• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bomba u Španiji - prelazi iz Reala u Barselonu i to džabe!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Bio je "zlatna koka" Real Madrida, ali će izgleda sada uslijediti selidba kod najvećeg rivala.

 Marko Asensio prelazi iz Reala u Barselonu Izvor: Profimedia/MARCA/SIPA/2207261208

Sprema se prava bura u španskom fudbalu, prelazak koji se nikako ne oprašta! Iako su prije dvadesetak godina zbog odlaska iz jednog u drugi rivalski klub na Luisa Figa bacali svinjske glave, sada Marko Asensio hoće da promijeni dresove dva najveća španska kluba! 

Asensio ostaje bez ugovora na kraju sezone i spreman je da kao slobodan igrač pređe u Barselonu naredne sezone, dok u Kataloniji razmišljaju da prodaju Rafinju kako bi se otvorilo mjesto u timu za 27-godišnjeg ofanzivnog vezistu.

Asensio ove sezone igra odlično, ali u Realu ne uspjeva da se izbori za mjesto startera pored Vinisijusa, Rodriga, Valverdea i ostalih zvijezda u napadu tima iz prijestonice. Startovao je na samo deset mečeva, odigrao je 32 i dao je 7 golova i tome dodao 5 asistencija. Koliko dobru sezonu igra svjedoči i podatak da zapravo ove godine prosječno daje gol na svakih 97 minuta. 

Karijeru je počeo u Majorci, a nakon što je proveo dvije godine u Segundi kupio ga je Real Madrid i poslao na pozajmicu u Espanjol. Tu je odigrao jednu sezonu, a od 2016. je u Realu za koji je odigrao 267 utakmica i dao 56 golova. Do sada je u dresu "kraljevskog kluba" osvojio tri titule u Primeri, dva superkupa Španije, tri Lige šampiona, tri UEFA Superkupa i četiri trofeja na Svjetskom prvenstvu klubova. 

Ukoliko bi prešao u Barselonu svakako bi na sebe navukao gnjev navijača Reala, ali s obzirom da mlade brazilske snage u vidu Vinisijusa i Rodriga dobijaju ključeve tima, teško da može da se nada mjestu startera u ovoj ekipi Reala. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC