjemo projekat označavanja adekvatnim pločicama svih speleoloških objekata koje smo istražili, a takvih je više od 400 i oni su uglavnom na području istočne Hercegovine", istakao je Lakić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC