• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda najavila "restart", a da li ga se plaši? Umjesto reza stigla dva pojačanja, a to NIJE KRAJ - čekaju se još tri!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crvena zvezda je dovela Lazara Nikolića i Uroša Spajića, a očekuju se novi napadač i zadnji vezni, kao i još jedan desni bek.

 FK Crvena zvezda prelazni rok odlasci i pojačanja Izvor: MN PRESS

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je sredinom novembra o planovima za drugi dio sezone i bez ikakvog ustručavanja najavio ozbiljan rez u klubu. Terzić je poručio da su svi dobro čuli apele navijača da im je potrebna "svježa krv" nakon jeseni koja nije u Evropi bila uspješna kao prethodnih pet, a usljed povoljne situacije u Superligi i deset bodova prednosti u odnosu na Partizan - već se razmišlja o grupnoj fazi Lige šampiona koja sleduje prvaku Srbije.

"U januaru će uslijediti dodatna selekcija. Svjesni smo da ima igrača koji su po pet ili šet godina u klubu. Čujemo kritike i one su opravdane, znamo šta da činimo da Crvena zvezda bude bolja. Ovo je prilika za restart Crvene zvezde, prilika da tokom proljeća pripremimo sljedeću sezonu i postanemo relevantni u Evropi...", rekao je Terzić u razgovoru sa novinarima, međutim od ovih riječi niko još nije napustio "Marakanu" i zapravo su odbijene neke ponude, dok su stigla i dva pojačanja - na kojima se neće završiti spisak novajlija za proljeće.

Lazar Nikolić je stigao iz Javora i pojačaće konkurenciju na desnom beku, gdje je prethodne jeseni najčešće igrao umalo otpisani Marko Gobeljić, dok je kao alternativa najčešće služio i Strahinja Eraković. Upravo se Erakovićev odlazak najčešće spominjao u javnosti (ako dođe prava ponuda), zbog toga što sigurno ima i najveću tržišnu vrijednost, pošto je u međuvremenu potpisao i Uroš Spajić, s tim da na njega Zvezda neće moći da računa sve do marta-aprila.

Problem je što se sve više priča o odlasku Aleksandra Dragovića, na šta Zvezda nije računala. Austrijski reprezentativac ima ugovor na još sezonu i po, ali čini se da ga je ponuda Sampdorije, koju vodi Dejan Stanković, izuzetno "omađijala" da je čak i njegov agent naznačio da je zainteresovan. Uprkos svemu, u Zvezdi ne žele ni da pomisle na Dragovićev odlazak, tako da je i sportski direktor Mitar Mrkela poručio da "ne mrda" nigde ove zime, sigurno ni na leto: "Što se Dragovića tiče, stav kluba je bio jasan od samog početka - u ovom prelaznom roku ne može da ide nigdje. Pročitao sam izjavu Dragovićevog menadžera. Aleksandar je bio prije neki dan na razgovoru kod Zvezdana Terzića i jasno mu je rečeno ovo o čemu smo pričali i Dragović je pristao da ostane do ljeta".

Izvor: ATA/Bane T. Stojanovic

Umjesto njega, Mrkela je otkrio da postoje ponude za Stefana Mitrovića, fudbalera koji je došao prije samo nekoliko meseci i već je skrenuo pažnju na sebe. S obzirom da je Miloš Milojević teško uspjevao da mu nađe minute, odnosno uvijek je morao da "uštine" od Kataija, Ivanića ili Bukarija, ne bi ni bilo iznenađenje ako već napusti "Marakanu", posebno jer je tu i talentovani Nemanja Motika, odnosno "naviru" i braća Mituljikići, o kojima se toliko priča i koji su na spisku za pripreme.

Osim njih, od mladih igrača koji nisu još debitovali tu je i Nikola Knežević, što će reći da Zvezda sada na okupu ima više fudbalera nego što ih je imala na kraju jeseni, kada je najavljen "rez".

Jedini igrač koji je otišao, doduše ne i zvanično, jeste Seku Sanogo. Njemu ugovor ističe posljednjim danom 2022. godine i na kraju čak ne bi bilo iznenađenje da bude produžen, pošto potraga za zadnjim veznim ne ide naročito uspješno. Kasno ljetos stigao je Srđan Mijailović kako bi "pokrpio rupe" u Superligi, dok je Zvezda u pojedinim evropskim utakmicama morala da izmišlja rješenja zbog Sanogove povrede, a nedolaska Edmunda Ada.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Upravo je fudbaler Šerifa ovih dana ponovo aktuelan i vidjećemo da li je "treća sreća", međutim čak i kada bi Ado došao - time ne bi bio završen zimski prelazni rok, možda i najvažniji u eri Mitra Mrkele i Zvezdana Terzića, pred iščekivanu Ligu šampiona.

"Imali smo sastanak i zaključak je da nam treba napadač. To je sigurno! Razmišljamo i o desnom beku, iako je tu Lazar Nikolić iz Javora. Treba da vidimo kako se razvijaju Azarov i Prucev, ali oni moraju da prođu pripreme. Ne bi trebalo da bude mnogo pojačanja, ali nemojte da se iznenadite ako bude tri ili četiri...", rekao je Terzić i time zagolicao maštu navijača, dok pitanje odlazaka ostaje prava misterija jer se ne zna ko je sve slobodan u izboru sredine.

To bi moglo da se očekuje kada su u pitanju igrači poput Srnića, Krstičića, Nikolića, Bena ili Kulibalija, ali to i dalje nisu prvotimci Crvene zvezde, od kojih se očekivalo više prethodne jeseni i za koje se često ističe da su "se zasitili".

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Za sada nema nikakve najave da će bilo kod od "legionara" Crvene zvezde poput Borjana, Kange, Rodića, Kataija ili Ivanića napustiti klub, dok se isto tako ne očekuje ni da "skliznu" na klupu. Zato svi jedva čekaju da vide kakav je plan Milojevića za proleće i kako će Zvezda napraviti "tim za Ligu šampiona", kada je po sopstvenom priznanju svih iz kluba neophodna brzina čak i za takmičenje koje je nivo ispod elite.

"Svjesni smo mi šta nam nedostaje. Treba nam mlađih i bržih igrača, atraktivnijih fudbalera", rekao je Terzić i najavio da će sve biti bolje na proljeće, pošto ne želi više da vidi "onakvu nemoć" kao u Ligi Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC