• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurguz potvrdio da Sloga ostaje bez najboljeg napadača: Ima ozbiljnu ponudu iz Češke!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Luku Kulenovića na proljeće nećemo gledati u dresu Sloge Meridian.

 Luka Kulenović Izvor: PROMO/Sloga Meridian

Sloga Meridian završila je jesenju polusezonu iznad zone ispadanja, a jedno vrijeme važila je za jedno od najprijatnijih iznenađenja u Premijer ligi BIH.

Jedan od najzaslužnijih za to bio je napadač Luka Kulenović, koji je na 13 utakmica postigao pet golova i upisao tri asistencije.

Svojim igrama mladi napadač je privukao pažnju pa se već duže govori da će ove zime napustiti dobojsku ekipu, a to je sada i potvrdio trener Zoran Ćurguz.

Govoreći o prelaznom roku u razgovoru za "Glas Srpske" on je potvrdio da je klub već napustio Eldin Hasanbegović, te da će u narednim danima biti još-pet šest odlazaka.

"Rano je još govoriti o imenima, ali je gotovo sigurno da ćemo na proljeće biti bez Kulenovića, koji ima ozbiljnu ponudu iz Češke. Do sada su nas već pojačala četiri igrača - golman Bakir Brajlović, štoper Miloš Nikolić i bekovi Milan Lalić i Toni Livančić. Biće još novih imena", potvrdio je Ćurguz.

On je rekao da je kada se sve sabere i oduzme zadovoljan polusezonom.

"Moramo biti zadovoljni, jer smo imali jako kratko vrijeme za pripreme i selekciju igrača. Prvih desetak kola odigrali smo iznad očekivanja, ali je onda uslijedio po mom mišljenju normalan pad, jer se u pojedinim susretima osjetio nedostatak igranja u višem rangu. Došlo je i do povreda ključnih igrača, prije svih mislim do tada našeg najboljeg pojedinca Luke Kulenovića i uslijedila je ne kriza igre, već kriza rezultata. Jednostavno u tri-četiri Dobojlije su odlično utakmice nismo imali ni sreće, ali sve u svemu moramo biti zadovoljni sa 21 bodom", istakao je Ćurguz.

"Svima nama je u mislima samo opstanak. Svjesni smo da do njega neće biti lako doći, ali sigurno je da će nam biti puno lakše, jer ćemo domaće utakmice igrati na našem stadionu “Luke”, koji bi do 25. februara trebalo da bude u funkciji“, dodao je trener Sloge.

Prozivka je 11. januara

"Do 27. januara radićemo u Doboju, s tim da ćemo 21. odigrati kontrolni meč sa banjalučkim Borcem. Potom se selimo u Antaliju, gdje ćemo biti 14 dana i za to vrijeme odigraćemo tri utakmice. Rivali će nam biti ruski klubovi Arsenal Tula i UFA te jedan sueprligaš iz Uzbekistana. Po povratku već 18. februara u Tuzli igramo susret osmine finala Kupa BiH protiv Slobode, a sedam dana kasnije isti rival će nam biti i na proljećnoj premijeri, ali ćemo u tom meču biti domaćini".

Ćurguz smatra da će se pravi kvalitet srpskog internacionalca Nemanje Mihajlovića vidjeti tek u proljećnim bitkama.

"On je u naše redove došao fizički nespreman tri kola prije kraja jeseni. Jasno je da se radi o izuzetno kvalitetnom igraču, kome je potrebno da oživi karijeru. Naporno radi i na zimskoj pauzi i siguran sam da će u nastavku sezone biti veliko pojačanje za nas", rekao je Ćurguz.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC