• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hadžibegić poručio: "Benjamin je budućnost BiH, očekujem odgovor i Huseinbašića"

Autor Haris Krhalić

Selektor reprezentacije BiH govorio je o najnovijem pojačanju "zmajeva".

 Faruk Hadžibegić o Benjaminu Tahiroviću  Izvor: Elman Omić / Anadolija

Da će Benjamin Tahirović obući dres reprezentacije BiH potvrdio je i Faruk Hadžibegić. Selektor "zmajeva" otkrio je kako će Tahirović dobiti poziv za kvalifikacijske utakmice u martu. 

"Benjamin Tahirović je novi igrač BiH! Iako sam rekao da ću prvi spisak objaviti tek u martu, slobodno mogu potvrditi da će jedno ime na tom spisku biti i Benjamin Tahirović. Nakon razgovora sa porodicom, sa ocem Benjamina i sa samim Benjaminom, odlučeno je kako će se veznjak Rome odazvati pozivu fudbalske reprezentacije BiH. Prezadovoljan sam kako su razgovori tekli, a posebno spremnošću porodice Tahirović da njihov sin bude dio naseg tima. Benjamin je budućnost BiH i radujem se radu sa njim", napisao je Hadžibegić na svom fejsbuk profilu. 

Hadžibegić i Misimović nastavili sa posjetama

Oni su se danas u Salzburgu sastali sa Amarom Dedićem koji već duže vrijeme pruža odlične igre u klubu iz ovog austrijskog grada. Hadžibegić i Misimović su prije tri dana u Belgiji posjetili Smaila Prevljaka, Gojka Cimirota i Dinu Hotića.

Selektor se zahvalio i direktoru naše reprezentacije Zvjezdanu Misimoviću.

"Zahvalan sam i Zvjezdanu Misimoviću, koji je vodio dosadašnji dio razgovora, jer je uradio odličan posao, a zajedno ćemo nastaviti razgovore i sa ostalim potencijalnim reprezentativcima".

Hadžibegić je otkrio kako je obavio razgovor i sa fudbalerom Kelna, Denisom Huseinbašićem.

"Takođe, obavili smo korektan razgovor i sa Huseinbašićem, njegovim ocem i menadzerom, te i od njih očekujemo povoljan odgovor. Sa njima ostajemo u kontaktu, do konačne odluke", napisao je Hadžibegić te dodao:

"Svaki kvalitetan igrač nam je bitan i sa većinom su već uspostavljeni kontakti, a javnost i navijači ce to znati kada budemo imali konkretne odgovore, kao sto sada zna koliko sam sada sretan i zadovoljan jer smo u Benjaminu dobili odličnog igrača".

Podsjećamo, reprezentacija BiH će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine igrati u grupi J sa Portugalom, Islandom, Luksemburgom, Slovačkom i Lihtenštajnom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC