• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italija priča o Dušanu Vlahoviću: Trenera Juventusa pitali za Srbina, nije imao odgovor - To je ZNAK PITANJA!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Srpski centarfor i dalje je van terena i pitanje je kada će se vratiti.

 Trener Juventusa o povredi Dušana Vlahovića Izvor: Profimedia

Veliki problemi Dušana Vlahovića sa povredama i dalje su ogromna muka za njegov klub Juventus, kao i za njega. Srbin ni poslije Svjetskog prvenstva u Kataru ne može da igra zbog problema sa preponama i to je velika tema u Italiji pred nastavak Serije A, u kojoj će Dušanov tim odigrati prvi meč 4. januara protiv Kremonezea. I već sada se zna da nisu velike šanse da Dušan zaigra. "Vlahović? Tu stavljam znak pitanja. On prati plan oporavka i nadamo se da ćemo ga imati nazad što je brže moguće", rekao je trener Juventusa Maks Alegri poslije pripremne utakmice protiv Rijeke u četvrtak, u kojoj su u napadu igrali Kin i Arkadiuš Milik.

Vlahovićevo stanje zadaje muke Juventusu praktično od kada je došao prošlog januara, u transferu od 81,6 miliona evra. Od kraja maja do kraja juna imao je problem sa preponom, a u oktobru, pred Svjetsko prvenstvo, doživio je i problem sa primicačem. Tako "rovit" otišao je na Mundijal i iako je bio strijelac u Kataru protiv Švajcarske, povreda mu je stvorila veliki problem. I nastavila je da ga muči i kada se vratio u Italiju iz Azije.

"Vlahović je imao manje probleme i u Firenci, dok je igrao za Fiorentinu, ali je uspjevao da ih sanira iz nedjelje u nedjelju koristeći slobodan dan posle utakmice za oporavak. Prelazak u Juventus ubacio ga je u mnogo zgusnutiji kalendar, u kojem su utakmice zakazane na svaka tri dana. U drugom dijelu prošle sezone on je stisnuo zube nauštrb svojih nastupa, a onda je tokom ljeta odlazio na tretmane i skratio odmor da bi se vratio spreman. Međutim, od kraja oktobra problem se ponovo pojavio i sada pokušava da ga riješi na najbolji mogući način", objavila je Gazeta delo Sport.

U Juventusu se nadaju da bi od Juventusa u napadu mogli da upare Dušana i njegovog prijatelja Federika Kijezu, sa kojim je proveo dvije godine u Fiorentini i sa kojim je u odličnim odnosima van terena, kako tvrde italijanski novinari. I sin legendarnog napadača Enrika Kijeze prolazi kroz ogromne probleme sa povredama. U januaru 2022, kada je Vlahović došao, pokidao je ukršteni ligament koljena i odsustvovao zbog toga skoro 300 dana, u oktobru je sticao kondiciju i ulazio u formu čitav mjesec, a u novembru je ponovo morao na kraću pauzu zbog koljena. Trenutno je i on na pauzi zbog problema sa mišićem i trebalo bi da bude spreman krajem godine, mada je to teško predvidjeti na kraju 2022. u kojoj je propustio čak 43 utakmice Juventusa, a ni prije toga nije uspjevao da "veže" dugačke periode bez problema u Torinu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC