• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveno zašto su Delije napale navijače Rome! Oteli im zastavu, a onda je srpska istaknuta na "Maradoni" (FOTO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Najvatreniji navijači Crvene zvezde su pobratimljeni sa Napolijevim i zato su "osvetili" svoju italijansku braću i oteli zastavu Rome.

 Delije osvetili navijače Napolija i oteli zastavu navijačima Rome Izvor: Profimedia/Andrea Staccioli / Insidefoto/Sipa USA

Prethodnih desetak dana čitava Italija pričala je o "akciji" Delija koji su došli na meč protiv Crvene zvezde i Armanija u okviru Evrolige, a onda na ulicama Rima oteli zastavu ultrasa Rome. Mnogima nije bilo jasno šta je po srijedi, a sada je definitivno potvrđeno da su navijači Crvene zvezde "osvetili" ultrase Napolija zbog "zasjede" koju su im napravile upravo najvatrenije pristalice Rome krajem januara.

Navijači Crvene zvezde i Napolija "pobratimljeni" su od 2019. godine, kada su dva kluba igrala u Ligi šampiona, a kao znak zahvalnosti za otetu zastavu Rome - sinoć je na stadionu "Dijego Maradona" bila istaknuta srpska zastava.

Kao što dobro znate, niko od srpskih fudbalera ne igra za lidera Serije A, a kada su se maskirani navijači Napolija i van stadiona snimili sa zastavom Srbije - bilo je jasno da to nije slučajnost. Poslije tuče na ulicama, oteli su transparent navijačke grupe "Fedajn Roma" i pobjegli u nepoznato pravcu, zbog čega su ih navijači Rome tražili nekoliko dana po gradu i na kraju ih navodno primijetili na aerodromu gdje se umešala i policija.


Za sada se sama zastava "Fedajn Roma", najstarije navijačke grupe ovog kluba, nije pojavila na mečevima Zvezde i Napolija, a jasno je koliko je u navijačkom svijetu to "važan predmet" i prema kodeksu - najveća sramota grupe je kada ostane bez zastave.

"Srbi su iskoristili trenutak nepažnje i napali su iznenada trojicu navijača navijačke grupe 'Fedajn Roma'. Ostavili su u automobilu palice i kamenje, a pobjegli su pješke u pravcu Lungoteverea, gdje su se uklopili među gužvu, a onda su vjerovatno ušli u automobile dok još ostali navijači Rome nisu shvatili šta se dešava. Povratak barjaka je sada prioritet za nas. Moramo brzo da reagujemo. Rizik je da izgubite snagu u haosu i započnete haos između navijača širom Evrope. Ako se naš prevrnuti transparent pojavi - u Napulju će izbiti građanski rat", rekao je prethodnih dana jedan rimski ultras koji je želio da ostane anoniman.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC