• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I fanovi Lacija se oglasili o tuči Zvezdinih navijača u Rimu: Pomenuli "istorijsku sramotu" - evo šta misle o sukobu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Danima je glavna tema italijanskih medija sukob koji se dogodio nedaleko od stadiona "Olimpiko".

 Navijači Lacija o tuči Zvezdinih navijača u Rimu Izvor: Profimedia/Orange Pictures/Rene Nijhuis

Glavna vijest u navijačkim krugovima širom Evrope poslednjih dana jesu najvatrenije pristalice Crvene zvezde i njihova akcija u Rimu. Kako su prenijeli italijanski mediji, navijači crveno-bijelih sukobili su se sa tifozima Rome nakon meča tog italijanskom kluba i Empolija, a u tuči je "palo" nekoliko veoma važnih navijačkih zastava Italijana.

U jednom trenutku je djelovalo da bi sve moglo da eskalira u građanski rat u Italiji, pa da se u ovaj sukob uključe i neke druge navijačke grupe, ali je takve spekulacije djelimično demantovala grupa koja podržava Lacio.

Iako je prethodnih dana bilo informacija da će doći do udruživanja i potjere za navijačima Zvezde koji su akciju vjerovatno izveli u saradnji sa ultrasima Napolija, momci koji podržavaju Rominog gradskog rivala ne žele da imaju ništa sa ovim slučajem. Pogledajte kako je izgledao sukob:

U saopštenju koje se pojavilo na društvenim mrežama oni jasno navode da ih Romina "istorijska sramota" uopšte ne zanima, da je akcija izvedena na mjestu koje Romini navijači koriste za okupljanje i da ne žele da sarađuju sa ljudima koji vrijeđaju mrtve i sjećanje na njihovog prijatelja Vinćenca Paparelija! To bi, ukratko, značilo i da oni nemaju nikakav problem sa potezom navijača Zvezde.

"S obzirom na uobičajene 'izume' medija i društvenih mreža, odmah da preciziramo da niko od nas nije pokazao bliskost sa navijačima Rome. Ako je to neko uradio privatno, to nije bilo u ime svih navijača Lacija. Isto važi i za one koji su saopštenjima osudili taj gest. Sa naše strane vlada potpuna ravnodušnost prema navijačima koji su uvijek vrijeđali mrtve i sjećanje na Vinćenca Paparelija, koji je godinama bio omalovažavan zloglasnim transparentima. Podsjećamo da je riječ o akciji koja je izvedena na Trgu Manćini, mjestu gdje se okupljaju ultrasi Rome, a ne 100 kilometara od stadiona. Samo nas zanima šta se dešava u našoj kući. Ova pretpljena istorijska sramota se nas ne tiče", navode navijači Lacija u saopštenju.

Podsjećamo, Romina navijačka grupa "Fedayn" izgubila je svoju glavnu zastavu, a pretpostavlja se da je među trofejima još nekoliko obilježja koje grupa ističe na tribini. Ceo sukob možda je povezan sa okršajem koji su početkom januara pristalice Rome i Napolija imali na autoputu, a možda i sa bratskim odnosima ove navijačke grupe iz Rima i "Bad Blue Boysa" iz Zagreba, fanova Dinama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC