• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga igrala 45 minuta, a onda se raspala - Željo na krilima Santosa slavio na Grbavici!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Plavi" upisali svoju najubljedjliviju pobjedu u ovoj sezoni.

 Premijer liga BIH 23. kolo ŽEljezničar - Sloga Meridian Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Željezničar i Sloga Meridian otvarili su nedjeljni program u 23. kolu m:tel Premijer lige BIH, a duel na Grbavici pripao je domaćinu – 4:1.

Sloga je odigrala vrlo dobro prvih 45 minutu i uspjela da nakon vođstva Željezničara izjednači golom Lalića, ali je u drugom poluvremenu odigrala neprepoznatljivo i upisala drugi poraz od „plavih“ u samo sedam dana.

Željezničar je preuzeo inicijativu, stvarao šanse i pogađao u drugom poluvremenu i tako stigao do svoje najubljedljivije pobjede ove sezone.

Prilično zanimljivih 45 minuta vidjeli smo na Grbavici, a Sloga je bila u najmanju ruku ravnipravan protivnik. Upravo su Dobojlije imale prvu pravu šansu u 14. minutu, kada su umalo stigli do vođstva, međutim, Stevanovič je za sekundu zakasnio na ubacivanje sa desnog krila u peterac.

Željezničar je iz svoje oprve prave prilike stigao do vođstva u 21. minutu. Drljo je asistirao za Santosa, a Brazilac pogodio suprotan ugao. Fudbaler Željezničara proslavio je pogodak skidanjem dresa i zaradio žuti karton zbog kojeg će propustiti narednu utakmicu protiv Leotara.

Asistent kod gola, Drljo u 27. minutu je šutirao preko gola, a isti ishod imao je njegov pokušaj i nekih 60-ak sekundi kasnije.

U 32. Minutu nakon kornera za Slogu pokušao je Nikolić glavom, međutim, otišlo je to preko gola.

Četiri minute kasnije Dobojlije su stigli do izjednačenja. Sjevnula je kontra Sloge u kojoj je Mihajlović majstorskim driblingom prevario u šesnaestercu Galića, a onda vratio za Lalića koji postiže svoj rpvi gol ove sezone – 1:1.

Samo četiri minute trebale su Željezničaru u drugom poluvremenu da stigne do novog vođstva. Santos je iniciarao kontranapad, a onda ga i završio nakon asistencije Krupića – 2:1.

Nekoliko minuta kasnije mogao je do novog gola, ali je sa sedam metara nakon povratne lopte šutirao preko gola, a tridesetak sekundi kasnije Brajlovič brani šut Krpića.

Brazilac Santos definitivno je obilježio meč na Grbavici i upravo je on izborio jedanaesterac koji je u pogodak pretvorio Štilić za 3:1 i svoj peti gol u sezoni.

Tačku na i stavio je rezervista Amoa, koji je u 79. Minutu presjekao pas Popare, a onda sam sve završio za konačnih 4:1.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 23. kolo


Željezničar - Sloga Meridian 4:1 (1:1)
/Santos 21, 50, Štilić 60 penal, Amoa 79 – Lalić 35/

Široki Brijeg - Tuzla siti (17.00)

Velež - Sloboda (19.00)

Ponedjeljak:

Sarajevo - Posušje (13.00)
Odigrano u subotu

Zrinjski - Igman 2:1 (0:0)
/Tičinović 47, Jukić 85 - Denković 68/

Borac - Leotar 2:0 (1:0)
/Ninković 30, Kulašin 57/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC