• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović najavio duel Borca i Leotara: Ponoviti pristup sa meča protiv Tuzla sitija!

Autor Dragan Šutvić

Borac će prvi meč od posljednjih 11 u Premijer ligi BiH odigrati protiv Leotara kojim kao trener komanduje bivši strateg crveno-plavih Marko Maksimović.

 vinko marinović borac leotar najava  Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Fudbaleri Borca prvu od posljednjih 11 utakmica u m:tel Premijer ligi BiH odigraće u subotu od 20.30 časova na Gradskom stadionu protiv Leotara.

Crveno-plavi u ovaj meč ulaze ohrabreni veoma dobrom partijom protiv Tuzla sitija (3:0), a pristup iz te utakmice način je kako Borac treba da igra protiv tima koji predvodi Marko Maksimović, strateg Borca iz šampionske 2021. godine.

"Leotar jeste u borbi za opstanak, ali sigurno u svojim redovima ima dosta kvalitetnih i iskusnih igrača koji su igrali Premijer ligu, a imao sam priliku da neke od njih i treniram, tako da sam upoznat sa njihovim kvalitetima. Leotar je odigrao dosta dobro neke utakmice u proljećnom dijelu prvenstva, možda nemaju taj bodovni saldo koji bi trebalo da imaju. Što se nas tiče, želimo da odigramo opet onako kako smo igrali protiv Tuzla sitija i ako ponovimo taj pristup, sigurno da očekujemo tri boda kako bismo se učvrstili na poziciji koja vodi u Evropu. Sa druge strane, sigurno je da će nam ova pauza koja slijedi omogućiti da se još bolje pripremimo za nastavak prvenstva i mečeve koji nam slijede", rekao je trener Borca na konferenciji za novinare, istakavši da su pod upitnikom za ovaj meč Nedeljko Piščević i Alen Jurilj, dok se u tim vraća Fedor Predragović koji je u prošloj utakmici pauzirao zbog tri žuta kartona.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Pod komandom Marka Maksimovića, tim sa Polica je na 12 premijerligaških mečeva upisao po četiri pobjede, remija i poraza, a u ovaj meč ulazi sa desete pozicije, posljednje van zone ispadanja iz elite.

"Marko je sigurno trener koji poznaje ovu ekipu i trener je, kako ste i sami rekli, koji je sa Borcem osvojio titulu. Sigurno da i tu leži kvalitet na stranu Leotara, ali bez obzira na sve, i ova ali i svaka naredna utakmica zavisi od toga kako ćemo mi ući. Očekujem da moji igrači odigraju na onaj način na koji smo igrali protiv Tuzla sitija", zaključio je Marinović, koji nije htio da komentariše najavljeni odlazak rukovodstva kluba.

"Reći ću vam odmah sad, nije to moje da komentarišem. Mislim da imaju neki drugi ljudi koji treba da pričaju o tome."

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 23. kolo

Subota:

Zrinjski – Igman (15.00)

Borac – Leotar (20.30)

Nedjelja:

Željezničar – Sloga Meridian (13.00)

Široki Brijeg – Tuzla siti (17.00)

Velež – Sloboda (19.00)

Ponedjeljak:

Sarajevo – Posušje (13.00)

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC