• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO U ANTALIJI: Jokanovićev Dinamo prvi ispit za Borac, evo kada se igra meč i gdje je prenos!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Poznat termin prve kontrolne utakmice Borca u Antaliji. Duel crveno-plavih i Dinama biće ujedno i susret dvojice bivših saigrača iz Serije A.

 FK Borac Antalija utakmica Borac - Dinamo prenos termin utakmice Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbaleri banjalučkog Borca stigli su u petak u Antaliju na pripreme, a u nedjelju će već imati prvu provjeru.

Prvi protivnik Borca u Turskoj biće Dinamo iz Moskve, a taj meč igra se u nedjelju od 14 časova (16 časova po lokalnom) na terenima "Regnum" u Beleku.

Navijači Borca imaće priliku da pogledaju ovaj meč pošto će Dinamo direktno prenositi utakmicu na svom Youtube kanalu, kao i na svom nalogu na ruskoj društvenoj mreži Vkontakte.

Linkovi za gledanje utakmice: YouTube / VKontakte

Ruski klub najavio je ovaj meč i na svom zvaničnom sajtu, uz opširno podsjećanje na istoriju banjalučkog kluba. U tekstu navode da je Borac trenutno trećeplasirana ekipa Premijer lige BIH i izdvajaju tri imena iz tabora crveno-plavih.

"U sastavu Borca teško da će ruski navijači naći mnogo poznatih imena, osim možda srpskog defanzivca Darka Lazića, koji je igrao dve sezone za Anži. Ali Dijego Laksalt će se sastati sa svojim bivšim saigračem iz Đenove Nikolom Ninkovićem. Vrijedi istaći i dvadesetogodišnjeg golmana Nikolu Ćetkovića, koji je već debitovao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine“, navodi se na sajtu moskovskog Dinama.

Kada je u pitanju Dinamo, treba istaći da je ekipa koju sa klupe vodi srpski stručnjak Slaviša Jokanović, ujedno i najozbiljniji protivnik Borca na ovogodišnjim pripremama u Antaliji.

Prošlu sezonu Dinamo je završio na trećem mjestu ruskog prvenstva, a osim nekoliko iskusnih domaćih igrača poput Fedora Smolova, Antona Šunjina i Danila Fomina tu je i nekoliko stranaca, od kojih je najzvučnije ime Urugvajac Dijego Laksalt.

Prva zvijezda tima i ujedno najskupljji igrač (15 miliona evra) je tinejdžer Arsen Zaharjan, koji je mlada nada ruskog i evropskog fudbala, o čemu govori i interesovanje velikih evropskoh klubova. Zaharjan je čak trebao da pređe u engleski Čelsi, transfer je bio dogovoren, ali je otkazan zbog izbijanja rata u Ukrajini.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga


Crveno-plavi su u subotu odradili dva treninga, a stručni štab na čelu sa Vinkom Marinovićem je dio vremena posvetio i narednom protivniku.

"Danas smo radili dijelove koji nam trebaju, a možda i stavili malo akcenat na to utakmicu protiv Dinama jer je izuzetan protivnk i moramo se pripremiti taktički kako ćemo odigrati protiv njih. A inače ćemo gledati radimo ono što inače vježbamo i što će nam trebati za prvenstvo. U ovih 15 dana vrlo dobro radimo, ekipa je radna i za sada ide sve dobro", kratko je prokomentarisao za MONDO pomoćni trener Borca, Danimir Milkanović.

Trener Borca Vinko Marinović vjerovatno neće mnogo kombinovati i suprotstaviće se Rusima u što jačem sastavu, ali bi neki igrači mogli dobiti poštedu, poput Aleksandra Subića čiji je nastup upitan zbog lakše povrede.

Ekipa Borca u Turskoj će odigrati još tri kontrolne utakmice, a protivnici će im biti dansi Vejle (4. februar), ruska Rodina (9. februar) i Auda iz Letonije (9. februar).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC