• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi dobija nagradu koja nije dodijeljena 33 godine?

Autor Haris Krhalić

Lionel Mesi je glavni kandidat za nagradu koja nije dodijeljena još od 1989. godine.

 Mesi dobija Super zlatnu loptu Izvor: Profimedia

Lionel Mesi je prije sedam dana podigao za njega najvažniji pehar na svijetu i time je ostvario sve snove u fudbalu, a po mišljenju mnogih samo mu je pehar Svjetskog prvenstva nedostajao da postane i najveći fudbaler svih vremena. Međutim, izgleda da se za njega tu ne završava priča kada su trofeji u pitanju, pošto bi mogao da mu pripadne i jedan za koji mnogi nisu ni znali da je u opticaju....

U pitanju je "Super zlatna lopta" (Super Ballon d'Or), najrjeđe individualno fudbalsko priznanje. Zanimljivo, do sada ga je osvojio još samo jedan čovjek i to posljednji put 1989. godine.

Tada je čuveni Alfredo di Stefano, napadač iz Argentine koji je igrao još i za Italiju i Španiju, podigao posebno priznanje povodom 30. godišnjice magazina "Frans fudbal", u čijoj se inače organizaciji dodjeljuje i "Zlatna lopta". Ova nagrada se dodjeljuje inače na tri decenije, ako postoji dostojan kandidat, a mnogi smatraju da bi Mesi poslije Svjetskog prvenstva u Kataru trebalo da bude krunisan jer ispunjava sve kriterijume.

Sigurno će biti i onih koji se ne slažu s odlukom da Mesi bude proglašen za osvajača "Super zlatne lopte", posebno ne navijači Kristijana Ronalda, koji svakako ima i neke stvari na svojoj strani, ipak se radi o najvećem rivalstvu u fudbalu.

Za sada se "Frans fudbal" nije izjašnjavao, ali ideja sa društvenih mreža je neminovno stigla i do njih, pa ćemo vidjeti da li će Mesi doći i do ove nagrade, pošto je trenutno i glavni kandidat za običnu "Zlatnu loptu". Do sada ima čak sedam u svojoj kolekciji i na putu je ka nevjerovatnoj osmoj.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC