• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Piksi konferencija o spisku Srbije za utakmicu sa Litvanijom i Crnom Gorom
 Piksi konferencija o spisku Srbije za utakmicu sa Litvanijom i Crnom Gorom

DUGUJEM IZVINJENJE NACIJI ZA KATAR! Piksi sprema promjene da Srbija ode na EURO: Ja stojim iza svega!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Pratite uživo obraćanje selektora Srbije Dragana Stojkovića koji će na konferenciji za medije govoriti o spisku "orlova" za predstojeće mečeve sa Litvanijom i Crnom Gorom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

 Piksi konferencija o spisku Srbije za utakmicu sa Litvanijom i Crnom Gorom Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obratiće se danas medijima u 12 časova u Staroj Pazovi. Povod konferencije za medije, prve od Svetskog prvenstva u Kataru, biće spisak "orlova" za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. Srbiju očekuju dve utakmice, prvo protiv Litvanije u Beogradu 24. marta, a zatim i tri dana kasnije protiv Crne Gore (27. mart).

Ostanite uz MONDO, bićemo na konferenciji za medije selektora i pratiti iz minuta u minut njegovo obraćanje. Čitav tok konferencije pratite klikom na karticu "razvoj događaja".

Možda će vas zanimati

12:47

KRAJ!

Završeno je obraćanje selektora Dragana Stojkovića u Staroj Pazovi.

12:44

Mladi golman Đorđe Petrović?

"Amerikanac je ostavio fantastičan utisak na mene, ali mogao je bez problema da se nađe na spisku. On je na spisku i pokazao je u Los Anđelesu da je golmančina. Isto je i sa Rosićem, Dmitrović je u pravu da imamo plejadu mladih golmana i odlično se postavio", dodao je selektor Srbije.

"Kao što smo nekad imali štopere, nismo imali napadače. Sada je period da imamo golmane i da smo rasadnik dobrih golmana".

12:42

Šta bi trebalo da se promeni?

"Bio sam razočaran kao i svi, što je normalno, ne mogu da se smejem i da mi je sve lepo kad nismo ispunili cilj. Opet, nisam video nikakvu tragediju i u sportu ne postoji tragedija i treba vam sreća. Nismo je imali, dok je nekima drugima bila dobar drug. To je razočaranje i potrebna nam je analiza kako smo otišli u Bahrein, šta je bilo u Dohi... Sve smo to prošli i napravljen je izveštaj. Odgovoran sam čovek i nema potreba da se bilo ko krije i da tog povratka sam izašao pred vas. Neko je onda spomenuo da sam napao Pešića, a to nije bilo na njegovu adresu... Došao sam u Beograd i ja sam najodgovorniji i zato sam odradio podroban izveštaj o svemu do poslednjeg dana", rekao je Piksi.

"Pričalo se i da nisam dao izveštaj, a da li neko misli da to treba da nosim novinarima, mislim da ne. Moja odgovornost kada je reprezentacija u pitanju je samo moja. Ja odlučujem o spisku i ko će da igra, ko će da bude zamenjen, tako da ćete to na kraju da pitate mene".

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

12:38

Tu je i još jedan igrač!

"Zašto su došli da igraju za Srbiju? To će oni da vam kažu... Ima još nekoliko igrača, ali ne mogu da vam kažem o kojima se radi, ali pratimo ih. Mislim da... Na spisku je taj fudbaler, ne pričam gluposti, nego ono što je istina i videćemo kakve su šanse, ali radi se o kvalitetnom igraču", rekao je Piksi.

12:35

Srbija 24 godine nije igrala?

"Ponoviću, volimo da idealizujemo stvari i da budemo nerealni, da gledamo sa emocijama i ne smatram da smo favoriti u grupi. Što smo? Što su oni slabiji od nas? Degute je što nismo 24 godine na Evropskom prvenstvu... Sve ekipe u Evropi koje kreću u kvalifikacije imaju isti cilj", rekao je Piksi.

"Kad pomisliš lako ćemo, onda smo u problemu".

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

12:33

Crna Gora?

"Kako ko uzima i kako ko želi da vidi... Mi ćemo tu utakmicu gledati na sportski način i to je samo još jedna utakmica u nizu koja nas čeka u kvalifikacijama i tu se priča završava. Kako je ko gleda, ne znam... Igraju 22 igrača na terenu i to je sigurno, a to je ono što mene zanima. Zabranjeno je da se priča o Crnoj Gori, samo o Litvaniji", naglasio je Piksi.

12:29

Podrška navijača?

"Podrška je uvek rado viđen gost i potrebna je, znam da su razočarani navijači, pred nama su novi izazovi i ove kvalifikacije su mnogo važne za nas. Moramo da radimo, trčimo da se borimo, pobeđujemo i to je jedini lek da biste imali podršku i morate ljude da učinite zadovoljnim", rekao je Piksi.

"Pokazali su da daju sve za Srbiju, igrali su i pod injekcijom u Kataru i pokazali su privrženost reprezentaciji".

"Treba da se plašimo svakog tima u grupi, ali ne strah da oduzme noge, nego da taj respekt prema protivniku bude tu", naglasio je selektor Srbije i dodao da je svaka utakmica za njega finale i samo tako možemo da se nadamo nečemu u kvalifikacijama za EP.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

12:27

O crvenom Mitrovića!

"Video sam kao što ste i vi videli, nepotreban potez i mislim da će dobiti sankcije i biti kažnjen. Šteta što se to desilo, ali dođu momenti kada izgubite kontrolu...", rekao je Piksi.

"Najvažnije je da niko ne bude povređen, da doživim ono što sam u Dohi".

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

12:26

Samardžić i Bajčetić...

"To što ste pisali je uglavnom istina, kontakt sa Samardžićem nije od juče, nego traje već duže vreme i ja sam neko ko ne želi da stvara pritisak nikome. I mislim da je bilo prošle godine kada je igrao protiv Milana i to sam gledao, a vaše kolege su pitale što ih ja gledam. Otišao sam da gledam Lazara i da se uverim na delu za njegove fudbalske kvalitete. Od tada datira kontakt i potom smo imali dogovor krajem godine", kazao je Piksi.

"Mislim da je to lepa stvar za srpski fudbal i to je njihova odluka, ne mogu ja nikog silom da nateram".

"Bajčetić, sve ovo što se dešavalo oko njega, sve je prebrzo došlo za klinca od 18 godina... To je talenat, puno obećava, znate celu istoriju, rođen je u Španiji. Obavio sam razgovor i sa njim i ono što je važno je da nije spreman da igra ni za Španiju ni Srbiju, to je moje lično mišljenje. To je prebrzo došlo na njegova leđa, a sad se i povredio i šteta što neće igrati do kraja sezone. Nećemo se predati, ali nećemo ubeđivati i vršiti pritisak", rekao je Piksi.

12:21

Zašto tu nije Nemanja Maksimović?

"Maksimović iz Hetafea nije tu, a ima moje poverenje. Dokazan je fudbaler i nema šta da mi se dokazuje, ali to ne znači da neće biti na sledećem spisku i to zna i sam", rekao je selektor Srbije.

Izvor: MN PRESS

12:20

O mladom Samardžiću!

"Ima dosta mladih igrača, Samardžić je mlad i dobro je što se došlo do toga i uspeli smo da rešimo taj problem i da ga ubedimo da ispred Nemačke izabere Srbiju. Svojim igrama treba da opravda očekivanja, ali hajde da od njega ne očekujemo previše. Vreme će pokazati. Drago mi je što su ti igrači zasluženo tu, ali bi spisak bio preko 30, a to je što se mene tiče glupo. Mnogo sam zadovoljan da sam video na delu dobrog igrača iz naše lige koji su odazvali pozivu da igraju protiv SAD, iako nisu morali, što poštujem", kazao je Piksi.

12:18

Nije laka grupa!

"Nismo se još kvalifikovali na Evropsko prvenstvo, svi smo u istom šeširu i po meni je to teška grupa i neću da dozvolim da se kaže da je to laka grupa, nema lake grupe i protivnika", rekao je Piksi.

"za mene je ovo najteža grupa i samo sa tim pristupom možemo da se nadamo nekom uspehu. Bude li iko pomislio da je utakmica sa Litvanijom laka, taj je u velikom problemu", naglasio je selektor uoči okupljanja reprezentacija i dodao da će održati važan sastanak sa ekipom.

12:16

Popravićemo defanzivu!

"Nismo bili 24 godine na EP i treba da srušimo tu granicu. Zdravstveni bilten igrača je sasvim u redu i probaćemo da napravimo prvi korak i da idemo na sledeći meč", rekao je selektor Piksi.

"Znamo gde smo grešili i šta treba da popravimo, pretpostavljam da to svi znaju, a to je da defanzivna slika bude drugačija i odgovornija, ali kada govorimo o defanzivi ne možemo da gledamo individualno, nego samo timski. Jedan tim u modernom fudbalu se ogleda u svim zadacima".

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

12:14

Dugujem vam izvinjenje!

"Dugujem, ali dugujem, izvinjenje naciji zbog očekivanja koja su bila prenaglašena i dugujem izvinjenje svima koji su bili u Dohi i uz nas. Pružali su nam podršku, ali smo razočarali. Ove kvalifikacije za EP bi trebalo da povrate ponovo ugled i reputaciju koju smo stvarali dve godine. Smatram da moramo da budemo spremni na to da će svaka utakmica u kvalifikacijama predstavljati finale i na to ćemo gledati", ne želimo da razočaramo.

12:11

O izboru Džajića za predsednika FSS!

"Kao što znate, ja se nisam bavio izborima u FSS i to nije moj posao. Ko god da hoće da me uvuče u to... Znate šta je moj deo posla i fokusiran sam na to. Bio sam na toj Skupštini poštujući FSS i mislim da je bilo lepo naći se na tom događaju. Mislim da je dobro da se stvorilo rukovodstvo i da ćemo imati stabilnu situaciju da se zna ko je predsednik, generalni sekretar, direktor... Što se tiče mog odnosa sa Džajićem, tu nema problema, bar sa moje strane, nikad nismo bili u svađi, ali nismo bili u komunikaciji. Možete nekog da ne vidite deset godina i da imate dobar odnos. Mislim da ćemo imati dobar odnos i dobru podršku, što je važno", rekao je Piksi.

12:09

"Bolje da igraju za mladu!"

"Što se tiče Stefana Mitrovića iz Crvene zvezde i Vladimira Lučića, odlučili su da posle mog razgovora sa Stevanovićem da igraju za mladu reprezentaciju", rekao je Piksi i zahvalio se fudbalerima koji su bili na okupljanju Srbije za meč sa SAD u januaru.

"Svim igračima su otvorena vrata reprezentacije, igrali u zemlji ili inostranstvu".

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

12:06

Jedan igrač se penzionisao!

"Što se tiče Marka Dmitrovića, obavestio nas je da više neće igrati za reprezentaciju Srbije i da hoće da se posveti klupskim obavezama. Ja mu se zahvaljumen na svemu. Po njegovim rečima imamo dovoljno mladih igrača kojima treba pružiti šansu i to je to. Nema nikakvih problema. To je istina", rekao je Piksi.

12:05

Zašto nema Vladana Kovačevića?

"Planirali smo poziv golmanu Kovačeviću i nismo hteli da rizikujemo. Biće pozvan čim to bude rešeno"

12:04

O spisku reprezentacije!

Nema Lazovića, Babića, Maksimovića... Selektor se nasmejao na prvo pitanje!

"Ispada da vas više interesuju onih igrači koje nema, a ne kojih ima. Ima ih još, pa nikom ništa. Nalazimo se pred početkom novog ciklusa i odmah da kažem da je naš cilj prioritet da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i učinićemo sve da dođemo do željenog cilja. Što se tiče kompozicije tima, mislim da je ovo bila grupa igrača koja je najpotrebija protiv Litvanije i Crne Gore. individualno, da pričam koga nema, otišli bismo daleko. To je moja odluka i stojim iza nje. Ima razloga i znate sami da sam otvoren i da sam korektan", rekao je Piksi i dodao da tu "nema ljutnje".

"Pratili smo formu, minutažu i grupa igrača koja je na spisku je ono najpotrebnije Srbiji".

11:49

Čekamo selektora!

Broj medija je manji nego što smo navikli, a selektor Dragan Stojković će se obratiti u 12 časova.

Izvor: MONDO portal / Milutin Vujičić

Najveće iznenađenje na spisku!

Pravo niotkuda mesto na skraćenom spisku Srbije obezbedio je Nemanja Stojić iz TSC-a, što za mnoge predstavlja iznenađenje kada se zna da "poslednji filter" nije prošao recimo Srđan Babić koji je nastupao na Svetskom prvenstvu u Kataru, dok igra odlično i za Almeriju. Što se tiče Stojića, igrao je i za Zvezdu i Partizan, ali je na skroz drugačiji način od svih stigao do dresa "orlova".

Izvor: MN PRESS

11:21

A ko nije na spisku Piksija?

Interesantno, jedan od kapitena Stefan Mitrović nije se našao ni na širem spisku Srbije za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, dok su nakon toga još desetorica igrača precrtana. Između ostalog izostao je i Vladan Kovačević, za šta ćemo danas čuti objašnjenje, dok je jedno od većih iznenađenja što nema Darka Lazovića.

Izvor: MN PRESS

11:19

Ko je na spisku selektora Piksija?

Dragan Stojković je odlučio da za prve dve utakmice u novom ciklusu kvalifikacija pozove ukupno 26 fudbalera, a danas ćemo videti i da li će se svi odazvati. Primera radi Luka Jović je bio prehlađen i zbog toga nije nastupio za Fiorentinu za vikend, što bi moglo da promeni planove.

11:00

Dobro došli u MONDO live!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obratiće se danas medijima u 12 časova u Sportskom centru u Staroj Pazovič. Biće to prva zvanična konferencija Piksija još od povratka sa Svetskog prvenstva, a u međuvremenu se mnogo toga dogodilo u srpskom fudbalu.

Očekujemo da će Piksi govoriti o spisku "orlova" za predstojeće utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Litvanije (24. mart) i Crne Gore (27. mart). Takođe, Piksi će sigurno govoriti i o izboru Dragana Džajića za predsednika FSS.

Ostanite uz MONDO, bićemo na licu mesta i pratiti konferenciju za medije selektora.

Izvor: MN PRESS

UKRATKO

  • Selektor Srbije Dragan Stojković obratio se danas u Staroj Pazovi.
  • Komentarisao je spisak "orlova" i objasnio zašto su neki igrači pozvani, a zašto neki nisu.
  • Golman Marko Dmitrović je završio reprezentativnu karijeru.
učitaj još +

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Nemoj se izvinjavati, kupi trenersku diplomu na nekom faksu i nauči posao, mlad si, život pred tobom, nemaš ni 5 godina do penzije

Ja

Au piksi i ti si razocarenje sa ovakvim odgovorim sto se tice novog predsjednika, svi ste vucicevi uvlakaci

Najnovije