• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Hrvatske odbio da glasa! FIFA ga razljutila, nije htio da pošalje glasove i objavio je pismo

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić nije zadovoljan tretmanom koji ima njegova reprezentacija kod FIFA.

 Zlatko Dalić odbio da glasa u FIFA izboru Izvor: Profimedia

FIFA je u ponedjeljak na svečanosti u Parizu održala svečanost na kojoj su dodijeljene nagrade najboljim akterima iz 2022. godine, a kao što je i većina očekivala - Lionel Mesi je proglašen za fudbalera godine. Njemu su glasove dali i selektor "orlova" Dragan Stojković i kapiten državnog tima Dušan Tadić, kao i  kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko, ali nije selektor "zmajeva" Faruk Hadžibegić.

Još interesantnije je postupio jedan trener, koji je bojkotovao glasanje i nije ih poslao "kući fudbala".

U pitanju selektor Hrvatske Zlatko Dalić čije ime niko nije mogao da pronađe u zvaničnoj dokumentaciji, a u prvi mah se pretpostavljalo da je FIFA napravila grešku - ili je bronzani sa Svjetskog prvenstva u Kataru zaboravio da na vrijeme pošalje svoje glasove.

Ipak, Dalić je za zvanični sajt Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) priznao da namjerno nije glasao jer je razočaran potezom FIFA i to je ovako obrazložio: "Razočaran sam odnosom FIFA prema reprezentaciji Hrvatske jer smatram da smo zaslužili veće poštovanje za rezultate koje smo proteklih godina postigli. Jedina smo reprezentacija koja je prošle godine bila među četiri na Svjetskom prvenstvu i četiri najbolje u Ligi nacija", poručio je Dalić i počeo da nabraja sve povoljne rezultate "vatrenih".

Selektor Hrvatske se čudi što je na listi od 14 kandidata za najboljeg igrača svijeta bio samo Modrić, odnosno pita se gdje su Mateo Kovačić i Joško Gvardiol, odnosno zašto Dominik Livaković nije bio ni među pet kandidata za najboljeg golmana svijeta.

"Među pet predloženih trenera koje redom izuzetno cijenim su tri selektora, ali niti jedan od njih nije izborio i finalni turnir Lige nacija i medalju na SP-u. Uz veliko poštovanje prema uspjehu Maroka i njihovom selektoru, u dva međusobna susreta Hrvatska ima remi i pobjedu u utakmici za bronzu", naglasio je Dalić u oštroj poruci u kojoj je naveo da bi FIFA morala više da promoviše Hrvatsku.

Podsjetimo, Luka Modrić je na kraju završio kao četvrtoplasirani u izboru za najboljeg fudbalera svijeta, a glas mu je dao i srpski selektor Dragan Stojković, kao i bh. kormilar Faruk Hadžibegić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC